Author Topic: Велико Търново - обща тема  (Read 865679 times)

Offline ari_91

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #1160 on: 03.08.2009, 12:21:55 »
Хора вижте това http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=380649  .
Мисля , че това е Петър , всичко казано за шофьора съвпада с неговата характеристика . :( :( :(
Да,май наистина е той,тъй като той е на толкова и е от Пчелище. :(
Дано да се оправи...
А какво ли е станало с автобуса , той беше взет на лизинг , както е и казано в статията  :(
Бе на първо време по-важно е да се оправи Петър,после ще мислят какво ще стане с автобуса.Иначе хора в автобуса почват да се качват от болницата и предпулгам ,че автобуса е бил празен ;)
Да така е !

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
« Reply #1161 on: 03.08.2009, 12:28:39 »
Абе хора той Петър в неделя небачка по план....Сигурно  и тази седмица са го викнали извънредно както и предишните...Ако небяха сега можеби нямаше да е в това състояние,но трябва да признаем ,че и Петър обича да си натиска газ-та ;)

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
  • The Flying Finn Is There To Win!
    • View Profile
« Reply #1162 on: 03.08.2009, 13:56:22 »
Действително "Отойол" 3831 е удареният автобус, карал го е Петър. Бусът го е цапнал отзад, на светофарите на "Панов Ойл". Петър е правел ляв завой, движейки се от Бузлуджа към автогарата, щял е да прави курс към Килифарево. Ще се оправи той, сигурен съм. Не знам обаче какво е състоянието на автобуса.

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #1163 on: 03.08.2009, 14:22:14 »
С брат ми се свързахме по телефон а с него,да го чуем как е. Излязал е малко в отпуск,но се отчуди за счупените ребра,можеби защото не е знаел ,че пресата е информирана ;)

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #1164 on: 03.08.2009, 14:23:39 »
С брат ми се свързахме по телефон а с него,да го чуем как е. Излязал е малко в отпуск,но се отчуди за счупените ребра,можеби защото не е знаел ,че пресата е информирана ;)
Или може би е научил от пресата , че има счупени ребра .  :D

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #1165 on: 03.08.2009, 14:33:33 »
Или може би е научил от пресата , че има счупени ребра .  :D
Не ми се вярва да скрият такова нещо от него,но ако е така ще е лошо ,че брат ми му съобщи ,а не хората които трябваше...

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #1166 on: 03.08.2009, 15:00:38 »
Дано се оправи бързо , че без не е същото по улиците на Велико Търново .  :)
« Last Edit: 03.08.2009, 15:39:23 by ari_91 »

volan93

• Guest
« Reply #1167 on: 03.08.2009, 23:11:21 »
как мисли те превозвачите в търново кои ще вземат пакети и кои ще са те?

volan93

• Guest
« Reply #1168 on: 03.08.2009, 23:13:25 »
пример надежда -9/1 9/2 40

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #1169 on: 03.08.2009, 23:16:41 »
пример надежда -9/1 9/2 40
Не само това "Надежда" има апетити към линия №4 и временната автобусна линия №1 . ;)
Добре дошъл на новия член .

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #1170 on: 03.08.2009, 23:20:36 »
здравей и добре дошъл! аз сяматам ,че ще стане така:
Н1,Н4,Н9,Н40 са за Надежда
Н5,Н13,Н20,Н30,Н50,Н70* за ППАД
Н3 и Н10 за ВОЛАН
Н14 за Алекс ОК както и Н110 и Н2 може би :)
Това е от мен.Иначе имаш интересен НИКНЕЙМ имаш ли нещо общо с фирма Волан ??

"Пътнически превози" АД
« Last Edit: 11.08.2009, 19:39:22 by handstake »

volan93

• Guest
« Reply #1171 on: 04.08.2009, 07:52:42 »
абсолутно нямам нищо общо с волан93

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #1172 on: 06.08.2009, 11:59:39 »
Автобусният транспорт е на загуба през лятото

Градският транспорт във Велико Търново работи на загуба през лятото. Основната причина е резкият спад на пътникопотока, нелегалните таксита и поскъпващото гориво.
Между 30 и 40 % са намалели приходите, макар че ограничаваме и разходите, пускайки малки автобуси по линиите, каза инж. Илия Гайдаров, шеф на “Пътнически превози Велико Търново”, най-големия превозвач в региона. Имаме курсове до Плаково, Големаните и Ветринци без нито един пътник в двете посоки, посочи инж. Гайдаров. Според него било безсмислено да внася предложение до ОбС преди лятната му ваканция за отпадане на някои от часовете по разписанието в градските и междуселищните превози.
Ако с това темпо продължи да поскъпва петролът на световния пазар и да скача цената на горивата у нас, неминуемо до края на годината ще се наложи поскъпване в цената на градското билетче, прогнозира инж. Гайдаров.
Не е по-цветущо положението и при междуградските превози, каза Александър Нанков, собственик на превозваческата фирма “Алекс ОК”. Капанът беше заложен още през 2007 г., когато България стана член на ЕС. Тогава много хора си купиха евтини коли втора употреба от Европа заради падналите мита. Още тогава заради недалновидната държавна политика в транспорта започнахме да генерираме по 20 % намаление на приходите годишно, коментира Александър Нанков.
Той увери, че не предвижда да вдига цената на билета въпреки поскъпващите горива и инвестициите за обновяване на автопарка.

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #1173 on: 07.08.2009, 10:01:13 »
Редуцират курсовете по автобусна линия №14
Промяна в разписанието на междуградката линия № 14 иска превозваческата фирма СД „Турбо частни превози 2003 - Йорданов и сие". От там вече са внесли мотивирано писмо до община Горна Оряховица. Изменението се налага заради намаляване на пътникопотока (ученическа ваканция и летни отпуски) по линия Горна Оряховица - Лясковец - Велико Търново и обратно.

От 1 август до 15 септември автобусите по направлението ще бъдат намалени от три на два. Ще бъдат спрени автобусите тръгващи от Горна Оряховица в 6.30, 8.30, 10.30, 12.30, 14.30, 16.30 и 18.30 ч., а също и тези, които тръгват от Велико Търново в 7.30, 9.30, 11.30, 13.30, 15.30, 17.30 и 19.30 ч.
От средата на септември движението на автобусите по линия №14 в тези часове ще бъде възстановено.

Искам да попитам тези курсове на коя фирма са на "Волан" или на "Турбо" предполагам на "Турбо" защото те предложиха да се премахнат някои от курсовете на линия №14 . ;)

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
    • View Profile
« Reply #1174 on: 07.08.2009, 10:53:22 »
Хаха, четейки това, което е казал Александър Нанков, ме напушва смях! Какви инвестиции за обновяване? Какво е това "обновяване"? Три Сетра S215HD, един Мерцедес 0303, два малки Мерцедеса (не им знам модела), с една врата, подобни на онези Чавдар-Авия, изглеждат поне на 15г и четири градски автобуса пак производство 1993-1994г. В случая няма никакво обновяване, той просто си попълни липсващите бройки автобуси.
Като цяло, градът си плаче за нова транспортна стратегия.. промяна на маршрути, промяна на разписания, интервал на движение, ранни и късни курсове, зимно и лятно разписание.. В това отношение благородно завиждам на Габрово, където поне нещо се прави (визирам тази транспортна стратегия, която излезе там през последните дни).
Иначе съкратените курсове са на Турбо частни превози, Волан надали ще спрат курсове. Един месец остава до датата, в която ще се отварят предложенията за пакетите с линии, нещо има затишие при всички превозвачи. 

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #1175 on: 07.08.2009, 11:03:44 »
Искам да попитам нещо . Защо след като "Надежда" има гараж не го използва , а автобусите й стоят на обръщалато в кв.Картала ( не веднъж приятели са ми казвали , че на обръщалото на кв.Картала нощуват 4 автобуса и това са 9/1,9/2,40,1) , дори временната автобусна линия №1 , от кв.Чолаковци ходи всяка вечер до там , е като има гараж да си го използва , също ми е интерсно как минава автобуса по линия №4 сутрин като той тръгва преди неините автобуси , а общалото на е малко , ама така си е то само хвалене от страна на "Надежда" не става.
Също искам и друго да попитам какво става с новия автобус на Пътнически превози Mercedes Benz CIto , преди около две седмици го закупиха , а все още не сме го видели на линия , също и с белия соло Мерцедес от 5 месеца (този)не е излизал на линия , чак толкова да е счупен не вярвам . А относно новите реклами на "Ролпласт" много добре стоят на автобусите за разлика от предишните на "Профи линк" , дано сложат реклама и на 2126 , че в момента е много зле , толкова е надран ( от махането на предишната реклама )  и му е изпадала боята , че се налага .
« Last Edit: 11.08.2009, 23:15:15 by ari_91 »

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
    • View Profile
« Reply #1176 on: 07.08.2009, 11:33:40 »
Гаражът е пълен с камиони и друга строителна техника, а и явно фирмата го прави за икономия - и двете линии 9 и 40 тръгват от Картала. Друг е въпросът колко законно е това, тъй като при това положение аз не знам как тия автобуси всяка сутрин минават през канал и механик, къде е лекарят, който преглежда шофьорите, къде се подпечатва пътния лист. А доколкото ми е известно, не знам на Картала да има пункт :D
MB Cito сигурно чака лиценз, знам, че му сменяха последно някакви ремъци. Ще тръгне. Другият Мерцедес 0405 N тръгна за един ден и пак го спряха, сега доколкото знам електрониката май прави проблем и последно разбрах, че кутията и компютърчето към нея са пратени във Варна.

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #1177 on: 07.08.2009, 11:40:05 »
Благодаря за отговора .  :)
Сигурно лекарите за "Надежда" са невидими , а пък този Мерцедес ( соло ) е май по-добре да го бракуват и използват за части , преди като работеше се чупеше през ден , а сега също , а на негово място да вземат един Ирисбус  
:D :D :D :D :D
« Last Edit: 27.08.2009, 12:25:46 by ari_91 »

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #1178 on: 08.08.2009, 16:51:05 »
Днес по временната автобусна линия №2 вървеше Мерцедеса о405 , по линия №50 въобще не вървеше нищо , по №20 обичайното за почивни и празнични дни - Мерцедеса с реклама на магазини "Чех" .
Едит:- Мерцедеса о405 , които сутринта вървеше по №2 вече е специализиран превоз .
« Last Edit: 08.08.2009, 17:30:38 by ari_91 »

Offline Galin33

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #1179 on: 08.08.2009, 22:56:58 »
Е РАЗБРАХТЕ ЛИ СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,СЪС СИГУРНОСТ АЛЕКС'ОК ЩЕ ВЗЕМЕ 50% ОТ ТРАНСПОРТА,ДРУГОТО ЩЕ Е ЗА ДРУГИТЕ ФИРМИ,А ВОЛАН НЯМА ДА ВЗЕМЕ НИЩО!ГАЛЧЕТО ОТДАВНА Е РАЗПРЕДЕЛИЛА ЛИНИИТЕ!ТОВА АКО СЕ СЛУЧИ В МОЯТ ГРАД ЩЕ ИМА ПАЛЕЖИ!!! А ДРУГОТО КОЕТО ПОСТОЯННО СЕ ПИШЕ В ЯНТРА ДНЕС И БОРБА ПРОТИВ ВОЛАН-93,ПЛАТЕНИ ЖУРНАЛИСТКИ ВЪРШАТ ТОВА И ТО С ПАРИТЕ НА АЛЕКС'ОК!ПОСЛЕДНО ЧЕТОХ ЧЕ ЖУРНАЛИСТКАТА СЕ ВОЗИЛА В АВТОБУС ТЕМСА,КОЙТО БИЛ МНОГО НЕУДОБЕН,НЕКОМФОРТЕН И С ЛОША ВОЗИЯ!ТАЗИ ЖЕНА ЯНО ИСКА ПАК ЧАВДАРИТЕ,КОИТО КОЛКОТО И ДА ГИ НЕНАВИЖДАМЕ НАЙСТИНА СА ЗДРАВИ МАШИНИ,НО НАЛИ ТРЯБВА ДА СМЕ КАТО "ЕВРОПЕЙЦИТЕ"!  :D :D :D   ЕХ В ТАЗ ДЪРЖАВА,ПРАВО НЯМА!!!!!! :fan: