Author Topic: MAN Lion's City G CNG (1150-1189, 1601-1620, 2000-2045, 2300-2319, 3100-3159)  (Read 701294 times)

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Защо са поръчани чисто нови автобуси, без толкова важни атрибути?

Чак пък важни - достатъчно е да си припомним че в града все още се движат Юлиета от 1978 година и 0305 от не знам си коя си преди това все пак...

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Ами като поръчваш нещо ново, то не го поръчвай голо като пушка, ами поне с базови екстри за комфорта на пътниците. Поне моите разбирания са такива.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Автобусите са поръчани възможно най-орязани откъм екстри, с базов бял цвят. Най-големият им недостатък е липсата на кабина за водача. Неща като бутони за вратите, блокировки и датчици са неизползваеми у нас. Та... изначално в управлението и поддръжката на градския ни транспорт са сбъркани доста неща, и липсата на някои от гореспоменатите екстри не е от толкова съществено значение. Да се надяваме, че ще се запазят в добър, близък до заводския вид по-дълго време, в сравнение с Конекто ЛФ или Тедомите, които вече на нищо не приличат :/

Offline ivanovnikolai188

• Приятел на ГТ
  • Линия: ТБ 1 Тролей: 2112
    • View Profile
    • Email
Ами като поръчваш нещо ново, то не го поръчвай голо като пушка, ами поне с базови екстри за комфорта на пътниците. Поне моите разбирания са такива.
Напълно съм съгласен! Надали производител като МАН не включва инф. с-ма в предлаганите екстри (най-малкото в търга беше написано, че такава трябва да има). Сега най-много да понадупчат тук-там и да ги побългарят, защото никой не мисли...
« Last Edit: 21.09.2014, 03:06:35 by ivanovnikolai188 »

Offline Stierlitz

• Маниак
    • View Profile
Новите МАНове на гаражи Дружба и Малашевци, строени в Земляне, ден преди запланувано официално мероприятие.

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Ауу. Браво! Инв. номера имат даже - 20** и 31**.

Официално мероприятие какво ще рече? Пак ли ленички ще режат?  :help:
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Днес такива МАН-ове имаше и на 111-видях 2. Повозих се един курс, хората много се кефеха, даже едно момиче като говореше по телефона каза"аз се возя в новите автобуси" За 111 са супер, обаче на повдигналия полицай при макдоналдс в Младост 2 опират, много дупки има по маршрута особено по Малинов, 2-те локални, около Суходол, Овча Купел. Останалата част на околовръстното е ок, в Люлин също инфраструктурата е добре. На излизане от Младост към околовръстното са напривили две тесни заобиколки с големи наклони където също минава на косъм да не опре.

Дори съчленен автобус се натъпка яко по 111 във върхов час, нуждата от съчленени става все по-осезаема по тази линия. Доколкото разбрах са по-тромави на изкачване на баири от Конектата. Ето една страхотна снимка :D от Младост по Малинов
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
И аз днес се повозих за пръв път по 102. Постоянно заставаха хора в обсега на фотоклетките на вратите, та се налагаше шофьорът да приканва по уредбата да се освободят.

Offline asdasd55

• Запален по ГТ
    • View Profile
Дружбенските Манове са с инв. номера 31xx. Това не означава ли, че по линия 88 ще ги пускат?

Offline Stierlitz

• Маниак
    • View Profile
Постоянно заставаха хора в обсега на фотоклетките на вратите
Не са с фотоклетки, а с датчик за тежест за ивицата до вратите с ширина 15-20см (за 3-та и 4-та врати). Лошото е, че тази ивица не е обозначена, например с цвят и надпис.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Не мога да се сетя къде бях виждал снимка на тази зона и на какъв автобус, където беше означено да не се стъпва, но хубаво би било да има.

Offline Kuonyy

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Много лошо впечатление ми правят шофьорите на новите автобуси. Двама-трима работят логично с тях. А именно да отварят вратите, когато има хора за слизане/качване. Повечето спират на всички спирки и отварят всички врати, дори да няма никой за слизане и качване.

Всички, без един, спират с педала, а не с моторната спирачка (всъщност не знам дали е такова тва чудо на лостчето в дясно).

Offline Tony

• Защо пиша толкова много?
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Форум за градски Транспорт Варна
Всички, без един, спират с педала, а не с моторната спирачка (всъщност не знам дали е такова тва чудо на лостчето в дясно).
С ретардера не може да се спре - нали и затова така се казва (забавител). А при натискане на спирачката би трябвало ретардера автоматично да се включва и по някое време да се активира и спирачката за да спре автобуса. Лостчето е за ръчно включване на ретардера.

RIP 8155 (1992-2019), 8157 (1990-2019)

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Постоянно заставаха хора в обсега на фотоклетките на вратите
Не са с фотоклетки, а с датчик за тежест за ивицата до вратите с ширина 15-20см (за 3-та и 4-та врати). Лошото е, че тази ивица не е обозначена, например с цвят и надпис.
На някои има лепенки, ама май само на 3 врата което ми е малко странно.
Единият беше 1154 май.
Не мога да се сетя къде бях виждал снимка на тази зона и на какъв автобус, където беше означено да не се стъпва, но хубаво би било да има.
Новито Конекто бяха с такива, ама вече май на никой не е останала.
Много лошо впечатление ми правят шофьорите на новите автобуси. Двама-трима работят логично с тях. А именно да отварят вратите, когато има хора за слизане/качване. Повечето спират на всички спирки и отварят всички врати, дори да няма никой за слизане и качване.

Дали с педала или с лостчето за ретардера е все тая - то ретардера си го има и на педала, на кой както му е по-удобно.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email

Доколкото си спомням и автобуса от подписа ти имаше такава маркировка при 3-та врата, беше защтриховано и даже нарисувани задраскани стъпки. Помня че съм го виждал при някой от съчленените.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email

Доколкото си спомням и автобуса от подписа ти имаше такава маркировка при 3-та врата, беше защтриховано и даже нарисувани задраскани стъпки. Помня че съм го виждал при някой от съчленените.
Е да де, на дългите на 3 и 4 врата
На късите само на 3та. Всички имаха такива лепенки.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
При съвременните автобуси при натискане на спирачния педал се задейства първо ретардера, при по-силно натискане или при спадане на скоростта под определена стойност обикновено около 20km/h се задейства автоматично въздушната спирачка. :)

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Ето тук е публикувана още една снимка, откъде е открадната обаче, не се знае....

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
Какво официално мероприятие е имало ?
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Тук пише, че днес пристигат 26 нови автобуса и че кметът ще провери доставката в гараж Земляне, явно там е официалното събитие. Новите автобуси ще се движат по 83, 113 и 120.