Author Topic: Велико Търново - обща тема (2)  (Read 146596 times)

Offline poly911

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Re: Велико Търново - обща тема (2)
« Reply #440 on: 20.06.2019, 18:31:11 »
Какво стана с онзи червения почти нов  Ман Лайънс Сити, на когото бях намерил снимка, че се движи по 40?
Защо не го пускат на линия?
Той май се движи само като Коледен автобус

Изпратено от моят Lenovo A1010a20 с помощта на Tapatalk

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
  • The Flying Finn Is There To Win!
    • View Profile
« Reply #441 on: 20.06.2019, 19:24:07 »
Какво стана с онзи червения почти нов  Ман Лайънс Сити, на когото бях намерил снимка, че се движи по 40?
Защо не го пускат на линия?
Той май се движи само като Коледен автобус

Изпратено от моят Lenovo A1010a20 с помощта на Tapatalk

Автобусът по наряд е по линия №10.

Offline ikarus2102

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #442 on: 21.06.2019, 11:21:51 »
 Крайно време е автобусния транспорт във Велико Търново да стане общински. Когато градския транспорт е в частни ръце нещата са много зле. Автобусите на Алекс ОК са стари, в лошо състояние и много шумни. При Надежда нещата са по-добре. Имат хубави манове и мерцедеси и един Ирисбус, който е доста добър, но по-голямата част от автобусите им са бракми. Имат едни турски отокари, които са ужасни. Много са малки и тесни. Места вътре няма.  Имат също един стар Неоплан, който е просто потресаващ.  Много неприятно се пътува в такъв стар, изгнил и раздрънкан автобус. Най-хубавите автобуси ги пускат по линия 40. По всички други си позволяват по някоя барака. Белите манове и оранжевите са най-добри. Возят добре колкото соларисите и не шумят въпреки, че стари. Когато в Стара Загора имаше стари бараки аз избягвах да използвам градски транспорт, но този град е такъв, че е просто неизбежно. Когато разбрах, че в Бургас са обновили транспорта през 2013 с автобуси Соларис се молех дано и в  Стара Загора така направят. И те не само, че направиха, ами купиха солариси по хубави от Бургаските дори. Аман от стари бараки! Спомням си преди как чаках в студа на спирката срещу Парк мол и недоволството когато дойде да ме прибере някоя гадна Сетра. Или пък в скапан Мерцедес О405 в жегата. Радвам се, че моят квартал се обслужва от Надежда, а не от кочините на Алекс ОК.

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
    • View Profile
« Reply #443 on: 21.06.2019, 13:29:54 »
Крайно време е автобусния транспорт във Велико Търново да стане общински. Когато градския транспорт е в частни ръце нещата са много зле. Автобусите на Алекс ОК са стари, в лошо състояние и много шумни. При Надежда нещата са по-добре. Имат хубави манове и мерцедеси и един Ирисбус, който е доста добър, но по-голямата част от автобусите им са бракми. Имат едни турски отокари, които са ужасни. Много са малки и тесни. Места вътре няма.  Имат също един стар Неоплан, който е просто потресаващ.  Много неприятно се пътува в такъв стар, изгнил и раздрънкан автобус. Най-хубавите автобуси ги пускат по линия 40. По всички други си позволяват по някоя барака. Белите манове и оранжевите са най-добри. Возят добре колкото соларисите и не шумят въпреки, че стари. Когато в Стара Загора имаше стари бараки аз избягвах да използвам градски транспорт, но този град е такъв, че е просто неизбежно. Когато разбрах, че в Бургас са обновили транспорта през 2013 с автобуси Соларис се молех дано и в  Стара Загора така направят. И те не само, че направиха, ами купиха солариси по хубави от Бургаските дори. Аман от стари бараки! Спомням си преди как чаках в студа на спирката срещу Парк мол и недоволството когато дойде да ме прибере някоя гадна Сетра. Или пък в скапан Мерцедес О405 в жегата. Радвам се, че моят квартал се обслужва от Надежда, а не от кочините на Алекс ОК.

"Надежда" имат хубав и поддържан автопарк - все пак изпълняват линиите си още от 2010 година с повечето от тези автобуси. Предполагам, че ще го обновяват в близко бъдеще, предвид, че договорите са към финала си вече. Цитарото и оранжевите метанови манове се движат още от 2008/2009 година. Ивекотата /"Ирусбус"/ всъщност са три. ВДЛ-ите също са сравнително нови, но се движат основно по линия №10. Неопланът е единственият им автобус на повече години. Отокарите са си неудобни за линии от типа на №14, факт. Плюс за пътниците е, че имат добри климатици.

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #444 on: 11.07.2019, 12:02:08 »
Колеги, посъветвайте ме как да стигна до Арбанаси от Търново (и обратно) през уикенда. Как са автобусите, от къде мога да се кача, и каква е цената на билет? Или направо такси?
« Last Edit: 11.07.2019, 12:04:55 by bgdimitrov »

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
    • View Profile
« Reply #445 on: 11.07.2019, 18:50:33 »
Автобусна линия №12:
Маршрут: Автогара Запад, бул."Никола Габровски", Съдебна палата, Община Велико Търново, с. Шереметя, с. Арбанаси

Разписание за делнични дни:
От Автогара Запад, гр. Велико Търново: 06:20, 07:05, 08:05, 11:35, 13:05, 14:20, 17:20, 18:20, 19:20.
От с. Арбанаси: 06:45, 07:30, 08:30, 12:00, 13:30, 14:45, 17:45, 18:45, 19:45.

Разписание за празнични и почивни дни:
От Автогара Запад, гр. Велико Търново: 08:05, 13:05, 17:05, 18:20.
От с. Арбанаси: 08:30, 13:30, 17:30, 18:45.

Линията се изпълнява с бусове, билетът трябва да е около 1,50 лева. Спира по всички спирки в града, най-добре я хвани срещу Съдебната палата или от общината.
« Last Edit: 11.07.2019, 18:52:17 by Hakkinen »

Offline It_s_Real

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 344034812
    • View Profile
    • extrahost.BG
    • Email
« Reply #446 on: 16.07.2019, 12:09:38 »
Защо дядото, каращ 4615 по № 13 не спира на спирката под технополис, посока града?
Има знак за спирка, има постамент от старите за съществуваща спирка, да не е закрита?
14-ската на Надка също не спира...

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
    • View Profile
« Reply #447 on: 16.07.2019, 20:36:29 »
Защо дядото, каращ 4615 по № 13 не спира на спирката под технополис, посока града?
Има знак за спирка, има постамент от старите за съществуваща спирка, да не е закрита?
14-ската на Надка също не спира...

Не е закрита, по принцип се води точно спирка за №14, но и другите линии спират, ако има хора. Странно шофьорско решение и в двата случая..

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
« Reply #448 on: 23.07.2019, 00:42:20 »
Най - често се движеше по 10(тази до Г.О).
Бях 2 седмици там и не го видях. На негово място май са пуснали един оранжев А21 като 80** на Тея Травел.
Никога няма да се измисли по - добро превозно средство от Ikarus 280.92T Ganz. Място за спор няма!

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #449 on: 26.07.2019, 21:50:52 »
Линията се изпълнява с бусове, билетът трябва да е около 1,50 лева. Спира по всички спирки в града, най-добре я хвани срещу Съдебната палата или от общината.

Стигнах до Арбанаси успешно, цената на билета мога да потвърдя е 1.50 лв. Като цяло ок. Но не мога да разбера, защо точно уикенда има по-малко курсове?  :neznam: Не е ли именно тогава момента в който хората хукват към селата? Още повече, че Арбанаси е туристически обект и 4 курса на ден в летен сезон са недостатъчни.

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
    • View Profile
« Reply #450 on: 27.07.2019, 17:47:38 »

Стигнах до Арбанаси успешно, цената на билета мога да потвърдя е 1.50 лв. Като цяло ок. Но не мога да разбера, защо точно уикенда има по-малко курсове?  :neznam: Не е ли именно тогава момента в който хората хукват към селата? Още повече, че Арбанаси е туристически обект и 4 курса на ден в летен сезон са недостатъчни.

Напълно съм съгласен, резонно е за периода април-октомври, предвид туристите. Мисли се в тази насока и вероятно ще се случи.

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #451 on: 01.08.2019, 16:07:02 »
Малък електрически градски автобус по тесните улички на Старо Търново

За първи път градски автобус се качи по тесните улички на старинния великотърновски квартал „Варуша“. Това стана по инициатива на кмета Даниел Панов, а за целта бе направена специална демонстрация на нов модел малогабаритен електрически автобус. Панов, експерти от общинската администрация и журналисти от медиите тестваха как се представя возилото в реални условия из града. Електрическият автобус се справи без проблем с маневрирането в старинния жилищен район.

„Планираме създаването на градски маршрут до кв. „Варуша“ с новата транспортна схема, по която вече се работи. Досега градски транспорт там никога не е имало“, обяви кметът Даниел Панов. По негова идея ще бъде разработена и тестова автобусна линия, която да тръгне в най-скоро време.

В обиколката бяха включени и части от квартал „Картала“, до които също не се движи обществен транспорт. В зависимост от капацитета на батерията, електробусът изминава между 160 и 220 км с едно зареждане. Возилото бе представено обстойно от управителя на фирмата вносител Николай Недялков, а до момента тестове са правени в София, Враца и Плевен.

Закупуването на първите три електрически автобуси е заложено в одобрения проект на Община Велико Търново за интегриран градски транспорт, за който предстои подписване на договор с Управляващия орган на ОП „Региони в растеж“. С новата транспортна схема е планирано създаване на маршрути и връзки, които да направят градския транспорт предпочитан за придвижване във Велико Търново.
« Last Edit: 01.08.2019, 18:38:05 by Magirus deutz »

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile

Offline TRIZUBECA

• Наистина съм луд
  • пендел
    • View Profile
« Reply #453 on: 03.04.2020, 16:44:53 »
Здравейте, хора! Някой знае ли какво става със съчленения МАН, който от време на време излизаше по линия 3 преди две, три години?

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
    • View Profile
« Reply #454 on: 03.04.2020, 19:48:49 »
Здравейте, хора! Някой знае ли какво става със съчленения МАН, който от време на време излизаше по линия 3 преди две, три години?

Стои си в гаража, има и бордово устройство за тол-системата. Вероятно ще го видим на линия след извънредното положение. Понастоящем хора за съчленен автобус няма по никоя от линиите.

Offline TRIZUBECA

• Наистина съм луд
  • пендел
    • View Profile
« Reply #455 on: 03.04.2020, 20:04:54 »
Така и предполагах. Радвам се, че още е в движение. Помня, че последния път когато съм го видял беше 2017 лятото. След това три пъти съм бил в Търново ама от него нямаше и следа.

Offline nokia

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #456 on: 05.04.2020, 00:52:40 »
Предполагам става дума за жълтия МАН, той ли е единственият дълъг автобус в града?

Offline TRIZUBECA

• Наистина съм луд
  • пендел
    • View Profile
« Reply #457 on: 05.04.2020, 09:55:11 »
Дам, за жълтия става въпрос. Май е единственият...

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
« Reply #458 on: 08.04.2020, 23:03:26 »
Няма друг дълъг, обаче не ми излгежда да е 18 метра, малко по къс е май.
Никога няма да се измисли по - добро превозно средство от Ikarus 280.92T Ganz. Място за спор няма!

Offline TRIZUBECA

• Наистина съм луд
  • пендел
    • View Profile
« Reply #459 on: 09.04.2020, 11:02:55 »
Тривратка е, съгласен съм, че не е чак 18м.