Author Topic: Велико Търново - обща тема  (Read 865680 times)

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #1300 on: 27.08.2009, 21:34:29 »
Предполагам, това е темата за снимки на автобуси от град Велико Търново. И градът ви е хубав, и автобусите. Харесва ми. Ето какво успя да види моят обектив:
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline ari_91

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #1301 on: 27.08.2009, 21:41:59 »
Снимките са много хубави , кога си ги правил , защото автобуса , които е по №110 не съм го виждал по тази линия от месец и нещо насам .

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1302 on: 27.08.2009, 21:43:11 »
Снимани са на 27.08.2009  :)
« Last Edit: 28.08.2009, 11:20:10 by Sixkiller »
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Offline DidoGO

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1303 on: 27.08.2009, 21:44:26 »
Според доста слухове линиите вече са разпределни, всичко е минало под масата...
Линии №1, 4, 9, 40, 5, 8 - за "Надежда" - за №5 с огромната помощ на Общината.
Линии №2 и 110 - "Алекс ОК"
Линии № 13, 30, 6 и 70 - "Пътнически превози"
Линии №20 и 50 също с тлъст рушвет - "Атанасов".

А 10 и 14?

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #1304 on: 27.08.2009, 21:52:39 »
За тези двете плюс №3 бъди сигурен , че ще ги вземе "Алекс ОК" , "Волан" няма да вземат нищо за съжаление , защото Галя Маринова мрази "Волан" и "Пътнически превози " вижда се какво се опитва да направи на "Пътнически превози " , Гайдаров не вярвам да остави нещата така , защото при такива условия половината от автобусите на "Пътнически превози" ще остана в гаража неизползваеми , друга възможност е да играят за пакетите №12 , №11 или №10 или за някоя от обособените линии ( даже повечето ) , защото така не може . Искам да попитам как "Надежда" ще поддържа 1,4,5, като има 5 градски нископодови автобуса , сигурно с невидими автобуси . А ако до сега Гайдаров твърдеше , че ще фалира сега найстина ще фалира , а за това , че хората ще чакат 5 вместо 13 не го вярвам , сега също е така , но 13 е по оборотна линия от 5 , все пак много хора се качват от кв.Бузлуджа и бул.Габровски , много повече от колкото от спирките на Съдебната палата и Общината .
 :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
« Last Edit: 28.08.2009, 10:52:49 by ari_91 »

Offline DidoGO

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1305 on: 27.08.2009, 21:56:46 »
И все пак нека не забравяме, че това са слухове само. В крайна сметка може да се окаже съвсем различно положението.

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #1306 on: 27.08.2009, 21:57:25 »
Снимани са на 27.07.2009  :)
Точно от тази дата автобуса , които си снимал по линия №110 не е бил по тази линия ( или поне аз не съм го виждал , върви главно 6,8,70)  :D :P :D

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #1307 on: 27.08.2009, 22:00:23 »
И все пак нека не забравяме, че това са слухове само. В крайна сметка може да се окаже съвсем различно положението.

Дано , но едва ли това са слухове , които се носят от месеци и ДАНО НЕ СА ВЕРНИ , ДАНО 
:angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
« Last Edit: 28.08.2009, 10:54:45 by ari_91 »

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #1308 on: 28.08.2009, 10:55:18 »
Започна строежът на втория обект на „Билла” във В. Търново
Магазинът ще е част от двуетажен комплекс, който вдига предприемачът Хилендар Тодоров

Вчера започна строежът на втория магазин на веригата „Билла” във Велико Търново, за който пръв „Борба” съобщи. Прави го бизнесменът Хилендар Тодоров. Община В. Търново вече издаде строителните разрешителни.
В района на цирковата площадка се монтира кран, който ще обслужва строителната площадка. Обектът трябва да бъде завършен догодина. Това е една от най-големите инвестиции в старата столица за 2009 г., реализирана въпреки условията на криза. Според запознати Тодоров, който е собственик на имота, е преговарял от две години с веригата хипермакети, докато я докара. „Билла” вече откри свой обект в кв. Бузлуджа.
Новият магазин ще е доста по-голям от първия. Земята, върху която се прави, е придобита от частни лица. Площта й е 3.5 дка и е с отлична локация и подходи към главния път София – Варна.
Земята е с площ от 3500 кв. метра. По проект на терена трябва да има 10% озеленяване. „Билла” ще е част от двуетажен комплекс с полувкопан паркинг. По проект общата разгъната застроена площ на сградата е 3134 кв. м. Проектант е софийският архитект Валерий Ценов. Целият комплекс предвижда освен „Билла” още няколко големи магазина и заведения за хранене.
Това ще е и една от малкото сгради в старата столица, съобразена с подходи за инвалиди и майки с колички.
„Билла” е част от могъщия концерн „Реве Груп”, който държи и друга марка „Пени маркет”. „Пени маркет” също има в старата столица - в обекта под КАТ, но въпреки че е изграден, магазинът стои затворен в очакване веригата да пусне още подобни обекти, за да поддържа рентабилно зареждане.
В близост до втория обект на „Билла” във Велико Търново хипермаркет ще има и друга евтина верига -„Лидл”. Той е разположен до парка на Руските гробища и също е в етап на реализация.
Според архитекти тепърва ще се застрояват и свободните терени по цялото протежение на главния път София – Варна в чертите на В. Търново. След дозавършването на възел „Качица” интересът към този район ще е още по-голям.

Превозвач откъсна от света стражишките села

Една от най-големите общини в региона остана без обществен транспорт. От 26 август превозвачът “Янтра транспорт” спря да вози пътници по 15 линии от транспортната мрежа в Стражица.
Решението на превозвача е еднолично, всички села в общината остават откъснати от света, каза кметът на Стражица Стефан Стефанов. Остават единствено линиите Стражица - Г. Оряховица и Стражица - В. Търново. Стотици хора от селата не могат да отидат на работа. Осуетен е достъпът до здравни грижи. Хората не могат да стигнат до Стражица дори, за да си купят лекарства. Не зная как ще пътуват гимназистите до училище след 15 септември, посочи кметът Стефанов.
По думите му Община Стражица е изплатила на “Янтра транспорт” 93 000 лв. допълнителна компенсация т.г. за превоз на ученици, пенсионери и инвалиди. Превозвачът дължи на общинската хазна около 5000 лв. местни данъци и такси за автогарата в Стражица.
Спряхме изпълнението на селските линии в Стражишко, защото сме на загуба от тях за над 40 000 лв., каза Георги Георгиев, управител на “Янтра транспорт”. Дефицитът се натрупал заради намалелите пътници и нелоялната конкуренция. Писали сме десетки писма затова до кметовете и Регионалната дирекция “Автомобилна администрация”, но няма никакъв резултат. Не може да продължаваме да работим на загуба, каза Георги Георгиев.
Кметът на Стражица Стефан Стефанов вчера поиска разрешение от областния управител доц. Пенчо Пенчев да сключи временен договор с друг автобусен превозвач до провеждането на нов конкурс.
Ще ми трябват месеци, за да намеря друг превозвач, опасява се кметът на Стражица. По думите му проблем може да възникне с ползването на автогарата. Според Наредбата за автобусните превози на Министерството на транспорта, сключвайки договор с превозвач, съм длъжен да му осигуря достъп до автогара. В Стражица тя е собственост на “Янтра транспорт” и няма гаранция, че фирмата ще допусне новия превозвач, заяви кметът.
Ще дадем достъп до автогарата на друг превозвач, но се съмнявам, че такъв ще се намери, който ще работи на тотална загуба, каза Георги Георгиев, управител на “Янтра транспорт”.
Георгиев предупреди, че следващата община, в която превозвачът ще спре да вози пътници в най-скоро време, е Златарица.
« Last Edit: 28.08.2009, 11:03:45 by ari_91 »

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1309 on: 28.08.2009, 11:20:46 »
Точно от тази дата автобуса , които си снимал по линия №110 не е бил по тази линия ( или поне аз не съм го виждал , върви главно 6,8,70)  :D :P :D
А аз си мислех, че аз съм бил маняк на тема автобуси...от август са, датата на апарата нещо се е разбъзикала.

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #1310 on: 28.08.2009, 11:22:19 »
А аз си мислех, че аз съм бил маняк на тема автобуси...от август са, датата на апарата нещо се е разбъзикала.
Значи е бил 110 без аз да знам  :D :D :D :D :D

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
« Reply #1311 on: 28.08.2009, 12:34:03 »
Абе хора тая БИЛЛА на мястото на цирковете ли ще е? Преди години бях чел ,че там отдавна оитвали ,но не им давали...Тука става дума за много пари да знаете ;) В Търново направо центъра взема да се измества към раьона на Качица ,имайки предвид Практикер,Техномаркет,ЦБА,Билла,Мола... Всичко се сбива в този район.
Относно това ,че Надежда ще вземе 1,4,5,8,9,40 как поне некупи един съчленен.Сега повече хора ще започнат да използват нейните услуги,и смяятам ,че ще има нужда.

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #1312 on: 28.08.2009, 13:32:39 »
Абе хора тая БИЛЛА на мястото на цирковете ли ще е? Преди години бях чел ,че там отдавна оитвали ,но не им давали...Тука става дума за много пари да знаете ;) В Търново направо центъра взема да се измества към раьона на Качица ,имайки предвид Практикер,Техномаркет,ЦБА,Билла,Мола... Всичко се сбива в този район.
Относно това ,че Надежда ще вземе 1,4,5,8,9,40 как поне некупи един съчленен.Сега повече хора ще започнат да използват нейните услуги,и смяятам ,че ще има нужда.

Дано купят нещо  съчленено , ще има нужда определено .  ;)

« Last Edit: 28.08.2009, 20:22:19 by ari_91 »

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #1313 on: 28.08.2009, 17:05:13 »
Че тя Стражица,ще се окаже,че има повече линии от градове като, Търново,Бургас и прочие.   :blink: :blink: :blink: 15 Линии.!!!

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #1314 on: 28.08.2009, 17:09:01 »
Че тя Стражица,ще се окаже,че има повече линии от градове като, Търново,Бургас и прочие.   :blink: :blink: :blink: 15 Линии.!!!
17 са  :D , имаме много крайграски линии , които са без цифри и ако сложим и тях със сигурност ще станат около 30 , че и повече  ;)

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #1315 on: 28.08.2009, 17:23:51 »
17 са  :D , имаме много крайграски линии , които са без цифри и ако сложим и тях със сигурност ще станат около 30 , че и повече  ;)

То в Пловдив и Варна няма толкоз линии,явно е голям град тогава.

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
  • The Flying Finn Is There To Win!
    • View Profile
« Reply #1316 on: 28.08.2009, 17:32:27 »
Ее :D тук става въпрос за селски линии ;) Има се предвид общинката транспортна схема на Стражица. Иначе там няма нито една градска линия доколкото знам. Ако тръгнем по този общ показател да мерим линиите, то Търново ще има сигурно 40, а Пловдив - над 100 ;0)

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #1317 on: 28.08.2009, 20:22:44 »
Хора тази вечер  мина някакъв нов автобус предполгам , че е на "Алекс ОК" беше червен с две врати най вероятно MAN NL 202 или MERCEDES BENZ o405 N 
;) ;) ;) .

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #1318 on: 28.08.2009, 20:26:18 »

То в Пловдив и Варна няма толкоз линии,явно е голям град тогава.
Извинявам се въобще не съм схванал въпроса помислих , че питаш колко линии има във Велико Търново .  :D :D :D :D :D :D :D :D

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
« Reply #1319 on: 28.08.2009, 23:01:27 »
Хора тази вечер  мина някакъв нов автобус предполгам , че е на "Алекс ОК" беше червен с две врати най вероятно MAN NL 202 или MERCEDES BENZ o405 N 
;) ;) ;) .
Да най-вероятно ще са такива модели,те по-ново няма и да купят ;)