Author Topic: Сливен  (Read 236259 times)

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
Re: Сливен
« Reply #640 on: 29.04.2023, 14:47:24 »
СОР изпитват закъснения с доставките на електрооборудването от Cegelec, които от тяхна страна имат проблем с доставката на компоненти. За Прага, Злин и Ихлава също има забавяне. Не знам за Сливен дали ще са с оборудване Cegelec, но това е възможна причина.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #642 on: 30.04.2023, 01:21:13 »
Има ли някакво раздвижване относно ремонта на мрежата?
По рейс и по жена не се тича!

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #643 on: 08.06.2023, 23:28:19 »
Доставката на тролеи за Сливен стана от февруари -> май -> края на юли. :(

https://dariknews.bg/regioni/sliven/sliven-shte-se-sdobie-s-shest-novi-trolejbusa-do-kraia-na-iuli-2349381

СОР изпитват закъснения с доставките на електрооборудването от Cegelec. Този път чехите наистина прецакаха нещата! 6 месеца закъснение. Дължат компенсация за това!

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #644 on: 09.06.2023, 11:24:59 »
Интересни акценти има в статията.
Шест нови тролейбуса ще бъдат доставени в Сливен до края на юли. Това каза в интервю за БТА заместник-кметът по икономическо развитие Стоян Марков. Тролейбусите са чешки, а заедно с тях ще бъдат доставени и четири нови електробуса, които се очакват до месец септември.
Кой последно е избрания изпълнител за 4 електробуса и какъв модел са те?
"Ремонтирахме токоизправителните станции, подменихме всички трансформатори, направихме модерно електронно управление на електропреносната мрежа, която ползват тролейбусите, в някои участъци тя бе основно подменена", заяви заместник-кметът.
Ако е така, защо в момента няма тролейбуси в експлоатация?
Част от този проект беше доставката на 27 нови автобуса и ремонт на съществуващите шест тролейбуси, които ще останат в резерва. Заместник-кметът посочи, че е била удължена линията, която тръгва от "Дюлева река" и стига до зала "Асеновец". "Тези тролейбуси бяха основно ремонтирани и беше дадена възможност тази линия да се ползва отново"
Кои са тези 6 ремонтирани тролейбуса от наличните 9 Шкоди? И пак е интересно, защо не са в експлоатация, поне тези 6 броя "резерв", докато не дойдат новите тролейбуси?
Заместник-кметът посочи, че е била удължена линията, която тръгва от "Дюлева река" и стига до зала "Асеновец".
На къде е удължена тази линия, като според картата и последните маршрути е съществувала линия с номер 201, която е обслужвала този маршрут?

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #645 on: 09.06.2023, 12:20:13 »
Електробусите които ще бъдат доставени са също СОР, модел SOR EBN 9,5 като тези в Русе.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #646 on: 09.06.2023, 21:34:21 »
201 наистина го удължиха още преди 7-8 години, беше до пл. Таню Воевода, стана още две спирки до зала Асеновец, с тролеи. Има си и мрежа дотам, но въпреки това поне от пет години тролеи няма - обслужва се от автодрусчетата СОР. Веднъж видях да мине една ремонтирана Шкода без пътници и това беше. Тролеите дремят на Дюлева Река. Никой не казва наистина ли мрежата е ремонтирана, до края на февруари тази година не беше пипнато абсолютно нищо по нея. Те и Шкодите толкова са ремонтирани - една боя синьо и оранжево отвън, вътре едни легени, неработеща нова система за таксуване и това е. Защо не вървят никой не казва. И разписанията са - събота и неделя 116 и 201 са на половин час, другите въобще не се движат, те и през седмицата са много нарядко. Седмицата е на половин час,събота и неделя също не върви, и е още по-зле - с пазоподобните турски автодрусчета. Има няколко големи бивши пловдивски десета ръка пълни бараки 0 405/407 и това е. А и една съчленена барака 0 405 Г от Мюнхен, но тя излиза изключително рядко.
Иначе имат една или няколко нови коли "контрол по транспорта" със сновящи контрольори без униформа, само с бадж. А будките за билети са нарядко, затварят рано, а в събота и неделя работи само една. Веднъж един таксиджия ми каза: "Леле как все се налага да се движите с таксита, скъпо е, а рейсовете през седмицата ги няма, пък събота и неделя съвсем?" Хем точно таксиджиите имат интерес от цялата галимация....
« Last Edit: 09.06.2023, 22:14:11 by IKAR »

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #647 on: 08.08.2023, 17:55:25 »
На снимки от завода на СОР в Чехия, забелязах возило (вероятно тролейбус) синьо-оранжев на цвят, също като сливенските Шкоди. Дали не е нов SOR TNS 12 за Сливен?

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #648 on: 09.08.2023, 15:03:18 »
Да запитам нещо, понеже имам известна слабост към град Сливен. Преди години - около 10 ходих в града и имаше една тролейбусна линия, която се движеше до/или почти до долната станция на лифта за Карандила. Може ли някой да ми каже коя е била тя - дали е това прословуто цитирано на много места 201 или нещо друго. Също да питам дали все още се движи тя - тролейбусната линия за лифта знам, че работи

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #649 on: 09.08.2023, 17:19:40 »
Точно 201 е. В момента, поне от пет години, се движат само автобуси, чакат новите тролеи да дойдат. Кога ще ремонтират мрежата знае само Господ...

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #650 on: 09.08.2023, 18:49:58 »
Чак от пет… Виж, от 2 или 3 мога да се съглася.

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #651 on: 09.08.2023, 21:41:59 »
Между другото гледах сега по картите, че линията не ходи до долната лифтова станция, но искам да питам запознатите дали някога е ходила до нея, защото имам някакъв неясен спомен, че сякаш спираше точно под нея на нещо като голям площад

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #652 on: 09.08.2023, 22:08:51 »
Не, тролеите никога не са ходили до лифта. Може през ония години да е имало рейс специално до там, но не съм ходил тогава и не мога да кажа.

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #653 on: 10.08.2023, 09:32:36 »
Не, тролеите никога не са ходили до лифта. Може през ония години да е имало рейс специално до там, но не съм ходил тогава и не мога да кажа.
Това ясно! Ама кажи по -скоро това дето го разправяш, че няма тролей от преки впечатления ли е, или от представени за такива? Ако първото, кога за последно? Питам не да се заяждам, а защото има разлика между изказната и преизказната форма... ако все пак и на друг му прави впечатление! ...Ако не - съответно пак е заяждане, ''кош -тема'' и т.н.
« Last Edit: 10.08.2023, 09:36:11 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #654 on: 10.08.2023, 09:35:21 »
Последно през 2018та седмицата беше с "ремонтираните" Шкоди, а 201 - автобусна, с новите малки СОР-ове. Но скоро и седмицата стана автобусна, че и с онези турски кутийки, подобни на ПАЗ-че. От тогава Шкодите лентяйстват горе на Дюлева река, само веднъж видях една да излезе без пътници. А на 201 освен СОРове, излизат и няколко отвратителни МАН и Мерцедес второ поколение, май са трета употреба, били са преди това в Пловдив.

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #655 on: 10.08.2023, 14:34:18 »
Ама кажи по -скоро това дето го разправяш, че няма тролей от преки впечатления ли е, или от представени за такива? Ако първото, кога за последно? Питам не да се заяждам, а защото има разлика между изказната и преизказната форма... ако все пак и на друг му прави впечатление! ...Ако не - съответно пак е заяждане, ''кош -тема'' и т.н.
Аз лично питам, защото искам да си изясня едни детски мои спомени от Сливен доколко са реални, доколко не съвсем. Все пак тогава бях на 13-14 и нещата особено относно ГТ не са особено ясни. И на това за правенето на впечатление - да на мен лично ми направи впечатление самата дискусия за това откога няма тролеи. И в допълнение да кажа, че на община Сливен пише, че има - таа ми е интересно дали пак са ги пуснали, или не

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #656 on: 10.08.2023, 16:47:12 »
Между другото гледах сега по картите, че линията не ходи до долната лифтова станция, но искам да питам запознатите дали някога е ходила до нея, защото имам някакъв неясен спомен, че сякаш спираше точно под нея на нещо като голям площад
Ами видно от картата и Street View най-близката точка до долна лифтова станция е тролейбусното депо. Оттам няма никакви следи от тролейбусна мрежа нагоре по Панайот Хитов, а до разклона за лифта са само 400 метра. Нагоре по ул. Планинска хептен пък няма следи от тролейна ККМ.

Подобно е било положението и преди 14 години, за по-преди трябва да питаш някой кореняк сливналия
Даа, до лифта има автобус 12 ама той спира чак долу на пътя за Карандила, какво им прече да удалжат 116 до горе там до паркинга :x
« Last Edit: 10.08.2023, 16:57:00 by blagun »

Offline yaskata

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #657 on: 15.08.2023, 00:26:33 »
O405те, O305те и Van Hoolвете още ли са на линия в Сливен?
Любим малашевски автобус: 2167
Любима линия: 79 кв.Христо Ботев-СТИНД 2

Любим дружбенски автобус: 3305
Любима дружбенска линия: 413 Гара София Север-Технополис Мл 4.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #658 on: 15.08.2023, 01:12:18 »
Първите да, вторите и третите отдавна не.

Offline yaskata

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #659 on: 15.08.2023, 10:00:33 »
А по кои линии излизат най-често?

Изпратено от моят SM-A326B с помощта на Tapatalk

Любим малашевски автобус: 2167
Любима линия: 79 кв.Христо Ботев-СТИНД 2

Любим дружбенски автобус: 3305
Любима дружбенска линия: 413 Гара София Север-Технополис Мл 4.