Author Topic: Велико Търново - обща тема (2)  (Read 144887 times)

Offline ari_91

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Честита Нова Година ! :)
Много здраве, щастие, късмет и успехи на всички !

Реших да направя това тема, тъй като на старата станаха доста страници вече.

Offline ivan3275

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Re: Велико Търново - обща тема (2)
« Reply #1 on: 01.01.2014, 18:32:19 »
Честита Нова Година братле и на теб и всички съфорумци от прекрасния град Велико Търново,да сте живи и здрави и много успехи през 2014 г.

Offline ari_91

• View Profile
« Last Edit: 03.01.2014, 22:49:56 by ari_91 »

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
« Reply #3 on: 05.01.2014, 09:55:36 »
За много години, колеги!
Започва 5-та година с временни договори за ГТ В.Търново. През изминалите 4 години хвалехме "Алекс ОК", за това, че си изпълняваха всички курсове, дори и късните.. До миналата година беше така, но нещата нещо взеха да се влошават. Във фейсбук страницата на ГТ В.Търново бе съобщено, че са спрели курса за Стара Загора на 12:30 от В.Т., а вчера сам видях и бележка на центъра на Присово за спрян курс на 77, този който сами преди около година пуснаха в 18:30. Годината започва зле с тях, дано не свърши така, а по-скоро се откажат от част от линиите си!  :neznam:

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #4 on: 05.01.2014, 11:10:12 »
Вчера 0955 и 8485 са били по №10. А днес доколкото разбрах има Отокар на 5  :eek: :blink: Освен там, Отокар има и на 20 и микробус на №2 :blink:
« Last Edit: 05.01.2014, 11:39:43 by ari_91 »

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
  • The Flying Finn Is There To Win!
    • View Profile
« Reply #5 on: 05.01.2014, 11:52:17 »
Това с малките и неудобни Отокари Навиго по линиите 5 и 20 е просто подигравка с хората. За по-слаби линии съм склонен да ги приема, ама точно за тези.. Щом се стигна до там хората да предпочитат да се возят дори при Месаря, отколкото при Алексите, то последните да си вадят изводите.. :D

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #6 on: 05.01.2014, 18:22:41 »
Днес тъкмо се зарадвах, че по 77 са ни пуснали от ирисите, които обикновено вървят по 5 и 20, а се оказа, че съвсем не трябвало да прибързвам с вълненията. Качих се от последната врата, беше 3372 с шофьор - чичото с мустаците. Седнах най-отзад, а при самото таксуване бях смъмрен от кондукторката, за това, че ѝ дадох банкнота от 10 лв... Ето за това трябва "Надежда" да подхване транспорта от край до край, защото такова нещо при нея не съм виждал, не съм и чувал. 3372 е доста зле за автобус на 4 години... Двигателя виеше като дърт мерцедес, че и по-зле, а вратата отзад не се затваряше напълно и все едно бяха пуснали вентилатора, вместо топлото.
Добре, че все пак стигнахме до града... Там какво да види човек, отокари, бусове и мидита по основни градски линии, а по 77 ИРИС... Брей, че специални тия присовчани  :P :P :P

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #7 on: 05.01.2014, 19:09:58 »
Ти остави, ами мен една кондурица в автобуса от Бургас за Търново за втори път (предният път беше лани по това време) ме изкара, че не съм изобщо студент  :help: Утре възнамерявам да ида до автогара "Юг" и отново да подам оплакване от нея, този път ще си нося и билета и допълнителната касова бележка за 3 лв., която въпросната служителка държеше да ми пробута срещу съответната сума. Не знам как е при останалите университети и факултети, но при нас редът е следният: когато си платиш семестъра, ти се подписва инспекторът отдолу, подписва се и че семестърът е записан, удря печати, но в никакъв случай не се подписва, че ти е заверен семестърът - това става едва след успешното полагане на всички изпити за дадения семестър, а реално сесията ни започва след две седмици. Твърдеше, че на останалите 15 студенти в автобуса им бил заверен. 3-те лв. са едно на ръка, но фактът че пред целия автобус те изкарват някакъв дребен мошеник, дето ходи да лапа мухи във Велико Търново, е нещо съвсем друго.

Иначе тези нови договори за цяла година ли са? Доста дълго време ми се вижда. Жалко - искаше ми се най-накрая 13-ката да спре да се обслужва от четирите титулярни Ириса, които са ми втръснали до откат и като жител на "Зона Б" курсовете на 30-ката да бъдат изпълнявани всичките, но няма да доживея  :(

Не успях днес почти нищо да видя от градските линии на "Алекс ОК" - видях, че по 2-ката има някакъв микро Ирис, а по 50 раздавах правосъдие с тежкия си сак в 3317. А това виене у 3372, го има и при 0866 и 0867. Понякога изчезва, но е много странно. Те трите са от модификацията с еднокрила трета врата - ако си спомняте, и на трите им се е разваляла и са карали месеци наред без нея, а и не им се затваря плътно.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #8 on: 05.01.2014, 19:41:30 »
Ти остави, ами мен една кондурица в автобуса от Бургас за Търново за втори път (предният път беше лани по това време) ме изкара, че не съм изобщо студент  :help: Утре възнамерявам да ида до автогара "Юг" и отново да подам оплакване от нея, този път ще си нося и билета и допълнителната касова бележка за 3 лв., която въпросната служителка държеше да ми пробута срещу съответната сума. Не знам как е при останалите университети и факултети, но при нас редът е следният: когато си платиш семестъра, ти се подписва инспекторът отдолу, подписва се и че семестърът е записан, удря печати, но в никакъв случай не се подписва, че ти е заверен семестърът - това става едва след успешното полагане на всички изпити за дадения семестър, а реално сесията ни започва след две седмици. Твърдеше, че на останалите 15 студенти в автобуса им бил заверен. 3-те лв. са едно на ръка, но фактът че пред целия автобус те изкарват някакъв дребен мошеник, дето ходи да лапа мухи във Велико Търново, е нещо съвсем друго.

Единствето в "Алекс ОК" изискват подобни неща, като подпис или надписано име на студента в страницата на съответния семестър. Единственото нещо, което всеки студент е длъжен да покаже при покупка на билет е печат "Редовно обучение" на студентска книжка или на студентска лична карта. Това, което правят те си е направо незаконно, разглеждат ти цялата книжка и търсят за какво да се хванат. На мен ми се е случвало да ми искат и студентска книжка, и студентска лична карта, при положение че въпросния печат го има и на двете и само едното би свършило работа. Дано вземат отношение след жалбата ти, защото това вече е прекалено !
« Last Edit: 05.01.2014, 20:14:24 by ari_91 »

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
    • View Profile
« Reply #9 on: 05.01.2014, 19:55:01 »
Договорите са за шест месеца и доколкото знам, удължаването е заради липсата на документите точно на "Алекс ОК". Само техният пакет е бил изнесен от охраняваната каса в кметството, което буди достатъчно подозрения и действията на другите превозвачи, някои от които дори сезираха прокуратурата, са напълно оправдани. Накрая само да не се окаже, че старите им автобуси, произвеждани в периода 1990-1995-а година, са на по "три-четири години" :D

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #10 on: 05.01.2014, 20:22:53 »
Някой има ли информация каква цена на километър пробег плаща общината на частните превозвачи? В София, например, Столичен автотранспорт получава около 2,30 лв. на километър, Карат-С - около 3,50.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #11 on: 06.01.2014, 18:33:40 »
При "Алекс ОК" по 5-ицата и 20-ката няма нищо странно. Любопитното е само, че на 3372 са му запазили надписа "Партньор на всичи професионалисти" или както там беше, но пък пак "БургасБус" биха могли да се поучат от това колко добре е разлепен автобусът. 3375 пък все още е коледен автобус, въпреки че празниците минаха  :D А Ари се е пообъркал за 0866 - той все още е с реклама на "Дайхман", освен ако не са му налепили нова през ваканцията; сигурно е видял 3372 през декември. По 50 първата кола не спира да е 3560, затова пък втора е 8557; по 110 е 8954, който в 10:25 мина покрай автогара "Юг" в посока към Центъра и не знам откъде е минавал (да не би нещо в стария град пак да е било затворено?); 2-ка е 9549; 8-ица е 0235; по 70 пък търчи 5401, чийто шофьор поради стегнатото разписание взе, че се осмели най-накрая да мине отвъд втора предавка и да стигне даже до последната четвърта  :D Доста хора изявиха желание да се качат на първия следобеден курс в посока Центъра - когато пускат голям автобус, повече от стадото, чакащо 13-ката, се престрашава да използва линията.

Пре Месаря по 6-ицата преди час и половина беше 4385.
« Last Edit: 06.01.2014, 18:50:04 by Bus_lover »

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #12 on: 06.01.2014, 19:41:02 »
0866 е без реклама от няколко седмици. Може би си го видял само отпред, където частично рекламата е запазена. Днес за определен период от време пл."Цар Асен I" беше затворен, поради хвърлянето на кръста от каменния мост до църквата св."40 мъченици".

Едит от 07.01.2014 година
5370 днес беше за Ново село.

Едит от 08.01.2014 година
С обществена поръчка търсят превозвачи на 10 извънградски линии
« Last Edit: 08.01.2014, 14:25:50 by ari_91 »

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #13 on: 08.01.2014, 15:08:15 »
Значи излиза, че линията за Бургас скоро може и да не се обслужва от "Алекс ОК". Впрочем, подадох жалбата си и вече има ефект. Възстанових си 3-те лв., получих си извинението, а касиерката каза, че виновен в случая е бил някакъв проверител, който никога не е бил студент, но прилага тези стандарти при проверяване и кондукторките били наплашени от него и му играели по свирката. Все пак се радвам, че успях да им изясня някои неща.

Отделно една моя колежка от Русе ми разказа днес, че веднъж ѝ се наложило да пътува с "Алекс ОК" по линията за Русе, бил някакъв микробус, вътре имало солидно количество правостоящи, на които на всичкото отгоре не им били издадени билети, а само им взели парите, поради което при евентуален инцидент няма как да бъдат обезщетени.

А иначе днес 4110 влезе в 13:00 на 4-ката.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #15 on: 10.01.2014, 14:12:15 »
Някои сигурно са си помислили, че подписът е задължителен, но не е. Аз днес се возих в 2088 (най-големият карък от всички Ириси - първо бай Росен блъсна човек с него, по-късно се наложи месец и половина да отсъства заради мутреса с джип, докато му направят нова предница, а помним и инцидента с вратата на полицейската кола от миналия петък) и кондукторката (кондукторките са си на работа днес, само че в ролята на агитатори и събиращи подписи) изобщо не ми и предложи да се подпиша. То аз нямаше и да го направя, де. Иначе от цялата тая работа май само Атанасови ще загубят - шофьорите и кондукторките сигурно ще бъдат наети от превозвача, който ще поеме техния пакет, макар че след тая подписка няма да се учудвам да бъдат помилвани. Ако наистина щафетата бъде поета от "Надежда", едва ли ще смогнат да обслужват още 4 линии само с наличния си персонал, а и сигурно няма да откажат да купят Ирисите, Реното и Фолксвагена. МАН-овете и Отойолът обаче сигурно ще идат за скрап. А като стана дума за тях, видях в 12:30 0138 по линията за Килифарево аварирал на спирката след автогара "Юг" в посока Дебелец. Всички бяха слезли и вече чакаха резервата.

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
    • View Profile
« Reply #16 on: 10.01.2014, 20:38:26 »
"Надежда" не участва за пакета с линия 13. По-интересното е, че "Алекс ОК" залага на билет от 40 стотинки. Което, сещате се, никога няма да стане. Почти сигурно е, ако не се случи чудо, че те ще спечелят пакета. И тогава да видим как ще се обслужва линия със заложени четири автобуса от два. :) Понеже се съмнявам, че няма да се наложи да се вади автобус от 13-ката, за да иде да покрива други линии, както днес стана два пъти с 20-ката. Аз не знам има ли ден, в който всичките му автобуси да са здрави.
Пламен винаги е правил мизерии, няма спор. Но поне автобусите му са читави, поддържа ги добре, шофьорите и кондукторките не се държат като селски тарикати и махленски лелки. Реално, докато от Общината не разберат, че този конкурс трябва да бъде обявен изцяло наново, никога няма да спрат споровете. И все някой ще обжалва. И съдът ще отменя класирането.
Процедурата е тотално опорочена още от самото ѝ създаване. Ама стане ли това нещо, "Алекс ОК" ще си загубят 2/3 от линиите.

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #17 on: 10.01.2014, 22:37:49 »
А като стана дума за тях, видях в 12:30 0138 по линията за Килифарево аварирал на спирката след автогара "Юг" в посока Дебелец. Всички бяха слезли и вече чакаха резервата.
Вечерта си беше на линия, явно повредата не е била сериозна.

Offline fenka

• Приятел на ГТ
  • Леля е тук
    • View Profile
    • https://www.facebook.com/gradski.transport.vt
« Reply #18 on: 11.01.2014, 16:47:21 »
За много години и от мен! Живи и здрави!
Та това Алекса са голяма скан долна!!!! Днес по 20 пак Отокар и още на Качица посока център вече пълен!!! Хората се размърмориха и 110 намаза, не че там беше много голямо, ама мидито по добре от Отокара. :angry:
Поздрави от лелка :)

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #19 on: 11.01.2014, 17:02:52 »
Реното кашон е днес по 77. Не знам какво е било положението вчера с 13-те, но съм сигурен, че всички ще се съгласят, че тази линия не трябва да я карат нито Атанасов и СИЕ, нито АЛЕКС eG`y. Най-справедливо в случая според мен е изцяло нов конкурс, в който да се види какво е било положението и до сега, т.е. да не се гледа предлагана цена 40 ст., имайки предвид, че към момента я няма. Най-справедливо е, опериращите сега да си предложат цената с която карат, т.к. ако можеха да я свалят нямаше да вземат тези пари, а тези които нямат линии към момента да си направят оферта, която им стиска да спазят.
С 4 автобуса месаря може да запази 1 пакет, алексите нямат ресурс за повече от 2 пакета, показаха и доказаха. Надежда и ПП са тези, които никога не са оставяли линии с кола по-малко, така че те са фирмите, които трябва да държат по-голямата част от пакетите, обявени в конкурса!