Author Topic: Графитите  (Read 2174 times)

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
Графитите
« on: 02.06.2014, 10:20:05 »
Понеже вече имаме по-сполучливи графити по превозните средства на градския транспорт, и аз искам да ви прикова вниманието точно към това изкуство :).  Какво ви е мнението, дали подкрепяте боядисването на обществени сгради, инфраструктура или превозни средства,  или мислете, че тази форма на изкуство е само за изложби и музеи и не трябва да се натрапва?
Моето мнение е, че ако графита е достатъчно професионално направен служи за раздвижване, разкрасяване и освежаване на скучната понякога атмосфера около нас ( блокове, мостове, надлези и подлези строени минимум 40 години в консервативен  стил, запуснати и неподдържани до днес). Разбира се трябва да има контрол и да не се допускат мацаници или глупости ( това трябва да е разликата между изкуството и вандализма).
 Ако искате може също така да поствате примери за добре и недотам добре направени графити
R.I.P  Ikarus 280

Offline kristian40t097

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Re: Графитите
« Reply #1 on: 02.06.2014, 23:30:04 »
Аз съм на мнение, че дори и да започнем да разкрасяваме средата по този начин винаги ще има аматьори, които ще омазват всичко :)
За трамвайния транспорт!!!!!

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2 on: 02.06.2014, 23:44:20 »
Например сполучливо се получи на блу.България - пътния възел с бул. Витоша. Колоните бяха изрисувани с графити, естествено много добре :)

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
« Reply #3 on: 03.06.2014, 01:03:16 »
В Бургас има 5 блока в ж.к. Славейков, които едно време бяха много красиво изрисувани с графити. От петте единият е изцяло саниран и графитът не се вижда, другият само частично, пускам техни снимки от Стрийт Вю, както и на един блок в ж.к. Братя Миладинови, изрисуван в долната част.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #4 on: 03.06.2014, 01:52:01 »
Това не са графити. Те са изрисувани с тези картинки още от завършването си - разпространена практика в късния соц. Жалко, че с тия топлоизолации се заличиха тези рисунки, имаха си чар.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline Tram

• Писател
  • **
  • За възстановяване на екологичния транспорт!
    • View Profile
    • Email
« Reply #5 on: 03.06.2014, 14:00:18 »
Аз съм против графити по стари сгради(архитектурни паметници)и т.н,но днес сутринта 2043 по тм10,първо бях стреснат от черния цвят/с жълтите прилепи  от филма за Батман/,но после осъзнах,че това е лек напредък в сивата София/за съжаление сива :(/,нещата да стават по-разнообразни и цветни.За истинското изкуство-ДА,мазаници и други-НЕ!

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #6 on: 03.06.2014, 17:18:48 »
2047 е шедьовър, страхотно свежарски е направен :)

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
« Reply #7 on: 03.06.2014, 20:43:51 »
Това не са графити. Те са изрисувани с тези картинки още от завършването си - разпространена практика в късния соц. Жалко, че с тия топлоизолации се заличиха тези рисунки, имаха си чар.
Ако първите не са, то последната е графит на 100%, момчетата пред мен го рисуваха със спрейове.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #8 on: 01.07.2014, 14:22:53 »
И като стана дума за рисуване с графити, в Бургас има двама души, които работят на щат в общината, и се занимават точно с това изкуство. Тазгодишното издание на фестивала "Включи града" премина под мотото "Бургас след 100 години". Ето и малко снимки на техни творения, по нататък при желание ще кача и още.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline bigblondewolf

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 55310178
    • View Profile
« Reply #9 on: 02.09.2014, 13:53:39 »
http://www.vesti.bg/razvlechenia/kultura/izrisuvaha-blok-v-pamet-na-valeri-petrov-6021357#.VAWH3xUxhPM.facebook

Абе имат попадения талантливите графитаджии. Жалките драскачи са друга работа, някои от ще се научат може би.
Семейният скандал е като рок концерт. Винаги започва с новия материал и завършва със старите хитове