Author Topic: Велико Търново - обща тема  (Read 865589 times)

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #3360 on: 31.10.2011, 19:20:01 »
Произвола и лобирането към точно определен превозвач, тепърва почва.  ;)
Дааааааа правилнооооо.Превозвача го знаем кой е.
Нищо не се е променило, сега просто освен "Алекс ОК" крилца ще има и "Атанасов"  :angry:

Offline ari_91

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #3361 on: 31.10.2011, 19:22:14 »
Нищо не се е променило, сега просто освен "Алекс ОК" крилца ще има и "Атанасов"  :angry:
:fan:
За Алекс ОК добре, но за Атанасов защо браво ?

Offline amoto

• Маниак
  • Във всяка лудница има по един нормален!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3362 on: 31.10.2011, 19:29:35 »
:fan:
За Алекс ОК добре, но за Атанасов защо браво ?
за Атанасов  :angry:

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3363 on: 31.10.2011, 20:06:20 »
Добре де. Нали Атанасов играеше със стария кмет. От коя партия беше той (стария кмет)?
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline amoto

• Маниак
  • Във всяка лудница има по един нормален!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3364 on: 31.10.2011, 20:11:32 »
Добре де. Нали Атанасов играеше със стария кмет. От коя партия беше той (стария кмет)?
Атанасов е С всички кметове.Той е силен на деня.
« Last Edit: 01.11.2011, 16:03:14 by Hakkinen »

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #3365 on: 31.10.2011, 20:41:45 »
Новият кмет е близък със стария. Дори Рашев го подкрепи по време на кампанията !

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3366 on: 31.10.2011, 20:48:34 »
Това вече не говори добре за ГЕРБ като цяло. Интересно как партия, която уж е прозрачна, дава път на хора, които играят "под масата".
« Last Edit: 01.11.2011, 16:04:11 by Hakkinen »

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline It_s_Real

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 344034812
    • View Profile
    • extrahost.BG
    • Email
« Reply #3367 on: 31.10.2011, 20:50:54 »
Панов бе дясната ръка на Рашев.
Има ли смисъл да се коментира въобще ...

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3368 on: 31.10.2011, 20:52:25 »
Ами май няма :D.

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #3369 on: 01.11.2011, 20:48:52 »
Колеги, каня ви да се писъедините към страница във фейсбук "За връщане на тролейбусня транспорт във Велико Търново". http://www.facebook.com/trolei.vt  :rolleyes:

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3370 on: 02.11.2011, 14:08:11 »
Тази сутрин в 7:05-7:10 съзрях 2159 да завършва курс по 66. Скоро "Алекс ОК" не са пускали нископодови автобуси извън града. Даже задната табела за 50 още стоеше и не беше махната  :D Наобяд обаче Мерцедесът пак си беше по 50, а по 66 вървеше микро Ирис.

Сутринта първият курс от "Мавриков" явно е бил изпълнен от 9549, който съзрях с пътници, но без никакви табели, да завива към "Зона Б".

Иначе днес по 50 освен 2159 е отново и 1403. А от омразния си 8954 не мога да избягам, понеже тъкмо навреме отново го пуснаха по 70 за след празника на будителите (явно Раковски & Co. са успели да го събудят  :laugh:), а 1699 отиде на 110.

8-ицата, естествено, отново я глезят с 1449. Ще ме изкефи 8954 и 1449 да се разменят някоя сутрин  :devil:
« Last Edit: 02.11.2011, 14:28:34 by Bus_lover »
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #3371 on: 02.11.2011, 15:44:51 »
Днес всичко си е обчиайно, като изключим това, което сподели с вас Венци. Пропусна да отбележе, че по 12 беше микро ирис, но може би не го е видял. Интересна статия за конкурса има в "Янтра днес"  P Как мислите, за кой ли пакет са завели дело "Алекс ОК" ?

И второто провеждане на конкурса за превози по градските и междуселищни линии от общинската, областната и републиканската транспортни схеми бе атакувано в съда. Внесени са няколко жалби срещу класирането на превозвачите за пакетите с линии. Компетентен по законосъобразността на резултатите и процедурата е Административният съд във В. Търново.
Новото класиране бе направено за повечето от пакетите, след като първоначалните резултати стигнаха чак до Върховния административен съд. От януари до септември 2010 г. Административният съд в старата столица се произнесе по седемте заведени дела от “Пътнически превози” и “Юнион Ивкони” и отмени класирането, връщайки конкурса на етап оценяване на предложенията. Това бе потвърдено и от ВАС, а конкурсната комисия допусна двете фирми и разгледа предложенията им. На практика второто класиране от преди месец не доведе до промени и линиите останаха при спечелилите и пърия конкурс – “Алекс ОК”, “Надежда” и “Атанасов 90”.
Шест дела са насрочени за декември 2011 г. и февруари 2012 г., което значи, че жалбите срещу последното класиране са допустими. Основателността им ще се решава в съдебната зала. Още след като излязоха резултатите, от “Пътнически превози” заявиха, че ще обжалват конкурса, тъй като е имало редица нарушения при повторната процедура. “Алекс ОК” също обжалват класирането за един от пакетите с линии. Този път “Юнион Ивкони” не е завеждала дела.
Христо ПАВЛОВ

« Last Edit: 02.11.2011, 15:46:24 by handstake »

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3372 on: 03.11.2011, 14:49:31 »
Днес ситуацията с 2159 и 9549 сутринта се повтори. Даже забелязах, че 9549 го караше мустакатият шофьор на 3371, който тази седмица би трябвало да кара втора смяна. Вчера също беше така, но го видях в профил и си помислих, че ми се привижда. Днес обаче се убедих - от "Алекс ОК" са намерили начин да накарат човека да става в тъмни зори и тази седмица  :laugh:

2159 още в 7:30 обаче запердаши по 50. Някъде в 7:20-7:25 го видях да влиза в "Зона Б". 9549 обаче не остана на сухо - по-късно беше сменил 1403 и го караше шофьорът на сменения МАН.

Друго интересно нещо е, че новите Крафтери на "Турбо" още са с найлони по седалките, но дори глух човек може да чуе отвън как им скърца окачването дори при скорост от порядъка на 20 км/ч  :laugh:

А 5370 (един от Отокарите на "Надежда") видимо има ново стъкло по лявата си стена. Лошото е, че доста си личи - за разлика от другите то не е затъмнено и даже май беше оплескано със силикон по периферията  :bag:

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #3373 on: 03.11.2011, 18:49:31 »
Както виждам, може би не си забелязал, че сме писали по-рано в темата, че първият курс на №66 понякога се прави от втората кола по №50. Тъй като курса на 66 е в 05:55 от Автогара Запад, и 06:30 от Никюп, автобусът пристига във Велико Търново около 07:10 и преспокойно след това си влиза като 50 в 07:30. Днес по №5 забелязах 1403, а преди него на линия е бил и 2158  :P :P :P :P :P

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #3374 on: 04.11.2011, 12:14:05 »
Пускат безплатен автобус на Задушница

Безплатен автобус осигурява община Велико Търново до гробищния парк на Архангелова Задушница, съобщават от местната администрация.

Новоизбраният кмет Даниел Панов и великотърновският митрополит Григорий канят гражданите в съботав 11,00 ч. пред Ритуална зала на Централните гробища.

Безплатният автобус ще спира на всички спирки на градския транспорт в 09,00; 09,30; 10,00 и 10,30 ч. В обратната посока от Гробищния парк до площад "Цар Асен" ще се движи автобус в 12,00 и 12,30 ч.

Информацията е взета от: - DarikNews.bg

Браво за идеята и реализацията, единствената ми забележка е, че трябваше да се пусне и един по ранен курс примерно в 8 часа, защото има доста работещи хора в съботния ден. Също не става много ясно от къде точно ще минава този автобус ...

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3375 on: 04.11.2011, 13:52:29 »
И днес 1403 се подвизава по 5-ицата, където замества виещия от пролетта 0866. Струва ми се, че от всички 9 Ирисбуса в града той е най-проблемен и най-често отсъства, а и самото бучене като от прахосмукачка, което се чува някъде от двигателя, само говори за себе си.

По 50 1403 отново бива заместван от 9549, което ме навежда на мисълта, че последният въобще не е бил залаган в наряда за последните няколко дена освен вчера и онзи ден сутринта, когато 2159 изпълни курс по 66. Така, де - иначе щеше да се намеси г-н Резерва 5401.

В 13:00 по 12-ката пое един от по-старите Спринтери на "Алекс ОК", но отново с табела "АРБАНАСИ". Забелязвам и че всички Спринтери, дори най-новите, не са снабдени с автоматична врата като микро Ирисите и Крафтерите, та затова никога не съм ги мяркал градско или по извънградски линии с кондуктори.

И един въпрос, който не е свързан с ГТ. Видях рекламен плакат за онзи пътуващ терариум на един стълб, а днес даже и рекламен микробус, тръбящ за събитието, което би трябвало да се проведе утре в зала (?) "Васил Левски". Можете ли да кажете къде точно се намира, че досега не съм се замислял, а възнамерявам да цъфна на мероприятието  :blush2:
« Last Edit: 04.11.2011, 13:54:31 by Bus_lover »

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
  • The Flying Finn Is There To Win!
    • View Profile
« Reply #3376 on: 04.11.2011, 14:29:12 »
ДКС "Васил Левски" е на ул. "Краков", влез в bgmaps.com, в картата на Търново и напиши Дворец на културата и спорта "Васил Левски" или Спортна зала. Линия N5 спира точно пред нея - това е следващата спирка след Беляковско шосе. ;)
Иначе ул. "Краков" е най-голямата, свързваща булевардите "Никола Габровски" и "България", няма да ти е трудно да я откриеш.

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #3377 on: 04.11.2011, 14:50:16 »
И днес 1403 се подвизава по 5-ицата, където замества виещия от пролетта 0866. Струва ми се, че от всички 9 Ирисбуса в града той е най-проблемен и най-често отсъства, а и самото бучене като от прахосмукачка, което се чува някъде от двигателя, само говори за себе си.

По 50 1403 отново бива заместван от 9549, което ме навежда на мисълта, че последният въобще не е бил залаган в наряда за последните няколко дена освен вчера и онзи ден сутринта, когато 2159 изпълни курс по 66. Така, де - иначе щеше да се намеси г-н Резерва 5401.

В 13:00 по 12-ката пое един от по-старите Спринтери на "Алекс ОК", но отново с табела "АРБАНАСИ". Забелязвам и че всички Спринтери, дори най-новите, не са снабдени с автоматична врата като микро Ирисите и Крафтерите, та затова никога не съм ги мяркал градско или по извънградски линии с кондуктори.

За момента 1403 е резерва и не е залаган на нито една линия, а 9549 е титуляр по №50, това че в определен период от време го е нямало, означава просто, че има проблем с него.

Едит от вечерта: -
Тази вечер Алекс ОК ме разочарова доста, не съм очаквал такова отношение, към нещо което самите те се опитват да наложат. Става въпрос за двете "нови" линии №12 и №66. Първата на първия си от вечерните курсове, вървеше с повече от 15 мин. закъснение, без кондуктор, с бус, който не спираше по всички спирки по бул."Никола Габровски" (една жена от сп."Качица" искаше да се качи, но шофьора подмина спирката като дърво на пътя). Точно този курс беше поет, от бус (и шофьор), който е правил курс до Свищов и закъснението се е получило, просто защото е закъснял. Чесно казано мислех, че слагането на цифра има за цел точно подобряването на транспортното обслужване до Арбанаси, а то всички си по старо му, просто линията тръгва от Автогара Запад, кондуктор се пуска от време на време, табели за №12 също се слагат от време на време, като са малко просто да направят повече. Относно втората линия №66 - не знам как Алекс ОК все още не са проумели, че вечерният курс трябва задължително да се изпълнява от голям автобус (без значение дали нископодов или висикоподов). Тази вечер точно на този курс беше Отокар, той още от Автогара Запад дойде с доста хора, а тези от кооперативен пазар не знам как и къде са влязли, може би в багажниците. На всичкото отгоре шофьора беше сложил табели, на която въобще не пишеше №66, а само Автогара Запад - Никюп, поне там имаше кондуктор. 1403 беше на 110 (поне вечерта), единият шофьор на 0866, караше 3375 под №20. Явно около ТРЗ е имало някакво задръстване, защото автобуса по №70 дойде с около 6/7 мин. закъснение. А №8 си мисля, че на курса 17:15 ходи до Западна промишлена зона, защото винаги минава с 3/4 мин. закъснение и то с доста хора, който няма как да се вземат само от една спирка (Телферен завод/Автогара Запад). Линия "Велико Търново - Дебелец - Килифарево" на Пламен Атанасов, отново се опита да открадне хората на №3 до Дебелец, като вървеше най-нагло с 6/7 мин. закъснение (интервала между тези две линии по това време е 15 мин.), интересното беше в случая, че хората оставаха да си чакат №3, а не се качиха в Мана с кравичките :D
« Last Edit: 04.11.2011, 22:48:35 by ari_91 »

Offline It_s_Real

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 344034812
    • View Profile
    • extrahost.BG
    • Email
« Reply #3378 on: 05.11.2011, 12:39:21 »
Добре, че корупцията в Общината е на много развито ниво, та Алекса да си правят каквото си искат.
Вчера видях дългия Мерцедес на линия. Мисля, беше 5.

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #3379 on: 05.11.2011, 14:34:40 »
Добре, че корупцията в Общината е на много развито ниво, та Алекса да си правят каквото си искат.
Вчера видях дългия Мерцедес на линия. Мисля, беше 5.
Еее супер, значи в последните два е бил на линия и естествено все още не е боядисан, само той остана бял.  ;)