Author Topic: Габрово  (Read 462207 times)

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Габрово
« Reply #1120 on: 06.02.2017, 14:46:55 »
Предвид ситуацията в ОПТ напоследък, няма връзка нито с разход на гориво, нито с комфорт на пътниците, икономии и т.н. просто не е имало друг здрав автобус и са пуснали този (по-скоро въпросните два автобуса са към автогарата от известно време). До Севлиево и Велико Търново е приемливо да пускат такива автобуси, но щом не ги пускат до София и Свищов (все още), няма страшно :laugh:

6497 е с ръчни скорости и 44 седящи места (+45 правостоящи); 0016 наистина е O405NÜ и е автоматик. До Велико Търново често пускат и бус Мерцедес Варио - бял. А информацията от avtogari.info (по-точно разписанието) е неактуално. В случая ОПТ изпълнява само 4 курса от всичките - 07:30, 10:30, 13:30 и 16:30.

ПП - вчера, 14:55, сп. Шиваров мост:

Някой има ли идея какво се случва? Източник - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=420329671634520&set=o.1603628209912612&type=3&theater
« Last Edit: 15.02.2017, 20:20:16 by Sixkiller »
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline ivan3275

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #1121 on: 01.03.2017, 20:06:09 »
Колеги искам да попитам след като се разбра,че повече няма да има тролейбусен транспорт и след като почнаха на места да свалят мрежата дали са нарязали тролейбусите или още си седят наредени в депото?

Offline troleyfan

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #1122 on: 01.03.2017, 22:06:37 »
Все още стоят в депото. Виждат се от пътя.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1123 on: 02.03.2017, 14:37:01 »
Това е едно от малкото неща (съсипването на тролейбусния транспорт в Габрово) за което безусловно знаем, че бат Бойко има пряка вина. Не знаем заради дейстие, но за бездействие, в което да се изразява вината. Поне благодарение на колегата @Saruman  въпросът отиде там докъдето можеше най-високо в тая държава да отиде. За мен специално това е хапка, която трудно мога да преглътна.
Някой да не ме разбере погрешно, че смятам БСП за ангели в случая - няма да забравя едни силни Кирилодобревски думи, че нямало да бил позволял - позволи си и не само това, ми не се и мръдна.
Пиша го не за друго ми щото е предизборна кампания и момента е подходящ да се види старанието, с което се съсипа нещо полезно и за поколенията след нас.
Украйна, победа!

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1124 on: 11.03.2017, 15:33:45 »
Вярно ли е, че Бета бус се отказват от линии 3/13 в края на месеца?
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Offline Darkline

• Напредващ
  • MAN и Mercedes фен
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1125 on: 12.03.2017, 10:19:37 »
Вярно ли е, че Бета бус се отказват от линии 3/13 в края на месеца?

По неофициална информация от първи април ОПТ ги поема, по интересното е как Бета Бус толкова пропадна че немогат да си поддържат автобусите. Май и извънградските им линии са дадени на търг. Отделно ОПТ възкръсва икаруси а Ман-овете намаляват постепенно поради липсата на подръжка за тях (никой не може да разбере какво им има) Вече в града се движи само един съчленен автобус а в гаража гният един Mercedes Irvine G (който стана донор) и MAN NG 313 (незнаят как да го оправят) и на тяхно място дори се пускат къси икаруси, така че работата е изпушила отвсякъде, линии 3 и 13 са им най-малкия проблем  :D
Darkline original ®

Offline transtriumf

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1126 on: 12.03.2017, 11:24:41 »
А как ОПТ ще поеме 3 и 13, като едвам се оправя със своите линии?  :crazy:

Човек не е ли засадил поне едно дърво и не се ли е возил на Икарус не е живял.

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #1127 on: 12.03.2017, 13:23:29 »
Досега такъв абсурд като в ОПТ май никъде из България не сме виждали. А какво става с бракуваните автобуси в депото, нарязани ли са вече?

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
« Reply #1128 on: 12.03.2017, 14:40:35 »
Досега такъв абсурд като в ОПТ май никъде из България не сме виждали. А какво става с бракуваните автобуси в депото, нарязани ли са вече?
Тъкмо повод да спомена какво видях около 3 март при едно пътуване, което включваше и Габрово. Видях няколко Зиу-та в депото, както и скелет на един Икарус 280 (нямаше ги основно прозорците и рамките им, таванът приличаше на основата на наколно жилище  :crazy:). Видях и няколко соло автобуса, които бяха или непокътнати, или в подобно, полуразчастено състояние. Мрежата в депото е непокътната, но до него е свалена. От първото кръгово, посока юг (към Центъра) нататък мрежата седи непокътната.
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline Darkline

• Напредващ
  • MAN и Mercedes фен
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1129 on: 12.03.2017, 14:55:25 »

Гният си, иначе наистина е интересно как ще се покриват 3 и 13 при положение че в момента някои разписания изобщо не се изпълняват защото няма кой да ги прави или с какво да ги прави а на ръководството не му пука изобщо. Отделно вече стана практика да се карат две смени от един шофьор ама това си е отделна тема. Най-интересното предстои :D
Darkline original ®

Offline Sofia

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1130 on: 12.03.2017, 14:58:34 »
Струва ли ми се или 0482 и 0448 са пребоядисани? Изглеждат доста добре. А кои са Икарусите, които се възкресяват? Бракуваните изглеждат не подлежат на възстановяване.

Offline Saruman

• Запален по ГТ
    • Yahoo Instant Messenger - saruman_1989
    • View Profile
    • Железниците Днес
« Reply #1131 on: 12.03.2017, 20:01:28 »
А им пречеха тролеите - идиоти!!! Ако се движеха сега нямаше да е такъв зор за автобуси.

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
« Reply #1132 on: 12.03.2017, 20:19:17 »
Струва ли ми се или 0482 и 0448 са пребоядисани? Изглеждат доста добре. А кои са Икарусите, които се възкресяват? Бракуваните изглеждат не подлежат на възстановяване.
Снимката е с пренаситени цветове просто.
Иначе, аз доколкото знам, и от МАН-овете НЛ312 има донори за части, а от бракуваните Икаруси в дъното спокойно можеше да се направят 1-2 да работят.

Offline transtriumf

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1133 on: 12.03.2017, 21:37:23 »
Те можеха и от дългите Икаруси,  които спряха/бракуваха през последните 1-2 години да сглобят един да се движи,  щом новите попълнения са проблемни и не се справят с тях.

А какво е положението с НЛ202?

Offline nokia

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1134 on: 12.03.2017, 21:42:43 »
Те можеха и от дългите Икаруси,  които спряха/бракуваха през последните 1-2 години да сглобят един да се движи,  щом новите попълнения са проблемни и не се справят с тях.

А какво е положението с НЛ202?
Нови попълнения, а станаха вече 3 или 4 години са в Габрово и не можаха да им свикнат, един майстор дето да е по-квалифициран да нямат тея хора......

Offline transtriumf

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1135 on: 12.03.2017, 22:13:04 »
ОПТ явно не могат да се справят с по-модерна машина от О405/Г.  :rolleyes:Такива да бяха докарали,  хем здрави,  хем повече щяха да са.

Новите МАНове и Мерцедедите иначе са супер и е много жалко, че се разсипват по този начин . Не знам обаче с какъв акъл са взели такива автобуси,  повечето от които на метан. Някой задал ли си е въпроса за скъпата им поддръжка и финансовото състояние на дружеството,  както и за "компетентния" сервиз, за който всичко,  различно от Икарус,  Чавдар и О405 е нанотехнология?
« Last Edit: 12.03.2017, 22:15:26 by transtriumf »

Offline Sofia

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1136 on: 13.03.2017, 01:36:16 »
Не знам обаче с какъв акъл са взели такива автобуси,  повечето от които на метан.
Е как с какъв, собственикът на единствената метанстанция в града е наш човек.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1137 on: 13.03.2017, 09:03:17 »
Някой от хората в тоя град не се ли търси отговорност за разсипването на цяла система троелйбусен транспорт + по единично на автобусния? Толкова ли е положението в Габрово като в Дупница от преди 10 години и повече?
Имам чувството, че комунизма се е върнал в Габрово, ама по-лош вариант . Хем страх, хем и технически разпад и даунгрейд от всякъде!
Украйна, победа!

Offline Darkline

• Напредващ
  • MAN и Mercedes фен
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1138 on: 13.03.2017, 18:52:43 »
Някой от хората в тоя град не се ли търси отговорност за разсипването на цяла система троелйбусен транспорт + по единично на автобусния? Толкова ли е положението в Габрово като в Дупница от преди 10 години и повече?
Имам чувството, че комунизма се е върнал в Габрово, ама по-лош вариант . Хем страх, хем и технически разпад и даунгрейд от всякъде!

Според мен се цели фалит на фирмата и закупуване от неслучаен играч който ще погаси задълженията с остатъците от контактната мрежа и нарязването на бракувания автопарк, друго логично обяснение няма. За това има забрана да се разпространяват разписанията, нови шофьори не се назначават а тази година се очаква да се пенсионират няколко, за това и таксита вървят по линиите на автобусите и събират тези с билетите а за автобусите остават само бабичките с картите понеже и такситата не са на случайни хора, общо взето ОПТ, такситата и метанстанцията са хранилки за определен кръг от управляващите, за това няма и шансове за подобрение.
« Last Edit: 13.03.2017, 18:56:11 by Darkline »
Darkline original ®

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1139 on: 14.03.2017, 00:15:46 »
От град за пример в обществения транспорт, поддържана техника, редовно изпълнение на разписания, относително качествена услуга спрямо цената, само за 5-6 години всичко това беше съсипано умишлено и целенасочено. ОПТ си е проблемна фирма открай време - това може би винаги се е приемало за нормално, но щом и частната фирма се отказва от линиите си по собствено желание то или проблемите в градския транспорт са много големи, или има натиск.

Лошото е за хората, които все още разчитат на градския транспорт - ученици и пенсионери - които изпитват и явно ще продължават да изпитват проблемите на обществения транспорт на собствен гръб. Поне сега явно се вижда, че тролеите НЕ са най-големия проблем - нещо, в което се опитваха да ни убеждават всякакви управители на ОПТ, кметове и други подобни явно некомпетентни лица. Вече не знам дали изобщо има смисъл от съществуването на тази общинска фирма...