Author Topic: Велико Търново - обща тема  (Read 865597 times)

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
  • The Flying Finn Is There To Win!
    • View Profile
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #1340 on: 02.09.2009, 19:23:55 »
5 чисто нови автобуса имат Алекс ОК - три крайградски и два градски. Градските са Ирисбус, не знам обаче дали Сителис или другия модел, който бе на тестове тук.

Ако не ме лъже паметта,се казват Цителис,и точно този модел,беше на тестове,това им е най-новия модел за сега,такива каквито чакаме и ние от 3-4 месеца,ако са такива браво на вас,и честито,чакаме снимки на Ситото,Цитаротата и Цителисите. :fan: ;)Krosway,браво,вратите на вън ли се отварят или на вътре,май,ще са на изплащане  :P,с две варати и половина браво супер,а също нископодови ли са или със леки стъпала.

Нископодови са до втората врата включително, при третата има стълбички. Вратите се отварят навън, да ;) Лизингови са ;)

Offline ari_91

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #1341 on: 02.09.2009, 19:59:59 »
Нали "Алекс ОК" претендираха , че автобусите на "Волан" не могат да участват в конкурсите , защото са лизингови , а  сега какво стана и те последваха техния пример , в което няма нищо лошо , важното е автобусите да са хубави .  :)

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
« Reply #1342 on: 02.09.2009, 20:35:26 »
Нали "Алекс ОК" претендираха , че автобусите на "Волан" не могат да участват в конкурсите , защото са лизингови , а  сега какво стана и те последваха техния пример , в което няма нищо лошо , важното е автобусите да са хубави .  :)
Претендирали,непретендирали....Важното е ,че има автобуси на лице и ,че неполучават пакети както Месаря,който хем ще има хем некупува ;) Докато Алекса може и да са нагласили пакетите си предварително,но поне купуват и има нещо на лице ;) Относно волан,не ги виждам.Алекса сигурно ще вземат 2,110,3 и 10. За волан сигурно ще останат 14 и някакви други крайградски ;) Все още незнам какво става с ХЕбрус Бус. Дали ще докарат нещо тука.Ама то всичко ще излезе на яве до няколко дни.Иначе смятам ,че сега от "Пътнически превози" може да се стреснат и да вземат поне 3-4 нови автобуса. ;) :fan: :fan: :fan: :fan:

Offline H0lyGanGs7eR

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #1343 on: 02.09.2009, 20:43:44 »
Алекс ОК с тези автобуси спокойно могат да вземат 20,50 и 5 + прилежащите крайградски. Не е задължително да взимат линиите на ПП.
Влязал коня в кръчмата, казал " Ко кат съм кон? " и си излязал.

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #1344 on: 02.09.2009, 20:44:32 »
Все още незнам какво става с Хeбрус Бус. Дали ще докарат нещо тука.

Нищо няма да докарат,понеже нямат,нищо общо,с нито една Търновска фирма.  ;)И другото което,ако пратят нещо,за тук няма да имат коли,понеже,не са докарали нищо,освен да върнат двата Неоплана Н4009 на 15,и да ви пратят две Темси Метропол. :P 8)

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #1345 on: 02.09.2009, 20:49:54 »
Алекс ОК с тези автобуси спокойно могат да вземат 20,50 и 5 + прилежащите крайградски. Не е задължително да взимат линиите на ПП.
Немисля ,че може да вземе и 5 и 50 и 20. Можеби само 20 и 50,защото там трябват 6 автобуса. До тук има 2 мерцедес О 405 Н2, 2 МАН НЛ 202 ,НЕОПЛАН Н 4016 и 2 Ирисбус-а. Така стават 7. Ако докарат още 3 автобуса могата да вземат също 2 и 110 ;)

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #1346 on: 02.09.2009, 20:50:48 »
Все още незнам какво става с Хeбрус Бус. Дали ще докарат нещо тука.

Нищо няма да докарат,понеже нямат,нищо общо,с нито една Търновска фирма.  ;)И другото което,ако пратят нещо,за тук няма да имат коли,понеже,не са докарали нищо,освен да върнат двата Неоплана Н4009 на 15,и да ви пратят две Темси Метропол. :P 8)
Те май не са нископодови,ще стават само за крайградски линии ;)

Аз залагам ,че крайградските ще са такивя ;)
« Last Edit: 02.09.2009, 22:28:06 by handstake »

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #1347 on: 02.09.2009, 22:44:54 »
Това би било супер , идеално за линия №10 . З нея ще пуснат точно трите Ирисбуса и една стара Сетра за резерва , по №3 може да вървят двата Мерцедеса о405 Н2  и Неоплана за резерва , по №110 и №2 ще са градските Ирисбусове и двата Мана за резерви , така би било идеално .  :)

Offline DidoGO

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1348 on: 03.09.2009, 12:10:39 »
Софийска и пловдивска компания в битка за линиите на В. Търново

Пет чисто нови автобуса с устройства за парфюми в кабините пуска „Алекс ОК”

За пръв път във Велико Търново градски линии ще се обслужват от чисто нови автобуси, а не от рециклирани. Фирма „Алекс ОК” докара 5 нови машини, а две от тях от вчера започнаха да превозват пътници. Новите возила предлагат невиждани досега екстри, и то без да се коригира цената на билета. Една от тях ще е устройство, което ще разпръсква парфюми в автобуса. Шофьорите и контрольорите пък са със специални униформи. Рейсовете са едни от малкото в страната, отговарящи на последните екологични норми и притежаващи сертификат за Евро 4. Освен климатици и падащи платформи кабините са съоръжени и с модерни озвучителни уредби и компютърни терминали, където се подава информация за разстоянието до спирките, както и за мястото, на което се намира към момента машината. Така фирмата „Алекс ОК” вдига доста високо летвата за предстоящите конкурси, на които ще се разпределят местните линии, и постави сериозно предизвикателство пред останалите. Първото заседание на комисията е насрочено за този понеделник, а Община В. Търново вече приключи продажбата на документи.
Разпределението на линиите започва от идния понеделник. Кметството ги отдава за период от цели 10 години. Тъй като най-много точки в процедурата носят новите рейсове, местните превозвачи се надскачат кой какви рейсове да извади.
Предизвикателството на „Алекс ОК” обаче е доста голямо. Според шефа на компанията Александър Нанков двата супермодерни рейса „Ивеко” са модел 2009 г., а всеки от тях струва по 150 000 евро. Подобни машини са поръчани само за превозвачи от София и Бургас. Другите три чисто нови коли на „Алекс ОК” са марка „Отокан” и са закупени от дъщерна компания на „Коч холдинг”.
Три рециклирани автобуса „Мерцедес”, произведени през 2001 година, вече взе и друг голям местен превозвач – „Пътнически превози”. Според директора на дружеството Илия Гайдаров возилата са с падащи платформи и с по три места за влизане и излизане. Той разкри, че през последните години поетапно обновява автопарка си предимно с рейсове втора ръка, защото ситуацията не позволява големи инвестиции. С машините той също се впуска в надпреварата за местните градски и междуселищни линии. С модерни возила настъпват и от „Надежда 90”, която е и най-евтината в момента фирма с цена на билетчето от едва 60 стотинки. Нови турски рейсове под наем наскоро пусна и сдружението „Волан”, което е друг основен кандидат. Машините са лизинговани с помощта на фирмата „Хеброс бус”, която ще се опита да навлезе на местния пазар. Сравнително нови машини държи и фирмата „Атанасов 90”, която се надява на това, че нейните рейсове са с фабричен метан, за което също се дава бонус при оценяването. Няколко еднолични търговци и по-дребни превозвачи също са „в играта”, но заради липсата на възможности ще гледат да омилостивят комисията с... возила под наем на принципа „прецакай другарче”, разбра „Борба”.
СОФИЙСКА И ПЛОВДИВСКА ФИРМА СЕ ПРИЦЕЛИХА В ОБЩЕСТВЕНИЯ ПРЕВОЗ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Мегапоръчката е особено интригуваща, защото е за рекордно дълъг период. Според отлично информирани източници книжа за процедурата е закупила и фирма „Ивкони”. „Хеброс бус” пък стои зад „Волан”. Двете дружества обаче са в деликатна ситуация, тъй като няма да могат да вземат максимални точки по някои от критериите. Според утвърдените задължително условия, регистрацията във В. Търново, историята на превозвача и досегашните му отношения с общината са допълнително поощрявани с извънреден рой точки.
Сериозни лобита и неформални контакти бележат дискусиите преди същинското заседание на комисията, предвидено за идния понеделник, разбра още „Борба”. Структурата ще бъде ръководена от зам.-кмета Стефка Танева в отсъствието на определения за титуляр неин колега Йордан Грозданов. Членове на комисията вече са започнали совалки сред кандидатите с недвусмислени намерения. Според юристи обаче с така закованите критерии и точки към тях изобщо не може да става дума за машинации, тъй като ще последва обжалване, а общината може да се окаже пак в конфузната ситуация при оценките за Летния театър.
ВСИЧКИ ЛИНИИ СА ОБОСОБЕНИ В 12 ПАКЕТА, В КОИТО СА ВКЛЮЧЕНИ печеливши и недотам атрактивни маршрути, за да се постигне паритет и да се покрият същевременно всички дестинации, без да се ощетяват пътуващите.
Офертите на кандидатите се оценяват по специална точкова система.
Най-големи бонуси носят възрастта на автобусите и цената на билетите, липсата на санкции за досегашната дейност, екологичност на превозните средства и др.

http://www.borbabg.com/?action=news&news=1527

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #1349 on: 03.09.2009, 12:43:23 »
"Алекс ОК" са си платили  за тази статия 100%!  ;)

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #1350 on: 03.09.2009, 13:34:05 »
Даже си мисля ,че и свинаря има пръст в тая работа. Иначе добре е ,че пишат за всички превозвачи,а не са насочили статията само за АЛЕКС-а ;)

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #1351 on: 03.09.2009, 13:42:26 »
Даже си мисля ,че и свинаря има пръст в тая работа. Иначе добре е ,че пишат за всички превозвачи,а не са насочили статията само за АЛЕКС-а ;)
Да , това е за  първи път , найстина !  ;)

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #1352 on: 03.09.2009, 15:59:03 »
Подобни автобуси,за сега,са поръчани само за Пловдив,а не София и Бургас,пак са слъгали малко.  ;)

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #1353 on: 03.09.2009, 17:06:29 »
Не са слъгали малко , а много . Къде са на "Атанасав"  новите автобуси , автобусите му са на около 20 години , зле поддържани , чупещи се почти все ден ,  уляли са се в лъжите си , все пак гражданите виждат не са толкова сле .  :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
  • The Flying Finn Is There To Win!
    • View Profile
« Reply #1354 on: 03.09.2009, 17:16:30 »
От днес по линиите на "Надежда" - MAN NL 223 CNG. И малко "Алекс ОК".

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #1355 on: 03.09.2009, 17:57:19 »
Много хубав автобус са вкарали "Надежда" , това е първия техен автобус , които да ми харесва  :D . Той е вървял 9/1 нали , защото виждам , че бай Ачо го е карал ? Имам само една забележка , на таблото отпред можеше да изпишат маршрута на линията , вместо това "Надежда"  :)

Offline DidoGO

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1356 on: 03.09.2009, 18:36:29 »
Аз се радвам много за покупката на Алекс ОК и дано както твърдите те вземат линия 10, тогава ще се получи интересна ситация - ще конкурират собствените си маршрутки  ;)
Иначе нововъведението на Надежда и на мен ми допада, както и оранжевите сладурски автобусчета  ;)

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #1357 on: 03.09.2009, 19:24:30 »
Леле какво стана само за 2 дни имаме 6 хубави автобуса.В Борба пишеше мче ПП докарали 3 бр. рециклирани триврати. Изглежда транспорта ни става най-добрия в страната,което само може да ни радва ;) :fan: :fan: :fan: :fan:

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #1358 on: 03.09.2009, 20:06:39 »
Леле какво стана само за 2 дни имаме 6 хубави автобуса.В Борба пишеше мче ПП докарали 3 бр. рециклирани триврати. Изглежда транспорта ни става най-добрия в страната,което само може да ни радва ;) :fan: :fan: :fan: :fan:
Ооооо да !!!  8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Offline alonso

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #1359 on: 03.09.2009, 22:40:26 »
здравейте и от мен,известно време ме нямаше в града, четях форума,но това което видях днес наистина е чудо. :fan: :fan: :fan:Браво на Алекса.А тоя  МАН,който са вкарали Надежда е модел  А20,а не NL223 CNG.