Author Topic: Сливен  (Read 236262 times)

Offline dilian_dido

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Re: Сливен
« Reply #40 on: 05.05.2009, 21:25:00 »
Нещото, което най-ме учуди в Сливен беше, че цели 3 завода имат Чавдари, ма не какви да е, ами 14-20. Това са "Динамо", "Победа" и "ЗММ".

страхотно ! Попринцип няма нищо кой знае колко учудващо, вървят си машинките, а и не се съмнявам, че техниците им са ги постегнали.Браво на сливенлии.А знаеш ли дали са по редовни линии от заводите към града и откога се движат, защото досега никога не съм ги виждал ?
Не чавдарите 14-20 не се движат по редовни линии сутрин и вечер карат работниците на посочените заводи.

Offline dilian_dido

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #41 on: 05.05.2009, 21:37:06 »
Според TrolleyMotion: Sk. 14 Tr (No.150...177=300..329)  или 56 Skoda 14TR.

Според Transport Database and Photogallery - 45 Skoda 14Tr.

http://www.phototrans.eu/2415,4194,49,0,f.html

Тролеите в са някъде около 20 броя но из не ги знам точно.Номерата им са 3-цифрени и започват с 3.Относно автобусите ванхоловете са някъде около 5 проя към 10 броя мерцедеси а турските iveko-otoyol не ги знам колко са.Също в Сливен има и 2 съчленени икаруса:един ведомствен на завод ДИНАМО с 2 врати и един с 4 врати който се движи от време навреме по линия 24.Също така виждал съм и един много малък с двигател на авиа.Едно клипче: http://www.vbox7.com/play:a49be65d
« Last Edit: 05.05.2009, 21:40:40 by dilian_dido »

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #42 on: 13.05.2009, 10:56:07 »
Слаба работа с тролеите в Сливен. За 1 час видях точно 3. Конт. мрежа лоша, населеност в тролеите още по-лоша...
Няколко снимки.

Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline xЗm

• Наистина съм луд
  • www.spirka.org
    • View Profile
    • spirka.org
    • Email
« Reply #43 on: 13.05.2009, 11:07:15 »

Забележете, че в кафеза още му стои софийската табела Тролейбусен транспорт със стилизирания Икарус

Offline zamunda

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #44 on: 14.05.2009, 15:58:36 »
Като цяло градния ни транспорт е слаб :) Имаме не много, но и не малко линий обслужващи града. Винаги съм се чудем, защо не бъде пусната линия по: бул. Христо Ботев, Новоселски мост, Стария затвор, Пазара, Братя Миладинови и пак, по Христо Ботев или подобен марширут минаващ по Христо Ботев  :)
« Last Edit: 14.05.2009, 16:01:26 by zamunda »

Online IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #45 on: 15.05.2009, 11:06:25 »
Така е, понеже шефка на "Пътнически превози - Сливен" e една дърта патица - Калинка Димитрова, дето хал-хабер си няма от организация и управление на градски транспорт. И не кой да е, ами прехваленият Йордан Лечков я изтипоса на тази позиция....Миналата година, когато тролеите бяха почти спрени и ги заместваха автобуси, хората се тъпчеха като сардели в малки турски автодрусчета (извинявайте, ама са си баш такива, лично съм се убедил много пъти) Исузу с размери на ПАЗ 672, докато почти всички нископодови Ван-Хол се таралянкаха по селските линии с по 10-тина човека вътре. Вдигна се доста пушилка по този въпрос, а обяснението на Калинка Малинка беше, че за момента това е положението, понеже до селата било по-дълго пътуването и "големите" автобуси били предназначени за там....В следствие на това хората предпочитат да си се возят с таксита. Да не говорим, че и транспортната схема е пълен буламач, до някои крайни квартали въобще няма автобус - например до лифта за Карандила, който особено през уикендите е доста натоварен, най-близката автобусна спирка е на половин час ходене пеша. Няма смисъл да казвам, че последните автобуси/тролеи тръгват в 10 часа вечерта и после....пеша или с такси. То в Сливен не че са останали и много хора....
« Last Edit: 15.05.2009, 11:58:34 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline zamunda

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #46 on: 15.05.2009, 14:08:30 »
Даа, до лифта има автобус 12 ама той спира чак долу на пътя за Карандила, какво им прече да удалжат 116 до горе там до паркинга :x

Offline remarque

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #47 on: 28.05.2009, 19:09:42 »
В Сливен доставяни ли са нови Шкоди или всички идват от София?!

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #48 on: 28.05.2009, 19:33:30 »
Повечето са новите. Софийските са около десетина.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline zamunda

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #49 on: 29.05.2009, 17:52:55 »
Тия дни гледам се върти тролей 7-ца :) Тя къде ходи?

Offline zamunda

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #50 on: 20.06.2009, 10:38:05 »
Видяхте ли как до гробищата, битака, Георги Данчев и пътя за 10 СОУ в кв. Българка, направика кръгово движение... според мен е много раздуто и като го пуснат окончателно незнам как ще минава автобус от там, освен ония малките турски автобусчето :(

Offline Pirgos_12A

• Маниак
  • Всяка приказка си има край.
    • View Profile
    • Email
« Reply #51 on: 07.07.2009, 03:54:34 »
Не че искам да се заяждам, но като гледам вашите тролей Шкодите си викам, че май щеше да е по - добре да ви подарим нашите бракувани Зиута /Бургаските/. Те поне не бяха чак толкова очукани. Не знам как возят и как са отвътре, но в тия Шкоди не се качвам дори пари да ми дават. Поправете ме ако се подлъгвам по външния вид. Съжалявам, че съчленените Аквариуми превозват само работници. Надявах се да движат по градските линии, за да мога някой път да им се повозя.  :( От трите най - ме кефи синия. Скоро правено ли е някакво обновяване на автобусния автопарк?
http://vbox7.com/collection:1891494 - Колекция "Автобуси Чавдар 120 и Чавдар 141"

http://vbox7.com/play:0da083e94a - Градски транспорт Бургас 2012

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #52 on: 09.07.2009, 14:30:14 »
Жалко че ГТ в Сливен е дръпнал назад. Само преди 8-9 години, когато посещавах Сливен тролейбусите се движеха на 5 минути интервал, и заедно с автобусите обръщача при кв. Българка беше винаги пълен с автобуси и тролейбуси, които вървяха по улиците на града един след друг. Тогава бидейки шуменец завиждах на добрия ГТ в Сливен, а сега май и двата града са на едно дередже.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #53 on: 09.07.2009, 17:45:36 »
Колкото и да е очукана шкодата е винаги по-добра от ЗИУ - окачването е чисто пневматично без ресорен елемент и управлението е тиристорно импулсно, съответно вози много по-добре и тръгва и спира много по-плавно без тласъци и придърпвания с красив мелодичен тиристорен напев особено при тръгване. :)  Пре шкодите няма и адско тракане и чегъртане като картечница от контролера при тръгване и спиране като на ЗИУ.  :(
« Last Edit: 09.07.2009, 17:56:07 by V.Peichev »

Данаил-Стоянов

• Guest
« Reply #54 on: 13.11.2009, 20:22:04 »
Ето малко снимки от моето посещение в сливен на 21.09.2009г.В този ден обиколих целия път по когото се движеха тролейбуси и виждах само тези двата ?Да не би тролейбусния транспорт там да е пред фалит ?

Offline zamunda

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #55 on: 16.11.2009, 09:12:48 »
Точно ти като си ходил... беше затворен 1 път който води към обращалото на тролей 20; 1; 18; 3(ако не се лъжа) и на още 1-2 автобуса :)
Тогава ремонтираха и 2-те платна на пътя и можеше да минават само автобуси => тролейбусите бяха заменени с автобуси ;)
А ако не се лъжа и до момента е така. Вървят само няколко тролея.
« Last Edit: 01.12.2009, 10:47:56 by zamunda »

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
« Reply #56 on: 02.06.2010, 23:33:31 »

Започва асфалтирането на възлови кръстовища в Сливен, което налага промени в градския и крайградския транспорт, съобщават от „Пътнически превози". Затварят се кръстовищата на бул."Братя Миладинови" с бул."Хаджи Димитър" и бул."Цар Симеон". От 3 юни се спират делнично линии № 1, 7, 20 и 116 до  завършване на ремонтните работи. Делнично и празнично ще се обслужва линия № 201- с интервал 10мин. Променят се маршрутите в централната градска част на линии № 3;14; 25 и 33 както следва:

-линии №14 , 25 и 33- спирка "Център" - бул."Стефан Караджа"- бул."Братя   Миладинови" - бул."Хаджи   Димитър" "- /Автогара/  - ул."Р. Ралин"-  /Орлето/ - бул."Бургаско шосе" /без промяна на часовете на тръгване от начални спирки/.

-линия №3 - пункт"Дюлева река" - бул. „Ст. Стамболов" - бул."Бургаско шосе" /до Орлето/- ул. "Р. Ралин"- бул. "Хаджи Димитър" - бул."Братя Миладинови" - "Банско шосе" и по маршрута до Тролейбусно депо /без промяна на часовете на тръгване от начални спирки/.

От 6 юни до  завършване на ремонтните работи промените са:   

- линия № 20 - пункт "Дюлева река" - бул. „Ст.Стамболов" - бул."Бургаско шосе"  /до Орлето/ - ул. "Р. Ралин"- бул."Хаджи Димитър"/Ж.П.гара/ -бул."Илинденско въстание" /до „стъкленото кръстовище"/ - бул."Ст. Караджа" /по маршрута на линия № 4, край реката/ - Център и обратно по същия маршрут на интервал 10мин.

- линия № 3 -пункт "Дюлева река" - бул. „Ст. Стамболов" - бул."Бургаско шосе" /до Орлето/ - ул."Р. Ралин"- бул."Хаджи Димитър"- бул."Илинденско въстание" /до „стъкленото кръстовище"/ - бул."С.Караджа" - "Банско шосе" и по маршрута до Тролейбусно депо, без промяна на часовете на тръгване от начални спирки.

- линии № 14 и 33 - спирка "Център" - бул. "Стефан Караджа" - бул. "Илинденско въстание" /Ж.П.гара/ - бул. "Хаджи   Димитър" - ул. "Р. Ралин" -  /Орлето/, бул. "Бургаско шосе", без промяна на часовете на тръгване от начални спирки.

- линия № 25 - спирка "Център" - бул. "Стефан Караджа" - бул."Илинденско въстание"/Ж.П.гара/ - бул. "Хаджи Димитър" - ул. "Р. Ралин" - /Орлето/ - бул."Георги Данчев" - без промяна на часовете на тръгване от начални спирки.

Новите спирки по маршрута на линии № 3; 14; 25; 33 и 20 са:
- след кръстовището на Орлето /посока Ж.П.гара/
- преди кръстовището на Ж.П. гара
- на връщане от Центъра след кръстовището на Ж.П.гара

DARIK NEWS

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #57 on: 05.06.2010, 19:23:09 »
Някой, посещавал скоро в Сливен, или живеещ в града, може ли да сподели от какво се състои подвижният състав на града. Аз мернах един Неоплан и няколко МБ О305-ци. Другото са някакви малки бусчета, за съжаление тролейбуси няма

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
« Reply #58 on: 06.06.2010, 06:04:38 »
Някой, посещавал скоро в Сливен, или живеещ в града, може ли да сподели от какво се състои подвижният състав на града. Аз мернах един Неоплан и няколко МБ О305-ци. Другото са някакви малки бусчета, за съжаление тролейбуси няма
Как така няма. Малко по-нагоре дори снимки има. Или по-точно вече няма ?

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #59 on: 06.06.2010, 08:42:14 »
В момента няма заради ремонтите. Прочети поста, който стои над моя.

/Всъщност, ти си го писал  :D
« Last Edit: 06.06.2010, 08:50:11 by Knoxville »