Растоянието не е чак толкова голямо, че да е проблем да се пускат градски автобуси. И на запад ми направи впечатление че правят такива работи, също и масово по морето, от Бургас до Несебър и Слънчев браг, до Поморие, до Созопол и Приморско чат-пат. Според мен до към 6-70- км. растояное няма проблем да е и градски автобус. Ще е интересно обаче ако се случи 3-вратия съчленен Икарус например, те и бездруго са си крайградски. Него пускат ли го по такива линии?
Много ми е интересно и на мен с какъв довод избраха китайски електроавтобуси, при все че в цяла България има само 1 такъв? Не казвам че са лоши, дори напротив, ама при все че има вече изградена инфраструктура, депо и тн. е безсмислено. Може би е идеяно за там където няма мрежа.
Ямно кметицата или някои друг висшестоящ от региона е имал нещо работа по София, паднал му се е случайно този електроавтобус и се е впечатлил силно, ако е свикнал да се вози само на ЗиУ-та цял живот. Разбира се, че Соларисите са много по-добро решение , тествани и пък и хората са много доволни от тях.