Author Topic: Добрич  (Read 306301 times)

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Добрич
« Reply #780 on: 28.10.2021, 14:40:12 »
Ясно, че не е фатално, по-скоро ми стана чудно дали няма да е някой свирен мач с габровска фирма предвид бързането и кратките срокове.
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
« Reply #781 on: 28.10.2021, 14:41:51 »
Тази поръчка пропадна автобусите се разбра че са Mercedes-Benz Citaro от 2001 година бивша собственост на Omnibus Wegis.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #782 on: 28.10.2021, 15:07:13 »
Ясно, че не е фатално, по-скоро ми стана чудно дали няма да е някой свирен мач с габровска фирма предвид бързането и кратките срокове.
Договорите се сключват при възложителя, не при изпълнителя.. Може да в процедура за фирма, спечелила и в Габрово, но не и за габровска фирма... ;)

Offline Simeonov15

• Начинаещ
  • *
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #783 on: 30.10.2021, 00:48:41 »
Привет колеги,

Щастлив съм, че станах част от форума! На 22 години съм! Израснах в град Добрич. От дете обичам градския транспорт. Влюбен съм адски много в ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ!!!! Помня тролеите в Добрич кондукторите контролите шофьорите. Познавам ги всичките, но за голямо съжаление някои не са между живите вече. Това лято работих като контрола в ОП Градски транспорт ЕООД. Беше невероятно изживяване! Сърдечно благодаря на госпожа Катя Петкова, че ми сбъдна мечтата!
Да казваш билетчета и карти за проверка моля!! - Е няма по-щастлив човек от мен!!! Не казвам че е лесно, защото не е! Това е конфликтна професия! А през лятото на 2019 година работих отново като КОНТРОЛА В Пътнически превози ЕООД! Лятото на 2020 година бях одобрен да работя ВЪТРЕШЕН КОНТРОЛ НА ДВИЖЕНИЕ в Градски транспорт Варна, но за съжаление се разболях от Ковид!!! Мъчно ми е че от тази година във Варна няма кондуктори!! Искам да ги върнат но кой съм аз???

Ако имате някакви въпроси - насреща съм ! Бъдете ЗДРАВИ!!!

Offline Simeonov15

• Начинаещ
  • *
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #784 on: 03.11.2021, 18:05:48 »
Здравейте колеги,

Какво стана с новата транспортна схема на нашия град? Кога ще влезе в сила? Ще има ли нови автобуси и то големи, защото в пиковите часове са необходими такива  автобуси? Пак ли ще бъдат 3 транспортни фирми? Дано да сложат както е и тук във Варна информационни табла по спирките? Дай Боже Добрич да се развива и да стане модерен европейски град!!!

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #785 on: 04.11.2021, 13:37:39 »
Здравей,
Транспортната схема предстои да бъде разгледана от нарочна комисия и да бъде гледана в последствие на заседание на общинския съвет на 30-ти ноември. Ако бъде приета, започват действия по подготовка на прилагането й, които включват ремонт на улици (по заема), доставка на превозни средства, поставяне на спиркознаци, промяна на организацията на движение по част от уличната мрежа, организиране на пунктове за продажба на превозни документи и др. Тоест - евентуалното приемане на новата схема не означава автоматично веднага да се изпълнява, тъй като има много друга работа за свършване преди това.  По същество новата схема е нещо напълно ново и различно от досега действащата схема. Предполагаме, че подготовката по въвеждането й ще продължи между 1 и 2 години.
« Last Edit: 04.11.2021, 14:39:31 by viktorlc »
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
« Reply #786 on: 18.11.2021, 12:41:18 »
Виктор, да каже няколко думи за новата актуализирана схема и променените интервали. Още ли смятат да е 70 на 30 схемата?

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #787 on: 18.11.2021, 16:14:55 »
По отношение на евентуално превъзлагане на 30 % на дейността на частен подизпълнител сме внесли още в края на месец октомври пространно становище до общинските съветници по този въпрос, в което обясняваме защо не бива на този етап да се извършва превъзлагане. Завършващият абзац на становището е този:
В заключение – смятаме за целесъобразно новата общинска транспортна схема да бъде въведена и изцяло изпълнявана от общинския транспортен оператор, съгласно анализите. След изтичане на третата година от въвеждане на новата маршрутна схема е необходимо да бъде направен нов анализ, с който да се оцени услугата и тогава да се извърши проверка дали част от пробега е целесъобразно да се изпълнява от друг оператор, с условия, съгласно гореизложеното. До тогава не препоръчваме да се извършва превъзлагане на подизпълнители.
По отношение на актуализацията на схемата и разписанията, те са достъпни тук:
https://www.dobrich.bg/bg/info_pages/16766-%d0%b0%d0%ba%d1%82%d1%83%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%b7%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82%d0%bd%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%83

Промените са дребни - основно около болницата - за линии 1,2,6,10 и 12 и максимално запазване на текуща посочност на улиците. Коригирали сме един недобър ляв завой, който трябваше да се прави от кръговото на Васил Левски и Цар Петър към Любен Каравелов (КАТ нямаше да одобри това). Коригирано е и обръщането на линия 10 в Добротица. Разписанията са модифицирани леко спрямо тези промени. Също така са отразени исканията на Неопърл България за градски транспорт до техните два завода в конкретни часове, заради смените на техните работници.
Всичко е подробно описано тук:
https://www.dobrich.bg/files/info_pages/Aktualizacia_Transporten_Analiz_Public.docx
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #788 on: 24.11.2021, 10:38:34 »
В Добрич най-накрая ще има адекватен транспорт. Чакат се 4 мидибуса от Карсан на ток, изцяло нови 10 метрови дизелови автобуси 20 броя и 10 употребявани по 12 м.
За развитието на общински градски транспорт в Русе и изгонването на частните фирми!!!

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
« Reply #789 on: 24.11.2021, 20:16:16 »
Ясно е, че поръчката за 10-те автобуса под наем е за тези които уж щяха да си купят. Поне да не е чак толкова нагласено. :D

Offline maisito

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #790 on: 25.11.2021, 21:08:27 »

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #791 on: 19.01.2022, 16:54:55 »

Част от десетте употребявани дизелови автобуса, които дружеството „Градски транспорт“ Добрич взе под наем, вече пътуват по градските линии, съобщи за Про Нюз Добрич управителката Катя Петкова. Превозните средства се осъвременяват, поставят им се информационни табели и поетапно се включват в транспорта. Първите обслужват линиите с номера 111, 201 и 233 от 10 януари.

Автобусите идват от Германия и са били в движение там. Най-старият е произведен през 2000 година, а най-новият – през 2006 година. Всички са с валиден TÜV сертификат и са минали  в Германия проверки за техническа годност.

Договорът е сключен с фирма „Фактор П“ ЕООД. Припомняме, че поръчката по процедура „публично състезание“ бе отворена в края на ноември м.г. На 23 декември стана предаването и приемането на превозните средства, посочи Петкова.

Договорът е сключен за наемна цена от 1 500 лева месечно за брой автобус – максимумът, обявен в поръчката.

„Общинското дружество „Градски транспорт“ се опитва да върне доверието към този вид услуга. Откакто автобусите се движат, хората в града са изключително доволни. Важно е да отговаряме на изискванията за обществен превоз на пътници. Идеята е той да бъде общодостъпен и всеки да може да го ползва. А ние до вчера дискриминирахме хората с увреждания, възрастните, майките с деца“, коментира Петкова.
Към това до края на месеца електробусите Карсан идват в Добрич.
За развитието на общински градски транспорт в Русе и изгонването на частните фирми!!!

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #792 on: 21.01.2022, 16:03:31 »
Новите идват. Хубави са, но са доста малки, съвсем по-добре щеше да бъде с 9-10м автобуси. А поръчката съвсем ясно е че беше нагласена за Карсан.

Успешно завъшихме инсталацията на комплексна пътническа информационна система BUSTEC в 4 новодоставени електрически автобуса KARSAN Jest.

Екологичните превозни средства са предназначени за градския транспорт на град Добрич.

Системата за информация е производство на чешката компания BUSTEC, която е лидер в областта на интелигентните решения за пътническа информация. Зад името на компанията стои дългогодишен опит в цял свят, а у нас, тя е позната от 2014 година, когато доставя информационни системи за 50 съчленени тролейбуса. Съвместно с BUSTEC, екипът ни реализира редица успешни проекти както в София, така и в Смолян, Благоевград, Сапарева баня, Русе и Добрич.

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
« Reply #793 on: 21.01.2022, 16:25:37 »
Нищо лично към Добри, ама тия електрически маршрутки са въздух под налягане за тези пари.  :/

Offline poly911

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #794 on: 21.01.2022, 20:32:00 »
Нищо лично към Добри, ама тия електрически маршрутки са въздух под налягане за тези пари.  :/
Това не е нищо, при нас в София ще е същото с тия електрички

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #795 on: 21.01.2022, 23:22:40 »
Цената на сделката за 4-те машини е 1 919 841.60 лв. с ДДС, тоест под 500к на машина. Това всъщност е добра цена, повечето други електробуси са между 700к и милион лв. на бройка. Тоест явно парите не са стигнали за по-големи и удобни за гражданите електробуси. Въобще този подход със закупуването на 3-4-5 возила е много грешен. Минималната бройка за немалък град като Добрич трябва да е поне 10 возила.
« Last Edit: 21.01.2022, 23:25:13 by bgdimitrov »

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #796 on: 22.01.2022, 02:45:39 »
Изписали са всеки от тези кашони за по 500к? :blink: Това е скандално. Чак ме хваща жал за парите на европейските данъкоплатци.

Иначе имат визия, колкото и да са нефункционални за град като Добрич.
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #797 on: 22.01.2022, 12:49:51 »
И все пак са нещо ново. Жалко, че съсипаха тролейбусния транспорт. Сега с него и електробусите можеше целия град да мине на електротранспорт с нови тролейбуси и електробуси, но уви...

Offline HST

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #798 on: 22.01.2022, 14:44:38 »
Изписали са всеки от тези кашони за по 500к? :blink: Това е скандално. Чак ме хваща жал за парите на европейските данъкоплатци.

Иначе имат визия, колкото и да са нефункционални за град като Добрич.

С мотор и батерия (има опция и за две) от бмв i3...

То си е почти бмв... как да не струва 500к (480к по-точно)...

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #799 on: 22.01.2022, 19:16:46 »
Явно това оскъпява цената толкова, защото принципно тези кашони с дизелов двигател струват доста по-евтино (три до четири пъти), даже и Темса държат отлична цена спрямо европейските производители, въпреки че се водят доста по-реномиран производител. От това ми тръгна учудването, говоря за дизели в случая, не за миксери.