Author Topic: Велико Търново - обща тема  (Read 865664 times)

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #3380 on: 05.11.2011, 15:22:45 »
Коя фирма караше линията с безплатни автобуси до гробищния парк днес ?  :neznam:

Offline ari_91

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #3381 on: 05.11.2011, 16:08:42 »
Коя фирма караше линията с безплатни автобуси до гробищния парк днес ?  :neznam:
Е ти пък - естествено, че Алекс ОК  :D

Днес по №20 е 0867, който в следобедните часове се счупи и на негово място влезе 1403, който пък сутринта е бил по допълнителната линия за Гробищен парк. Хармониката също се е разписала за кратко.
« Last Edit: 05.11.2011, 17:01:54 by ari_91 »

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3382 on: 05.11.2011, 19:14:18 »
Днес по 50 отново има голям автобус и това е 3371, каран от гологлавия шофьор на 0867. В почивни дни е малко безлюдно, за да се разхищават големите автобуси - 5877 и 1586 спокойно биха могли да свършат работа  :blush2:

5-ица е 3375, който също не бива каран от титулярния си шофьор, а от другия гологлавец от 3372.

По 110 пък се подвизаваше 1699, който в 16:40 бе сменен от 9549 и си замина за гаража. Дори присъствах на смяната. 1699 е единственият "Алекс"-овски МАН, в който не съм пристъпвал тази академична година и ми стана малко тъпо, че 9549 пак ми се вре в работите - карма, уви  :euro: На всичкото отгоре забравиха да му махнат задната табела за 50  :D

2-ката, която сякаш се пълни повече от 50, все пак успя да намаже с Отокар и това беше 1318, каран от шофьора на 3560. От турецките туристически мидита имаше едно и по 70 и това бе 1315.

Двете 13-ки поне следобяд са МАН-ът НМ и 2088, каран от Куцаря. Забелязах обаче МАН-а "Чех" паркиран пред старческия дом някъде в 14:30, от което следва, че сигурно и той е бил 13-ка... а може днес даже да е имало извънредно 30-ка, знае ли човек  :police:

При "Надежда" положението е вече горе-долу обичайно - двете 9-ки са двете кубчета, 4-ка е Неопланът от 1-ицата, а 40-ка - онзи от 9-ката. 1-ицата дори не си струва пък да я упоменавам  :D Малко ми е кофти, че миналата седмица съм изтървал един от големите оранжеви Неоплани по 4-ката, но карай да върви.

Та, като цяло излиза, че уикендите внасят разнообразие и за автобусите, и за шофьорите, които не само могат да се махнат от линията, по която карат в делниците, но и да покарат нещо друго - днес от всички Ириси май само 0867 беше каран от свой шофьор.

P.S. Като някой каже, че даден автобус се е счупил, си представям как ПС-то се е скършило на две по средата като Титаник или се е разглобило :laugh:
« Last Edit: 05.11.2011, 22:13:05 by Bus_lover »
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3383 on: 06.11.2011, 19:25:12 »
При градските линии на "Надежда" положението е като вчера.

По 13-ката освен МАН-а НМ се подвизава и моят идол с 1268  :P

При "Алекс ОК" е малко по-интересно. По 20 е 3375, 5-ицата я обслужва 3371, а 110 - 9549, но по другите линии имаше пай. По 2-ката търчи 1319, по 70 - микро Ирис, а по 50 ни надува главите високоподовата О405-ица, която все пак внесе нужната доза разнообразие. 2159 пък се завърна на 8-ицата. По 66 също имаше Отокар, но не видях кой.

Около 17:05 забелязах и един Неоплан като двата оранжеви, които вървят по 3-ката, да маневрира около автогара "Запад". Беше бяло-син и май имаше надпис "Stadtbus Modern" или нещо такова. Не видях табела и ми е любопитно чий е.

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #3384 on: 06.11.2011, 19:32:20 »

Около 17:05 забелязах и един Неоплан като двата оранжеви, които вървят по 3-ката, да маневрира около автогара "Запад". Беше бяло-син и май имаше надпис "Stadtbus Modern" или нещо такова. Не видях табела и ми е любопитно чий е.

Ха интересно, ами сигурно ще е или на Алекс ОК или на Пътнически превози или на Надежда. Аз залагам на Надежда, тъй като тя има доста Неоплани и този може да се окаже един от тях.  :)

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3385 on: 06.11.2011, 20:02:10 »
Интересното е, че той не навлезе в самата гара, а отзаде ѝ. Трудно ми е да го обясня. Според мен, е на някой другоградски превозвач или е служебен.

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #3386 on: 06.11.2011, 22:15:37 »
Интересното е, че той не навлезе в самата гара, а отзаде ѝ. Трудно ми е да го обясня. Според мен, е на някой другоградски превозвач или е служебен.
Е то точно зад Автогара Запад е гаража на Пътнически превози, значи е техен. :)

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #3387 on: 07.11.2011, 16:48:42 »
Интересен ден за ГТ Велико Търново беше днес !  :fan:

Да започнем с това, че от първия до петия курс на 77 се смениха 3 различни автобуса, което никак не е обичайно за линията. :D Курсът в 6:00 бе направен от единствения О405 в града, каран от Пинко, който пък отскоро кара Н33. В 7:30 той и същия автобус продължиха именно за Килифарево, но по-интересното е, че автобус идващ от там, когато и 77 отиваше към града нямаше... Говорих и с колегата Ари (да живее ЛУП мрежата  :D ) понеже знам, че и той пътува по това време, но и той бе останал с подобно на моето впечатление.
Втория автобус по линия 77 влезе още в 8:00 (втори курс за деня). Той бе крайградския МАН, който всичко шофьори наричат "старата баба с новите гащи", заради това, че с титулярния ман на Н77 бе докаран и двигател за него. Забелязах, че и неговата тапицерия бе сменена, както и по-малкия шум, който вдигаше двигателят!  :rolleyes: Третия автобус по Н77 за деня е влязал или на 4-я или 5-я курс (13:30, 15:30). Той бе титуляра  :fan: Може би днес е деня, в който по линията ще се движат най-много различни автобуси. Да не забравяме, че последният такъв (19:30) също се изпълнява от различен автобус в повечето случаи.

Днес има и размествания и в градските автобуси. По 70 се движи 9549, а по 5 - 2158, на който снимка е качена във фейсбук страницата на ГТ Велико Търново.
Най- сетне видях и "новия" автобус на "Алекс ОК"... Отдалеч го направих на ОТОКАР и си викам "Брей, браво на алекса..." Да ама не.. с приближаването към мен започна да се чува и гадното му ръмжене, както и да ми се изяснява горзната му предница..  :D Иначе отвътре автобусът не изглежда зле. Наистина е широк и смятам, че за линия 12 бива, но като се замисля, скоро не съм видал табела 12 из града. А вие ???

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3388 on: 07.11.2011, 20:17:45 »
Кой МАН имаш предвид под "старата баба с новите гащи"? Да не би титулярът от 77 да има свой близнак?  :eek:

Иначе 0866 още отсъства и затова 2158 вървя на негово място... до ранния следобяд. Тази седмица за 0866 явно е отреден курсът, който стига Ректората някъде на 45-50-а минута. Забелязах по време на междучасия, че 2158 е на негово място, видях го и в 13:50 да минава. После отидох на стола, след което зареден с книга на Оскар Уайлд, се заех да му чакам следващия курс, та да го полазя, че му нямам возения от началото на октомври. Но представете си какво бе моето омерзение, когато в 14:45 ни в клин, ни в ръкав на негово място дойде онзи нахалник 8954  :annoyed: Вече вярвам, че има конспирация срещу мен 8954 и 9549 да ме изненадват неприятно навсякъде, където ида  :crazy:

Та, освен 0866 е сгънал явно и единият от двата Неоплана от 3-ката - сутринта Ван Холът заместваше единия от тях по линията.

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #3389 on: 08.11.2011, 14:24:26 »
Днес 8954 мина на линия 110, но втора смяна. Първа си беше обичайния - 1699 :))
Сутринта видях и синия МАН на надежда по ул. "Бачо Киро", към 7:22, но така и не видях каква табела имаше... може би и те карат някакви специалки. В слабите часове и вчера и днес по 3 се движат двете малки неопланчета Н4009  :P

Забравих да отбележа, че вчера сутринта и аз забелязах неоплан Н4013 около 7:25 на строителен, но го видях от далеч... Може би е на предприятието, за което специалки преди караше една зелена сетра.

Един от хубавите бусове (мерцедес на Алекс) е с бял десен калник. Явно е претърпял злополука.

Не знам за кой пореден ден виждам линията за Арбанаси без табела 12  :neznam:, а по Н66 имаше един от онези гадни кашони, които пускаха преди по Н12.

А "старата баба с новите гащи" е автобусът на снимката :))

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3390 on: 08.11.2011, 18:38:21 »
Стана ми ясно вече, ама той е туристически, а не крайградски.

А бяло-синият МАН НЛ на "Надежда" сутринта беше 3-ка.

А като става дума за МАН-ове и за "Надежда", новото попълнение, на което, ако не го боядисат и него в оранжево, ще му викам вече "Негъра"  O0, днес най-сетне е на линия - по 9-ката, каран от бай Ачо. Според мен, е добре този автобус да бъде новият титуляр за първа кола по линията - не съм се качвал още на него, но другите двама представители на модела му определено возят по-добре от Цитарото.

Днес на линия се завърна и 0866, така че феновете на 2158 да не се надяват да го видят скоро да изпълнява нещо друго освен специализиран превоз.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3391 on: 09.11.2011, 15:40:45 »
И днес Негъра е 9-ка, което може само да ни радва.

Сутринта на мястото на 2087 по 13-ката за малко се изяви МАН-ът "Чех" 0138.

А Старата баба с новите гащи е по 14-ката и замества Неоплана.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3392 on: 10.11.2011, 16:30:53 »
Днес причаках Негъра, който отново е по 9-ката и все по-вероятно става да замести Цитарото за постоянно. Отдавна не съм бил толкова очарован от първото си возене в автобус - още по-хубав е и от другите два МАН-а от модела (този от 4-ката вече започва да се разбрицва - вие като гигантска прахосмукачка, предната му броня изглежда грозно след стълкновението му преди месец, а и отвън се чува вече хлопане при ходовата част), въпреки че седалките не са с толкова хубави облегалки като техните. Отвътре е абсолютно като нов и няма грам вандализъм - ни надраскани седалки, ни надраскани прозорци; возията е страхотна, а двигателят - мощен. Издават го единствено една таванна плоскост, която незнайно как се е отлепила и лееекинко виси, а също и рекламата отвън, която все пак си е на немски и няма как да присъства на специално доставен за България нов автобус. Любопитни са ми вратите, на които звукът от отварянето им е като от вратата на микробус, а и наистина се плъзгат настрани, вместо да описват дъга като обикновените врати, изнасящи се навън. Браво на "Надежда" за придобивката  :fan: Само се надявам бай Ачо да го пази повечко през по-големите неравности, че той е сред шофьорите талибани и обича да понастъпва газта.

Мина се, не мина и 0866 пак се наложи да отсъства, макар и само за половината ден. 8954 някъде до 14 часа пак се изявяваше по 5-ицата. В 15:10 обаче отиде до "Мавриков" и смени 1699 по 110, който остана на последната спирка, където му свалиха задния ляв тас и почнаха да развинтват гумата. Дойде 50 обаче и не успях да видя какво стана нататъка.

При Ирисите на "Чех"-а също тази сутрин имаше отсъстващ - за втори пореден ден 2087 бе заместен по 13-ката за няколко курса от 0138.

Баба МАН-ка пък ( :crazy:) отново се е нахендрила по 14-ката на мястото на Неоплана, който обаче сутринта със сигурност си беше на линия.

Сутринта пък, докато бях в 9549 по 70, се разминахме по "Габровски" с МАН-а СЮ по 77, чиято кондукторка се чудеше дали да сложи или да не сложи табела за 33. Гледам, че я махаше и я слагаше, та handstake да каже, ако знае да е имало някакви размествания  :P

А като стана дума за 9549, вече не съм само аз, който да се възмущава. Тази седмица вози по-твърдо отвсякога. Във вторник, когато минавахме през големите дупки в района на жп гарата, две жени си рекоха: "Ох, що блъска така отдолу? - Тоз автобус нещо не е хубав", а днес по "Христо Ботев" група студенти, които сладко си говореха, бяха прекъснати от едно доста твърдо преминаване по неравност и едно момиче изохка, при което друго рече: "От това и мен чак ме заболя! - Тоз автобус е много скапан!" и почнаха да цъкат дружно с език  :D

А вчера пропуснах да спомена, че за Арбанаси се движеше един бял микробус Ивеко Дейли, който е по-къса база от микро Ирисите и даже не знам дали беше на "Алекс ОК". Беше със софийска регистрация, а стъклата му бяха с гумени уплътнения. Някой друг превозвач обслужва ли линията до Арбанаси (демек, 12)?  :neznam:

Също вчера по 66 отново се вихреше 5877.

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #3393 on: 10.11.2011, 17:43:11 »

А вчера пропуснах да спомена, че за Арбанаси се движеше един бял микробус Ивеко Дейли, който е по-къса база от микро Ирисите и даже не знам дали беше на "Алекс ОК". Беше със софийска регистрация, а стъклата му бяха с гумени уплътнения. Някой друг превозвач обслужва ли линията до Арбанаси (демек, 12)?  :neznam:

Естествено, че е на Алекс ОК. Те обслужват тази линия, нормално е превозното средство, което се движи по нея, да е на съответната фирма.

Днес на линия се завърна и 0866, така че феновете на 2158 да не се надяват да го видят скоро да изпълнява нещо друго освен специализиран превоз.

Хах усетих тънкия намек, мерси за пожеланието  :P :crazy: :D

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #3394 on: 10.11.2011, 19:39:08 »
Днес черният ман не изкара много по 9. Още към 10 часа беше сменен от Цитарото. :P
1403 пък явно се е счупил, защото в 13:00 от Зона В е тръгнал един от Отокарите на "Алекс ОК"

Венци, ти сутрин засичаш ли Н33 около 7:20 към автогарата, че аз цяла седмица не съм, а обикновено по това време има курс.. :neznam:

Днес направих снимки на "старата баба с новите гащи" и Сетрата на линия 8.
Снимах от мястото на семейство "Атанасови", но май на никой не му направи впечатление... Той дъртият си приказваше с един мъж, а синовете ги нямаше.  :eek:
« Last Edit: 10.11.2011, 23:40:56 by Hakkinen »

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3395 on: 10.11.2011, 21:06:13 »
Аз лично се качих на Негъра в 14:25, така че и Цитарото не е изкарало дълго  :devil:

1403 също си беше 50 по-късно, само че незнайно защо го караше шофьорът на 2159. Не видях кой караше обаче 2159 през това време.

Наистина не виждам 33 от известно време. О405-ицата се спотайва явно.

Иначе си мисля, че е по-добре 5401 и 2158 да присъстват в наряда, а 9549 и 1699 да бъдат резерви. 9549 може да те докара до диария, а 1699 също не е цвете. Двата Мерцедеса са значително по-удобни, въпреки че единият доста се разваля.
« Last Edit: 10.11.2011, 21:45:21 by Bus_lover »

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #3396 on: 10.11.2011, 22:53:07 »
Аз лично се качих на Негъра в 14:25, така че и Цитарото не е изкарало дълго  :devil:

1403 също си беше 50 по-късно, само че незнайно защо го караше шофьорът на 2159. Не видях кой караше обаче 2159 през това време.

Наистина не виждам 33 от известно време. О405-ицата се спотайва явно.

Иначе си мисля, че е по-добре 5401 и 2158 да присъстват в наряда, а 9549 и 1699 да бъдат резерви. 9549 може да те докара до диария, а 1699 също не е цвете. Двата Мерцедеса са значително по-удобни, въпреки че единият доста се разваля.

5401 е най най най раздрънканият автобус на Алекс ОК, въобще няма място в градските линии. За 2158 съм съгласен  :P А относно 9549 и 1699, са си в напълно нормално състояние и няма причина да се спират.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3397 on: 11.11.2011, 13:53:13 »
5401 е сред най-добре возещите градски автобуси втора употреба на "Алекс ОК". Не ми харесваше единствено, че седалките му бяха много, ама много изпонадраскани. А ти явно не си се качвал на 9549 скоро, защото съм сигурен, че никой, който се е качил на него в последните седмици, не е останал доволен от возията му. 1699 пък може да те оглуши с шумния си двигател, ако не седиш най-отпред. И въобще дано догодина, когато се свърши циркът с конкурсите, превозвачът да купи още Ириси или градски автобуси втора употреба (задължително не МАН НЛ **2) и 9549, 1699 и останалите двама техни братя да бъдат продадени на някой град в нужда или пратени за скрап. От четирите МАН-а НЛ на "Алекс ОК" само 8954 е що-годе свестен, но него отдавна съм го намразил, понеже ме преследва  :fear:

За щастие на всички, се оказах лош пророк и още днес 2158 отново е по 5-ицата, където замества 0866. Само че ето я интересната част - този път явно не той е развален, а 3372, защото 0866 кара по 20-ката на негово място.

2159, също като вчера сутринта, днес бива каран от онзи готин шофьор, дето се облича като рокер и винаги носи шапка. Въпросният пич съм забелязал, че си сменя титулярните автобуси през някой друг месец - допреди няколко дена беше на междуградския Неоплан, а по-рано тази година съм го виждал системно да кара в хронологичен ред 3375, 0866 и 3560. Той ми е сред любимците, понеже не помня някой друг да е взимал така бързо разстоянието от ректората до Царевец, колкото той  :punk:

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #3398 on: 11.11.2011, 14:13:30 »
Можеш само да си мечтаеш да не купуват автобуси от марката МАН. Точно ако вземат автобуси втора употреба ще са или МАН, или Мерцедес. Не знам кога си видял 0866 по 20, но в момента там са 3372, 3375 (каран от единият шофьор на 0866) и 8557. 2158  :) пък е каран от другият шофьор на 0866. Относно 9549 той винаги си е карал по твърдо и това не ме впечетлява в него. По линията за Ново село на Надежда забелязвам, че от месец някъде вървят само Отокари, бусовете Ирисбус започват все по рядко да излизат на линия. В момента единият се движи само по линията Велико Търново - Дичин. Днес Алекс ОК пак ме разочароваха, защото на 12,30 66 НЯМАШЕ, 15 мин. го изчаках да мине, но не абсолютно нищо не дойде. И после защо хората се качват в нелегалните, ами как да не се чакат, като легалните въобще ги няма ???  :angry: :angry: :angry:
12 въобще не съществува вече май ...... Шофьорът, който днес кара 77 е един от шофьорите, които напуснаха миналата година, а сега се е върнал и то на 77. А това Рено въобще за какво го купиха, като въобще не го пускат на 12. Да сложат един титулярен автобус там, който да си кара с табели 12 разбира се и всичко ще е 6. Като се прави нещо, да си прави както трябва, не полувинчати работи  :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3399 on: 11.11.2011, 14:48:58 »
В 11:10 0866 беше на обръщалото на "Пишмана". Не видях обаче шофьор в него, а само кондукторка, която чистеше.

Нека да купуват О405Н-ове, но не и МАН-ове от второ поколение. Може дизайните им да са почти еднакви, но Мерцедесите имат много по-приятна возия и като цяло са по-комфортни.