Author Topic: Сливен  (Read 236243 times)

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
Re: Сливен
« Reply #60 on: 06.06.2010, 10:49:09 »
В момента няма заради ремонтите. Прочети поста, който стои над моя.

/Всъщност, ти си го писал  :D
Добре, че е само асфалтиране. Вече като се види временно спиране на тролеи е почти равностойно на спиране окончателно :(

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #61 on: 07.06.2010, 13:31:00 »
Ето снимки от краткия ми престой в Сливен.

Имаше и О305 с реклама на Ролпласт, като бившите софийски, готино изглеждаше, но не успях да го снимам.

Offline zamunda

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #62 on: 13.06.2010, 12:30:50 »
Вече пускаха и тролейте  :bb: след като асфалтираха кръстовището на Братя Миладинови с Хаджи Димитър, и на Дамарския мост, до бензиностанция ЕКО :) Всичко върви тип-топ, остава да опраят и другите улици ;)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #63 on: 27.07.2010, 01:04:16 »
Ето това на снимката видях в Сливен.
Имат автобуси ВанХоол, Мерцедес О 305, и някакви по-малки автобуси Отойол, които са отчасти със странично разположени седалки.

Тролейбуси видях много малко за съжаление-първо като пристигнахме на гарата, има тролейбусно обръщало-чакахме тролейбуса до центъра на града, но така и не дойде, минаваха само автобуси, може би и те към центъра и накрая отидохме пеш. Питах хората на спирката дали се движи този тролейбус към центъра и те не знаеха. Все пак из центъра покрай парка видях няколко тролейбуса Шкода 14ТР. От центъра на града до лифта също не видях да има автобус и също пеш, а по пътя не видях тролейбус, въпреки че имаше контактна мрежа. До самият лифт също не видях да има автобус, въпреки че горе има обръщало, а пък гледам че и хората си вървяха като нас пеш по шосето за лифта. И все пак-най накрая се повозих и на Сливенският градски транспорт-навръщане от лифта, по-надолу имаше друго обръщало, където дойде един ВанХоол и се качихме до центъра. Въпреки че беше накрая на града до центъра стигнахме само за няколко мин  :) като се движеше доста бързо.

Впечатленията- ВанХоола изглеждаше доста модерна машина-има стъклопакет на абсолютно всички стъкла, камери в салона, май има и климатик, виждаха се и някакви копчета в салона на отсечените части на тавана. Интересното е, че двигателят е разположен срещу 2-ра врата(май някъде беше споменато) като благодарение на това почти целият под е изцяло нисък и равен и вътре е доста просторно и широко, особено по-отзад. Не знам как точно се предава въртящият момент от двигателя към колелата в такъв случай ама както си го представям сигурно е с много сложна механика. Седалките са удобни и широки, вози много меко и е много тих.

Друго интересно, което ми направи впечатление, че в центъралната градска част, голяма част от улиците бяха разкопани, отгоре засипани с чакъл, на много места така-разкопано, заградено. Иначе е много готино, с природният парк Сините камъни над града :)
« Last Edit: 27.07.2010, 01:15:46 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline eugenio

• Ограничени права
  • Запален по ГТ
  • DAC_1031
    • View Profile
« Reply #64 on: 27.07.2010, 10:22:38 »
Все пак из центъра покрай парка видях няколко тролейбуса Шкода 14ТР.

На 25.07.10 г. (неделя) в Сливен се движеше единствено тролейбус номер 7.

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #65 on: 27.07.2010, 13:39:42 »
На 25.07.10 г. (неделя) в Сливен се движеше единствено тролейбус номер 7.

На какъв интервал?

Offline eugenio

• Ограничени права
  • Запален по ГТ
  • DAC_1031
    • View Profile
« Reply #66 on: 27.07.2010, 14:50:03 »
Не обърнах внимание, но беше голям. По линия номер 201 вместо тролейбуси вървяха бусчета.
« Last Edit: 27.07.2010, 14:59:12 by eugenio »

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #67 on: 27.07.2010, 19:40:15 »
Още дълго ще е разкопано.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #68 on: 28.07.2010, 00:17:37 »
Нелогично е в един от най-големите градове у нас, с толкова много туристически обекти да се движи само една единствена тролейбусна линия през празниците само с няколко тролейбуса, както и да няма транспорт до лифта и туристите да ходят пеша посред пътя или през целият град пеш докато стигнат до там. А имат толкова модерни изцяло нископодови автобуси...на някои знаци на спирки аз града се загледах в разписанията ми направи впечатление, че някои линии се движат през един час в празничен ден-например номер 12. Не видях да има и нощни. И не можах да разбера наистина защо навсякъде из центъра е разкопано. Какво точно правят?То да беше на едно място ама то почти всяка централа улица или булеварда или заградено, или разкопано, или няма асфалт и засипано с чакъл. Някак си е странно на фона на модерните им нископодови автобуси. А е такова красиво място под Стара Планина.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #69 on: 28.07.2010, 09:03:24 »
Виждаш света в много красиви краски.Нито е голям,нито мисля че е туристическа дестинация.По-скоро е пълно с цигани.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #70 on: 28.07.2010, 13:37:23 »
Нелогично е в един от най-големите градове у нас, с толкова много туристически обекти да се движи само една единствена тролейбусна линия през празниците само с няколко тролейбуса, както и да няма транспорт до лифта и туристите да ходят пеша посред пътя или през целият град пеш докато стигнат до там. А имат толкова модерни изцяло нископодови автобуси...на някои знаци на спирки аз града се загледах в разписанията ми направи впечатление, че някои линии се движат през един час в празничен ден-например номер 12. Не видях да има и нощни. И не можах да разбера наистина защо навсякъде из центъра е разкопано. Какво точно правят?То да беше на едно място ама то почти всяка централа улица или булеварда или заградено, или разкопано, или няма асфалт и засипано с чакъл. Някак си е странно на фона на модерните им нископодови автобуси. А е такова красиво място под Стара Планина.
1-во - Сливен не е толкова голям град,малко си преувеличил:
2-ро  - Ванхоловете наистина изглеждат добре  (ще ми се и в Бургас да вземат 10-на броя), но това не е единствената марка обслужваща линии в града.Преди месец минавйки покрай града видях един мерцедес О305 или О307, които се връщаше от село Каменар към Сливен, не останах очарован от него.
3-то - На колко време искаш да се движи градския транспорт в почивен ден и то в такъв град (много харесвам града, но не ми е за това думата). В Бургас има линии (крайградски), които се движат на 2 часа в почивен ден.
4-то  Когато някоя улица е разкопана, това означава, че се полага тръба (я питейна, я за газификация и аз не мога да кажа) и това, че си видял няколко разкопани улици говори лошо за община Сливен (уцелил си "точния" момент :D).
5-то Нощния транспорт отдаван е загубил предназначението си дори в Бургас, какво остава за Сливен, няма толкова много хора през нощта, за да поемат един голям (макар и соло) автобус. В Бургас се движат маршрутки на всеки кръгъл часа и то само по една от трите линии, които обслужва фирмата.
И 6-то   Ако имаш път към Бургас в скоро време можеш да се обадиш, за да "Помогнем на камиона с греяна ракия да обиколи света :D :D :D". E-mail-а ми е същият в mail.bg
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #71 on: 28.07.2010, 16:56:42 »
Нямам предвид денонощен транспорт, нощни коли означава например до към 24.00 часа.
Града е 8-мо или 9-то място по големина у нас, над 100 000 жители. Горе-долу от този тип е Плевен, но там има 14 или 15 тролейбусни линии, някои от които се движат на интервал от 5 мин, както и над 100 тролейбуса.
Туристически забележителности има доста-купих си карта на града и околността с туристическите маршрути и там са изброени доста неща.

Иначе много добро впечатление прави, че видях на някои спирки табели с разписанията и маршрутите.

Горе на Сините камъни е много готино :D -качил съм снимки в темата за общите снимки. Иначе да си призная честно за мен обикалянето из града пеш и ходенето пеш до лифта не е проблем, както и за истинските туристи, които са отишли там без коли да гледат и да обикалят. И там си имаше мързеливи туристи, които се бяха качили с колите си чак на Карандила, или си бяха паркирали в една отбивка за кулата преди това и насядали на поляните точно пред колите си, без да положат каквото и да е пешеходно усилие.
« Last Edit: 28.07.2010, 17:00:29 by Ivo »

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #72 on: 29.07.2010, 11:23:11 »
Глупости на търкалета. В Сливен хората с постоянен адрес по документи може да са 90 и няколко хиляди, но действително живеят там не повече от 50-60 хил. Справка-таблиците от НСИ. Догодина при преброяването може и още по-малко да излязат. Там хора просто НЯМА. И как да има, като няма нито едно що-годе прилично работещо предприятие, само тук-там някое шивашко цехче, чалга-кръчми, сутеньорлък, проституция и цигания.
« Last Edit: 29.07.2010, 11:24:51 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #73 on: 29.07.2010, 12:48:29 »
Възможно е, не споря, нямам идея колко е точното население, това само съм го прочел за населението. Иначе и на мен за град от този тип ми се видя пусто, но това го свързах с отпуските и почивните дни. Даже като че ли на лифта беше по-оживено отколкото из центъра, освен по главната де.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #74 on: 29.07.2010, 14:07:14 »
Ремонтите са също свързани с канализация, започнати са, когато Лечков стана кмет, а може би и по рано, но така и не са довършени, само се разбиват колите на хората, а и возилата на градския транспорт. Както казах по-нагоре, още доста време ще бъде разкопано.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #75 on: 29.07.2010, 21:38:13 »
Даже като че ли на лифта беше по-оживено отколкото из центъра, освен по главната де.
Нормално. В  Сливен през лятото в много задушно, как искаш да няма хора на лифта, а и на Карандила.Бил съм в града през август на около 40 градуса - не е приятно, затова и предпочетохме да изкараме деня (че и нощта) на Карандила.Все пак е в планината и е прохладно.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #76 on: 16.06.2011, 23:29:16 »
Днес минавах през Сливен с влака и се уверих, че поне един от МАН-овете НГ272 от Линц е намерил свой нов дом там. Даже таблото му беше настроено, но не успях да видя какво пишеше.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline transtriumf

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #77 on: 25.06.2011, 17:55:37 »
Щом е така очаквам и нашия 8819 (Ман Нг 272) да се oзoве там. Продават го докато не се е скапал пак. :D
« Last Edit: 20.07.2011, 19:34:32 by transtriumf »

Човек не е ли засадил поне едно дърво и не се ли е возил на Икарус не е живял.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #78 on: 01.07.2011, 14:26:54 »
Да не е един съчленен бяло-оранжев МАН НГ 272?Там е, кара работници на "Динамо", барабар с Чавдара В 14-20.
По рейс и по жена не се тича!

Offline transtriumf

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #79 on: 20.07.2011, 19:32:08 »
Да не е един съчленен бяло-оранжев МАН НГ 272?Там е, кара работници на "Динамо", барабар с Чавдара В 14-20.
Не, Ман-ът е жълт, от Дрезден и още си го караме. ;) Даже ТТ и обявата в mobile.bg са махнали... :D
« Last Edit: 20.07.2011, 19:34:06 by transtriumf »

Човек не е ли засадил поне едно дърво и не се ли е возил на Икарус не е живял.