Author Topic: Велико Търново - обща тема  (Read 865591 times)

Offline amoto

• Маниак
  • Във всяка лудница има по един нормален!
    • View Profile
    • Email
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #3960 on: 30.11.2012, 18:33:39 »
Вчера АЛЕКС ОК са закупили нов автобус НЕОПЛАН.Вече е в гаража им.Днес даже и работеха по него вече.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3961 on: 30.11.2012, 18:37:04 »
Вчера АЛЕКС ОК са закупили нов автобус НЕОПЛАН.Вече е в гаража им.Днес даже и работеха по него вече.

Да ни е честит  :fan: Впрочем, за какъв Неоплан иде реч? За градски като вече бракувания им такъв или за някой извънградски или дори туристик?
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline It_s_Real

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 344034812
    • View Profile
    • extrahost.BG
    • Email
« Reply #3962 on: 30.11.2012, 19:39:13 »
Вчера АЛЕКС ОК са закупили нов автобус НЕОПЛАН.

Колко нов? На 10-на, 15-сет години?  :laugh:

Offline fenka

• Приятел на ГТ
  • Леля е тук
    • View Profile
    • https://www.facebook.com/gradski.transport.vt
« Reply #3963 on: 30.11.2012, 19:53:34 »

Аз залагам на поне 15- 20 години, за тях това е ново  :D :D :D :P
Поздрави от лелка :)

Offline amoto

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #3964 on: 30.11.2012, 21:40:56 »

Аз залагам на поне 15- 20 години, за тях това е ново  :D :D :D :P
Не е лош автобуса.Междуградски е.Утре ще ви го снимам.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3965 on: 01.12.2012, 19:03:26 »
Видях го аз тоя Неоплан в гаража на "Алекс ОК". Не ми вдъхва много доверие на пръв поглед. По-нисък ми се видя от 1450, даже ако не се загледаш, може да се заблудиш, че е летищен автобус, защото отпред изглежда точно като летищните Неоплани. Както и да е, може и да го издебна някой път.

Отойолът на Месаря днес пак е 6-ица. Май ще му стане навик в съботите да си кара за Леденик. Втора кола по 13-ката цял следобяд е МАН-ът "Чех".

И при "Надежда" има малко разнообразие днес спрямо останалите уикенди - втората кола по 9-ката не е Крафтер, а Отокар в лицето на 5373. Първа обаче продължава да бъде пустото оранжево кубче, което при ускоряване буксува и се тресе като по заснежен път, независимо кой го кара.

При "Алекс ОК" както винаги има достатъчно пай. Въпреки че 3371 пак е 5-ица, а 0235 не мърда от 70, по другите линии беше по-разнообразно. По 2-ката е 7424, 20-ка е 0867 с шофьора на 3372, по 50 беше 1319, а по 110 е 0866. Интересно ми беше да видя и за първи път кашонче по маршрутната линия за жп гара Горна Оряховица и това беше 7186.

Offline amoto

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #3966 on: 01.12.2012, 20:17:27 »
Видях го аз тоя Неоплан в гаража на "Алекс ОК". Не ми вдъхва много доверие на пръв поглед. По-нисък ми се видя от 1450, даже ако не се загледаш, може да се заблудиш, че е летищен автобус, защото отпред изглежда точно като летищните Неоплани. Както и да е, може и да го издебна някой път.

Отойолът на Месаря днес пак е 6-ица. Май ще му стане навик в съботите да си кара за Леденик. Втора кола по 13-ката цял следобяд е МАН-ът "Чех".

И при "Надежда" има малко разнообразие днес спрямо останалите уикенди - втората кола по 9-ката не е Крафтер, а Отокар в лицето на 5373. Първа обаче продължава да бъде пустото оранжево кубче, което при ускоряване буксува и се тресе като по заснежен път, независимо кой го кара.

При "Алекс ОК" както винаги има достатъчно пай. Въпреки че 3371 пак е 5-ица, а 0235 не мърда от 70, по другите линии беше по-разнообразно. По 2-ката е 7424, 20-ка е 0867 с шофьора на 3372, по 50 беше 1319, а по 110 е 0866. Интересно ми беше да видя и за първи път кашонче по маршрутната линия за жп гара Горна Оряховица и това беше 7186.

Абе не е лош.Хубав е.Мисля че е модел N314U,от 1998г.!Поне на такъв ми прилича.В Понеделник ще го видя отблизо и ще пиша.

Offline ari_91

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #3967 on: 01.12.2012, 20:24:01 »
Интересно ми беше да видя и за първи път кашонче по маршрутната линия за жп гара Горна Оряховица и това беше 7186.
Вчера също беше той на този час, дано го оставят за постоянно, защото определено има нужда от нещо по-голямо, особено при идването на влак бусовете са доста малки. Неведнъж се е случвало, да се напълни буса още от ЖПГ ГО и от следващата спирки хората да остават да чакат следваща кола. Относно Отьола по №6 той върви там, защото просто няма какво друго да влезе, предвид факта, че Манът Милка е счупен, а Реното наравно с Ирисбусите е почивка през почивните дни. Явно градското миди също е счупен, щом дори и то не е влязло по №6.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3968 on: 01.12.2012, 20:26:36 »
Добре, а какво става с бившия МАН "Девин" 4386? Него въобще не съм го виждал, откак съм се завърнал след лятото. И явно ще да е развален, ако не и бракуван.

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #3969 on: 01.12.2012, 23:27:42 »
Добре, а какво става с бившия МАН "Девин" 4386? Него въобще не съм го виждал, откак съм се завърнал след лятото. И явно ще да е развален, ако не и бракуван.
Доколкото знам първоначално е бил обявен за продажба, но след като никой не е проявил интерес спрямо него, отново се е върнал в играта (в края на лятото се беше появил за няколко дни на линия) и от тогава насам е счупен.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #3970 on: 02.12.2012, 00:02:57 »
От общините, кандидатствали за европейските пари, са отхвърлени кандидатурите на общо 16 по-големи градове, между които Благоевград, Горна Оряховица, Русе, Смолян, Кърджали, както и на Асеновград. Причината да бъдат отрязани е същата, както за Пловдив - те са възложили градския транспорт на частни превозвачи. Общините Велико Търново и Казанлък са изразили намерение да възстановят тролейбусния транспорт, който е закрит отдавна. Оказва се, че там съществуващата контактна мрежа не е била поддържана и функционирането є е съмнително. Още повече в момента общините нямат общински  дружества, които да експлоатират и поддържат мрежата и подвижния състав и създаването им би отнело време, аргументират се от МРРБ в становището си, пратено до общините.

http://www.marica.bg/show.php?id=91536 - Пловдив изгуби 65 млн. лева заради тролеите
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #3971 on: 02.12.2012, 00:29:59 »
Първо: - тролейбусният транспорт във Велико Търново не е спрян отдавна, а от около две години. Доколко знам, ККМ се поддържа и сега въпреки, че не се използва.
и второ, сега разбирам, че Горна Оряховица е голям град, дори наравно с Русе  :D

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #3972 on: 02.12.2012, 04:13:02 »
Първо: - тролейбусният транспорт във Велико Търново не е спрян отдавна, а от около две години. Доколко знам, ККМ се поддържа и сега въпреки, че не се използва.
и второ, сега разбирам, че Горна Оряховица е голям град, дори наравно с Русе  :D
По-скоро визират Казанлък, а покрай него и Търново, вторият град проявил глупостта да закрие електротранспорта си...
16-те по-големи градове. Горна Оряховица е с население от около 35 000 души и за България си е прилично голям. ;)

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #3973 on: 02.12.2012, 12:47:45 »
Днес по №20 е 8557 за първи път от дооооста време насам.
« Last Edit: 03.12.2012, 23:35:52 by difian »

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3974 on: 02.12.2012, 18:21:13 »
Днес "Надежда" са попрекалили с Крафтерите - ако изключим оранжевото кубче по 9-ката, всичките им четири градски линии се обслужват от Фолксвагени. Дори оранжевият, който е междуградски и излиза по-рядко, е 40-ка. Интересно е да се отбележи, че вече в 1-ицата в почивните дни няма кондуктор - днес по изключение се качих и се оказа, че шофьорът таксува и проверява. То и 10 души не се качиха до края на курса.

При "Алекс ОК" положението е следното: при 5-ицата, 2-ката и 70 няма промяна спрямо вчера, по 110 е 3375 с Табака, а по 50 най-накрая ме огря със 7186  8)

И накрая да питам нещо, което отдавна ми е чудно. Има ли причина 1-ицата и 2-ката да се изпълняват само до последната спирка на 70 и 110 в "Чолаковци", но не и до индустриалната зона, въпреки че пише на табелите им, че са до по-нататък? Че тя 1-ицата така става 15 минути в едната посока и шофьорите карат толкова време, колкото и почиват по крайните спирки  :help:
« Last Edit: 02.12.2012, 18:24:13 by Bus_lover »

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #3975 on: 02.12.2012, 18:32:31 »

И накрая да питам нещо, което отдавна ми е чудно. Има ли причина 1-ицата и 2-ката да се изпълняват само до последната спирка на 70 и 110 в "Чолаковци", но не и до индустриалната зона, въпреки че пише на табелите им, че са до по-нататък? Че тя 1-ицата така става 15 минути в едната посока и шофьорите карат толкова време, колкото и почиват по крайните спирки  :help:

Когато линии 1 и 2 се изпълняваха от тролейбуси си ходеха на всеки един курс до кв."Дълга Лъка" (Южна промишлена зона) и на около 10 мин. имаше нещо в посока център и кварталите на Велико Търново. След това когато линиите започнаха да се обслужват от автобусите, курсовете като цяло бяха намалени с близо 80%, по необясними причини или в интерес на някого, а на всичкото отгоре курсовете до кв."Дълга Лъка" (Южна промишлена зона) са 6/7 на ден,  на линия. В случая курсовете са разпределено в зависимост от свършването/започването на смяна на предприятие в тази посока. Но все пак може да се разчита на №9, който се движи на 30 мин. през делнични/празнични/почивни дни.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3976 on: 03.12.2012, 16:51:00 »
Днес при "Алекс ОК" отново има размествания. Ето това е единственият превозвач в града, който наистина да ти държи интереса към ГТ. Този път размествания има и при Ирисите. 0867 е вече на 110, 3375 се е прехвърлил на 5-ицата, като компания му прави и един от Мерцедесите - 3560. Самият 3560, който бе първа кола по 50 миналата седмица, тази е заменен от 8954, а 8557 е по 20-ката - откак го кара сегашният му шофер май е все или 110, или 2-ка в делничните дни. Дори крайградските линии не са подминати обаче - О407-ицата е 14-ка.

Реното на Месаря пък може и да е развалено, понеже гледам, че Отойолът е 6-ица (не му видях хубаво табелата, но в 15:25 пристигна на пазара, а едва ли по това време има курс за Килифарево, още повече че му беше отворена и втората врата, а по линията за Килифарево не я отварят, защото таксува шофьорът).

Offline It_s_Real

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 344034812
    • View Profile
    • extrahost.BG
    • Email
« Reply #3977 on: 03.12.2012, 18:24:16 »
Днес при "Алекс ОК" отново има размествания. Ето това е единственият превозвач в града, който наистина да ти държи интереса към ГТ.
Я пак?
Държи ти интереса към ГТ, заради 20 годишните смърдящи на нафта морги, които обслужват линиите? Или дейлитата със счепини врати и пищящи навигации ... Или новите Ириси, в които през лятото е по0топло вътре, отколкото вън?  :D
Странни виждания имаш за интерес към ГТ.  :laugh:

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3978 on: 03.12.2012, 19:29:55 »
Днес при "Алекс ОК" отново има размествания. Ето това е единственият превозвач в града, който наистина да ти държи интереса към ГТ.
Я пак?
Държи ти интереса към ГТ, заради 20 годишните смърдящи на нафта морги, които обслужват линиите? Или дейлитата със счепини врати и пищящи навигации ... Или новите Ириси, в които през лятото е по0топло вътре, отколкото вън?  :D
Странни виждания имаш за интерес към ГТ.  :laugh:

Е, мен всички ме знаят, че винаги съм предпочитал по-старите машини, макар и МАН НЛ202 да е далеч от моя идеал за автобус, защото пак е нископодов и е твърде модерен и блудкав  :D Пък и за мен от голямо значение е тръпката от това да не знам на какво ще се возя. Затова и 13-ката и 4-ката са ми най-омразните линии - по тях в делниците бичат до откат едни и същи коли, освен ако някоя не се развали и точно линии като тях правят търновския ГТ прозаичен и предвидим. Във въртележките му е майката - тъпо ми е да знам на какво ще се возя след два месеца в определен час. Да спрем дотук, че пак ще стане един офф-топик.

Offline Hakkinen

• Moderator
  • Маниак
  • The Flying Finn Is There To Win!
    • View Profile
« Reply #3979 on: 04.12.2012, 01:32:52 »
Уха, малкият Отойол по N6 в делничен ден.. Пламен Атанасов май съвсем е останал без автобуси, щом дори един Ман не може да прати.. Явно наистина имат почва слуховете, че скоро ще му бият шута. То е и крайно време вече.. :)))