Вижте страниците на сдружение Градски транспорт и инфраструктура bgtransport.org и Facebook
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!
Имат и на повечето места окачване тип "00" .
Градски автобус горя в Сливен, 17.08.2011В автобус от градския транспорт в Сливен е избухнал пожар, при който няма пострадали, съобщиха от ОД на МВР.Запалването е станало в автобус "Ивеко", обслужващ линия номер 25 в града, снощи около 21.00 ч. на бул. "Бр. Миладинови".Шофьорът на автобуса успял да го загаси до пристигането на екип на службата за противопожарна защита. Унищожени са електрически кабели и гумени съединения.Според съобщението на полицията за инцидента пожарът е предизвикан от техническа неизправност - теч от горивната система.
Днес минавах през Сливен с влака и се уверих, че поне един от МАН-овете НГ272 от Линц е намерил свой нов дом там. Даже таблото му беше настроено, но не успях да видя какво пишеше.
]Две снимки от Сливен, на които се вижда въпросния МАН:
А Икарусът отзад 260 или 280 е? До колкото бях разбрал, въпросният МАН е заменил съчленения Икарус, който явно отива за части. От друга страна, останалите им автобуси бяха с нещо като реклама на Динамо, докато МАНът има просто няколко надписа.
Значи първо Икарусът е 260, a 280 е бракуван заедно с Чавдарa B14/20.
А тролей от гарата до центъра движи ли се? Аз като бях там миналата година тролеи на обръщалото на гарата не видях и ходих пеш до центъра, после разбрах че имаше автобус до гарата.