Author Topic: Сливен  (Read 236268 times)

Offline TheBulgarianRail

• Наистина съм луд
  • 👍👍👍
    • View Profile
    • Email
Re: Сливен
« Reply #520 on: 04.03.2019, 10:26:57 »
Към днешна дата движат ли се тролейбуси в града?
Sa6o babeka
YouTube канал:
https://www.youtube.com/c/TheBulgarianRail

Offline plastikat

• Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #521 on: 04.03.2019, 18:18:09 »
Да - трите пишман-модернизирани. В депото има един на етап боядисване и още няколко очакващи модернизация. Няколко Шкоди заминаха за скрап към Ямбол при Динко.
« Last Edit: 04.03.2019, 20:43:32 by plastikat »
www.forum.gtburgas.eu
Най-добрия транспортен форум.

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
Re: Ямбол
« Reply #522 on: 12.04.2019, 16:04:05 »
Малка част от разпръснатия парк на ''Сл.автотранспорт'' - бившия А 8617ВК.
« Last Edit: 12.04.2019, 16:05:55 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline stefo_72

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Re: Re: Ямбол
« Reply #523 on: 13.04.2019, 20:17:46 »
Снимката е направена в Сливен  :D . АвтобусЪТ е на Язаки , и се използва за сливенския завод .
« Last Edit: 25.04.2019, 13:05:19 by difian »

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
Re: Re: Ямбол
« Reply #524 on: 14.04.2019, 15:13:14 »
Снимката е направена в Сливен  :D . Автобуса е на Язаки , и се използва за сливенския завод .
Да, направих я в Сливен... даже се чудих за коя точно тема да е, но все пак надделя че автобуса в момента е с ямболска регистрация!
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #525 on: 03.05.2019, 19:45:49 »
Чавдар пред сградата на ОНС в Сливен, 60-те години на миналият век, пощенско клеймо от 1977г. Любопитно е, че спиркознака е същият като софийските от този период. Източник:   https://www.delcampe.net/en_US/collectibles/postcards/buses-coaches/skoda-bus-mit-haenger-sliven-bulgaria-ungelaufen-758042216.html
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline klutsohor

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #526 on: 14.06.2019, 15:31:39 »
По първоначални данни Сливен ще получи 9 млн. лв и ще закупи между 8 и 10 тролейбуса.
https://new.sliven.net/sys/news/index.php?id=292949

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #527 on: 14.06.2019, 15:43:21 »
Аз имам едно опасение!
Не мислят ли да направят обща поръчка за да получат ниска цена или всеки ще я играе според "както акъла го учи" и ще затапят хиляди евра за поръчки на дребни бройки кой откъдето се сети?

Освен това 8 млн. лв дават за атмосферния въздух на Димитровград и то не за тролейбуси и електробуси, а за други мерки за подобряване. Не ми се вярва на Димитровград 8 млн. без да купува возила и 9 млн. на областния град Слвен с возила дето са по 500 000 евро.
« Last Edit: 14.06.2019, 15:46:30 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline klutsohor

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #528 on: 14.06.2019, 16:55:28 »
Бройките ще бъдат достатъчни да обслужват изцяло линия 201, която се очаква да остане единствената тролейбусна линия от оптимизираната транспортна схема. Ако си спомняте се споменаваше за 1 тролейбусна и 9 автобусни линии от градската мрежа. Интересно е  какви са по конкретните предложения за промяна, които предстоят, но засега това остава задкулисно. Поне града ще разполага с линия, която ще се изпълнява изцяло от тролейбуси, ще бъде гръбнака и ще се разполага дори с 2-3 резерви. Но е възможно с бройката да искат да запазят и 7-цата тролейбусна линия.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #529 on: 14.06.2019, 17:06:23 »
По принцип не съм фен при милиони евра бзвъзмездно да се поставят минималистични цели. Ако трябва и общинат може да ползва собствен финансов ресурс, стига да се постигне оптимално, а не минимално положение.
Ама ми се вижда все пак малка сума като за Сливен.
Украйна, победа!

Offline klutsohor

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #530 on: 14.06.2019, 17:35:21 »
Вероятно определящия фактор сумата е доколко града е подмененил вече парка всеобхватно, посредством всички оперативни програми и респективно проекти. Плановете са такива, че тук вече е подменен автобусния транспорт и остават само тролейбусите. Затова може би и сумата е малко занижена, понеже и нуждата е такава, т.е. не се преценя по големина на населението. Във Враца искат и електробуси на мястото на разширена тролейбусна мрежа, защото там тепърва ще се подменая всичко и сумата е по- голяма, а е град по- малък от Сливен. В Шумен пък искат да купуват елетробуси, защото нямат тролейбусна мрежа и прочие...

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #531 on: 14.06.2019, 18:02:44 »
Те на един град дори автобусите му да се разпадат по земята, няма как да му дадат по ОПОС и 1 лв.
Баш населението и наличието на общинска фирма си е определящо, друг е въпроса, че трябва да се изгради според мен с тези парии нещо ново, не само да се кърпи старото. В тоя смисъл електробусите не ми допадат в схемата щото са способни да издумкат бюджета и след 5 години да е старото положение като им мине гаранцията и живота на батериите.
Украйна, победа!

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #532 on: 14.06.2019, 18:08:43 »
Добра новина. Дано при това положение запазят линия 7. Би било прахосничество да бракуват ремонтираните шкоди, вместо с тях да пуснат още една тролейбусна линия. По проект нали трябваше 8 шкоди да се ремонтират? До сега май само 3 са готови. Каква е причината за забавянето и изобщо ще има ли още ремонтирани?

Offline klutsohor

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #533 on: 14.06.2019, 18:41:08 »
Те на един град дори автобусите му да се разпадат по земята, няма как да му дадат по ОПОС и 1 лв.

Напротив, ще се дадат за подмяна с електробуси.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #534 on: 14.06.2019, 18:49:12 »

Напротив, ще се дадат за подмяна с електробуси.
Само дето без деневилация по маршрута си са доста постни.

Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk

Украйна, победа!

Offline klutsohor

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #535 on: 14.06.2019, 18:59:47 »
В момента не се коментира кое решение е по- удачно, а какво се канят да правят. Пределно ми е ясно, че отново се работи на парче. Защото изведнъж се появява някаква сума в края на програмния период, която допреди това въобще не е била сигурна и приоритет. И с нея се довършва вече започнатото. Т.е. се кърпи, както се изразяваш. Затава за някои градове е вече късно да си правят първоначални и големи планове за разширения на тролейбусните си мрежи. Визирам например Стара Загора, където автобусния транспорт е подменен изцяло...

Offline stefo_72

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #536 on: 16.06.2019, 10:59:48 »
Интересно как мислят да покрият територията на Сливен с 9 автобусни линий и 1 тролейбусна линия ? :neznam:

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #537 on: 16.06.2019, 11:18:34 »
Ако купят оптимално съотношение междустандартни тролейбуси и тролейбуси с батерии, могат да обслужват 7-ма, 201-ва линия и нова линия, която да минава по Панайот Хитов и Христо Ботев към центъра. 14-ките не е задължително да се бракуват, особено ремонтираните. Така с електротранспорт ще се обслужват всички по-търсени дестинации в града. Автобусите могат да обслужват периферията, индустриалните зони и близките населени места.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline klutsohor

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #538 on: 16.06.2019, 11:58:49 »
По- скоро новозакупените тролейбуси по Околна среда да покриват линиите 7 и 201 като масови и силнонатоварени, а реновираните 14-ки линиите 3 и 18, без да има промени по сегашните маршрути и разписания от тролейбусните линии. Така мрежата ще се използва на 95 % и почти няма да има неизползвани участъци от нея, а ще трябва само да се рахабилитира. Промени по транспортната схема да има само по автобусните линии, които досега не са обслужвали някои квартали- Клуцохор, Комлука и т.н. Инвестицията ще бъде минимална, но с добър ефект.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #539 on: 16.06.2019, 12:50:05 »
По вътрешната улица към Клуцохор - Георги не-знам-си-кой, има ли габарит за минаване на тролейбуси - 6 метра ширина на платното, за да се изгради мрежа към вътрешността на комплекса?
храна за мозък - http://www.banitza.net/