Author Topic: MAN Lion's City G CNG (1150-1189, 1601-1620, 2000-2045, 2300-2319, 3100-3159)  (Read 701219 times)

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
Тея врати като се контролират от копчетата не зачитат датчиците, а доколкото знам като се задържи копчето се затварят директно, така че и с неработещ датчик може да се затваря.

Offline btr95

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Първо, това е за тема "Аварии на возилата" и второ, ти чий го дириш при шофьора?
« Last Edit: 31.01.2018, 22:43:44 by btr95 »
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
Забравих да запиша номера на автобуса, но вече има изкъртено USB-зарядно ... Камери имаше ли в МАН-овете?

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Стана ми интересно след толкова дни с наднормено запрашаване на въздуха колко ли често се налага да чистят/сменят филтрите на климатиците и вентилацията на тези автобуси и дали се затлачва вентилацията много с прах? Системата пречиства ли въздуха?

камери няма за съжаление в тези МАН-ове, най-много да имат видеорегистратори, и за това не съм сигурен.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
Като гледам в салона духалките какви са черни (на Песите също), не ми се вижда да правят профилактика (дано не съм прав).

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
Климатиците тук беше писано, че се поддържат външно, така че е силно вероятно да се чистят. Но всичко това ако се върши, се върши по план, не вярвам някой да тръгне да го прави специално заради запрашаване, а и не съм сигурен дали е обосновано.

В МАН няма камери.

Offline Stierlitz

• Маниак
    • View Profile
Климатиците на МАНовете се поддържат в самите гаражи.

Offline atanas_sofia

• Приятел на ГТ
    • View Profile
В понеделник ако не се лъжа видях 2015 по 94 беше все още беше със старите табели в сряда пак го видях на 94 и беше с оправени табели. Днес видях 1166 по 102 все още с новите табели. Искам да попитам новите табели автоматично ли се сменят на крайните спирки или от шофьора?

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
От шофьора. Между другото съм много приятно изненадан, че много рядко виждам автобус с грешна дестинация.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Iskar

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
    • Email
В понеделник ако не се лъжа видях 2015 по 94 беше все още беше със старите табели в сряда пак го видях на 94 и беше с оправени табели. Днес видях 1166 по 102 все още с новите табели. Искам да попитам новите табели автоматично ли се сменят на крайните спирки или от шофьора?

2015 се е върнал от МАН. Табелите се сменяват с едно копче от водача, вече е писано в темата за табели. Като цяло, на МАН-овете и системата е по-удобна за боравене и не натоварва излишно водачите. Същата система за табелите има и на някои нови автобуси във Виена. И се обръщат по същия начин - на част от автобусите на ръка, на друга част от GPS, но там "Мобитек"-а се командва от отделно ИБИС устройство.

Offline atanas_sofia

• Приятел на ГТ
    • View Profile
В МАН ли е бил? Аз мислех, че им е изтекла гаранцията явно са сключили договор. Иначе е пълна глупост ако трябва шофьора сам да сменя табелата - ако е така по-добре да върнат старите табели; шофьора си има достатъчно грижи на главата, че й с това да се занимава

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Какви чак такива са грижите на шофьора, че да не воже да натисне едно копче?

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Автобус 2024 е пострадал от вчерашния мач.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
Една добра новина. Автобусите MAN CNG ще се поддържат с оригинални резервни части по голям каталог. Автобусите от модела на гараж Дружба масово скърцат при съчленението и за разлика от другите гаражи, не се предприемат мерки за това.
Във връзка с увеличаване броя на автобусите на метан, ще се разширява капацитета на газ станциите.
------------------------

Offline Stierlitz

• Маниак
    • View Profile
Автобусите MAN CNG ще се поддържат с оригинални резервни части по голям каталог.
Те и сега се поддържат с оригинални части.

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Преди малко се возих в автобус 3100 по линия 305, а това, което ме възмути беше, че един възрастен мъж извади една нокторезачка и започна да си реже ноктите (умишлено няма да споменавам каква ми беше реакцията). Другото, което ме дразни е че почти всеки втори пътник (масово в белите МАН-ове) влиза с напитка или храна и ги консумира без грам да му пука. Потресен съм какви хора се возят в тези хубави автобуси... :help: Става ми и много интересно (по-скоро смешно), когато някой пътник иска да слиза и застава до 3-та или 4-та врата и чака шофьора да ги отвори, а докато се сетят, че вратите се отварят с бутон си изпускат спирката. :D
« Last Edit: 07.03.2018, 22:13:33 by todorow_211 »

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
Уау? Не е нещо ново по нашите ширини да се яде по автобусите, но далеч не е масова практика, а и ако не е нещо което се рони не виждам къде е драмата. Повечето напитки са затворени в бутилки и изобщо досега най-много 2-3 пъти да съм виждал нещо разлято в ГТ за целия си съзнателен живот. Това за ноктите предполагам, че просто над определена възраст мозъка на някои конкретни индивиди спира да функционира, абсурдни ситуации с пенсионери има постоянно. Вратите наистина рядко някои седи и чака, така че това е по-скоро измислица, както и целия пост, честно казано.

Генералният отговор тук, е че точно при линия като 305, никой не може да си позволи да изпусне рейса, за да си дояде, допие и не знам какво още.

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Като няма да чака, завива храната и прибира напитките и като слезе си ги довършва. МГТ не е закусвалня.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Човекът идва от по-малък град, в който има и постоянен контрол. Във Фейсбук изключително често се споделят снимки на разляти напитки или разсипана храна във возилата. Аз смятам, че не трябва да се допуска  консумиране на храна във возилата и съм си изпускал точно 213 или 305 на път за гарата на Окръжна болница от такива съображения, а що се отнася до консумиране на напитки случвало ма се е да си отпия от Кола-та в бутилка, но пак не ми е много удобно да ме виждат хората как пия.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
На 1156 едното крило на 3 врата не прилепва плътно и при затворена врата има разминаване между крилата и 2 пръста луфт. Май от скоро е така.