Мисля че имат само вентилация, това с решетките след 3-тия прозорец е двигателя, който в тези автобуси е след 1-вия мост. Возил съм се преди 8-9 години на такъв в Сливен като ходихме на една екскурзия в природен парк Сините Камъни беше през лятото и мисля че нямаше климатик а само вентилация. Иначе за тогава изглеждаха много модерни автобуси на фона това, което се движеше у нас. Мисля че дори са със стъклопакети на всички прозорци, вътре бяха с много удобни тапицирани седалки, изцяло нископодови. Вероятно са купувани втора употреба, иначе едва ли биха ги поръчали нито без отваряеми стъкла нито без климатици.
Това си е патент на запада, да си поръчват автобусите тип "МТЛБ" или танк. Нито с отваряеми стъкла, нито с вентилация, нито с климатик. Виждал съм и втора употреба Мерцедеси такава поръчка и изпълнение, да им се чудиш на акъла. Мисля че и от Хамбург има такива поръчки, представям си лятото каква сауна е вътре с тяхната влага близо до морето, като температурите наближат 30 градуса и напече.