Author Topic: MAN Lion's City G CNG (1150-1189, 1601-1620, 2000-2045, 2300-2319, 3100-3159)  (Read 701283 times)

Offline Krokit

• Напредващ
    • View Profile
Табелата на 1608 има повреден ЛЕД модул, поръчан е и се чака доставката му. Относно вътрешните информационни табла, ПЪЛНА ЛЪЖА Е!!!, че не работят. Показват линията и дестинацията към този момент, тъй като ЦГМ и изпълнителя на проекта за новия ГПС още не могат да се разберат кой трябва да предостави на СА списък със спирките и техните ГПС координати, за да може да стартира работата на системата с приоритет на координатите. Що се касае до размера на дисплея, това не го определят специалистите. Доколкото е известно, всички обществени далавери, пардон поръчки минаваха през Евгени Крусев???

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Да бе точно Крусев е откраднал едни пари затова са такива тези дисплеи...  :taunt:

А не знам кое е лъжа. Само в последните три дни съм се качвал в 6 различни автобуса и в нито един не е работило въпросното табло.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Krokit

• Напредващ
    • View Profile
Таблата РАБОТЯТ!!!, но в момента се използват само част от функциите им, тъй като системата изисква GPS координати за спирките, за да се премине към второто ниво - приоритет на трасето. В момента, таблата показват:
1. Линия,
2. Актуалната посока,
3. Съобщение за спиране по заявка при натиснат бутон;

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Вътрешните табла и при БМЦтата масово не работят, или са изключени по някакъв начин. Малоумниците от СО едва от няколко години най-накрая се решиха да започнат да поръчват подвижния състав с това елементарно нещо, което всички превозни средства от МГТ в нормалния свят имат още от 90-те години, а дори не ги използват по предназначанение. Даже простите едноредови дисплейчета не работят и на половината от възможностите им...

Offline Krokit

• Напредващ
    • View Profile
А по въпроса с това, че някои водачи карат само с линия без посока, това си е проблем на самите водачи, които забравят да натиснат бутона 2-ри път за да активират и посоката. Просто са свикнали със системите, при които нямаше отделна линия и посока. Трябва им малко време и ще свикнат.

Offline vladomladost

• Приятел на ГТ
    • View Profile
В Малашевци кога ще пуснат новите манове на 280 и 285?

Offline martin4o

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Таблата РАБОТЯТ!!!, но в момента се използват само част от функциите им, тъй като системата изисква GPS координати за спирките, за да се премине към второто ниво - приоритет на трасето. В момента, таблата показват:
1. Линия,
2. Актуалната посока,
3. Съобщение за спиране по заявка при натиснат бутон;

В 1616 пътувах днес. Спирките се съобщаваха, но таблата не показваха нито едно от трите неща.

Offline Krokit

• Напредващ
    • View Profile
Що триете коментара... Казвам, че работят табелите, вие триете, о боже!
В момента се движи към Овча Купел 1616, може да си се качите и да видите, че работят. :)

Комплексарщината в тоя форум явно е основно мерило за положение в очите на екипа му
« Last Edit: 24.05.2019, 20:04:45 by Krokit »

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Трима човека ти обясняват, че има автобуси, в които таблата не работят, ти продължаваш да твърдиш, че работят във всички  :neznam:

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Докато сипеш ругатни няма как да ти оцелее коментарът. Одеве в 1603 таблото ВЪТРЕ в автобуса не работеше и нямаше гласово оповестяване. За 1616 предполагам пак се отнася за таблото ВЪТРЕ. ОТВЪН табелите си работят или поне аз не съм видял автобус неработещи. Сега разбираме ли се?
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Krokit

• Напредващ
    • View Profile
Трима човека ти обясняват, че има автобуси, в които таблата не работят, ти продължаваш да твърдиш, че работят във всички  :neznam:

Ще те заведа в земляне и ще те кача на всеки един автобус, който е в гаража и тия на линия и ще ти покажа, че табелите работят, гласовото работи на всичките 20 мана. Това, че даден водач е намалил гласовото или го е изключил е негов си проблем и подлежи на санкция.

Докато сипеш ругатни няма как да ти оцелее коментарът. Одеве в 1603 таблото ВЪТРЕ в автобуса не работеше и нямаше гласово оповестяване. За 1616 предполагам пак се отнася за таблото ВЪТРЕ. ОТВЪН табелите си работят или поне аз не съм видял автобус неработещи. Сега разбираме ли се?

1 ругатня, как да не му го кажа, след като лично съм инспектирал мановете още преди да бъдат пуснати на линия. Защо коментарите, които са спам, лъжи и прочие си остават, а тези, които кажа нещо по така биват изтривани?

Offline mgt

• Маниак
    • View Profile
И аз мога да потвърдя, макар че не съм се возил лично, но вярвам на хората, които са.
Вътрешното табло не показва нищо в някои от автобусите. Светва само когато някой натисне стоп бутона и върти в цикъл "спиране" и "боянско ханче"

Offline Krokit

• Напредващ
    • View Profile
И аз мога да потвърдя, макар че не съм се возил лично, но вярвам на хората, които са.
Вътрешното табло не показва нищо в някои от автобусите. Светва само когато някой натисне стоп бутона и върти в цикъл "спиране" и "боянско ханче"

Давам пример, въвеждаш линия 102 в посока Студентски Град , вътре на дисплея ще пише 12 Студентски град сбито, ако е по-дълго ще е съкратено. :)

Едит: Щом казвате, че има неработещи табели ги снимайте и ги качете тук, на приказки е лесно. ;)
« Last Edit: 24.05.2019, 20:17:30 by Krokit »

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Добре, хвана ни. Лъжем и си измисляме, това е една долна конспирация срещу "ИБИС техника". Няма такова нещо, всичко е перфектно  :laugh:

Offline Krokit

• Напредващ
    • View Profile
Добре, хвана ни. Лъжем и си измисляме, това е една долна конспирация срещу "ИБИС техника". Няма такова нещо, всичко е перфектно  :laugh:

Сега пък къде намеси ибис техника на СА... В този форум виждам писане и писане без снимков материал. :)

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile

Сега пък къде намеси ибис техника на СА... В този форум виждам писане и писане без снимков материал. :)
Ами нали един (всички знаем кой е) ги настройва  :neznam: Това, че са проверени еди кога си, не значи, че не може по-късно да са дали дефект, или умишлено да са изключени по някакъв начин. Пак казвам, не съм возил още на нов Ман, но със сигурност твърдя, че има поне две землянски БМЦ-та, на които вътрешните табла не работят и не показват нищо. Както и едно, чието вероятно дефектирала челна табела е свалена за подмяна може би. За Мановете също вярвам, не знам защо ти мислиш, че някой ще тръгне да си измисля...

Offline martin4o

• View Profile
    • Email
Krokit, аз нямам полза таблата да не работят, дори ми се ще да си прав и всичките, изброени от теб неща да се показват. Уважавам и труда и желанието ви да отстраните всички проблеми, свързани с тях и да ги приведете в нормален режим на работа. Нямам полза и да лъжа, просто споделих, че пътувах с автобуса и специално наблюдавах вътрешното табло. Не съм кьорав, нито малоумен. Абсолютно нищо не се изписа през цялото време.

П.С. При следващото ми возене, ако работи вътрешното табло, специално ще пиша, за да знаеш, че не заставам срещу теб, а просто споделям какво съм видял...

Offline Krokit

• Напредващ
    • View Profile
За да не работи таблото вътре, водачът е въвел само линия. другият вариант е, ако има проблеми с токовете, каквито има от пускането на тези автобуси и не касаят ИБИС техниците и производителите на системите. Има човек, който е натоварен с гаранционната поддръжка на ИБИС-а и следи всичко, но темпото, с което се съсипват автобуси от неграмотност е ужасно и не се смогва на всеки нов сакатлък от "компетентни" хора. Включително вече имаме случаи на зареждане на телефон в компютър, който вече не работи.

Ами нали един (всички знаем кой е) ги настройва  :neznam: Това, че са проверени еди кога си, не значи, че не може по-късно да са дали дефект, или умишлено да са изключени по някакъв начин. Пак казвам, не съм возил още на нов Ман, но със сигурност твърдя, че има поне две землянски БМЦ-та, на които вътрешните табла не работят и не показват нищо. Както и едно, чието вероятно дефектирала челна табела е свалена за подмяна може би. За Мановете също вярвам, не знам защо ти мислиш, че някой ще тръгне да си измисля...

Специално за багеристо, защо слагаш в кавички ИБИС техник? Защо табелите в другите градове работят без проблеми? Даже на някой са и с камери вече и няма никакъв проблем, а тук в София все има проблеми.

Offline martin4o

• View Profile
    • Email
Както казах, не обвинявам никого, не е нужно да се оправдаваш. :) Хубаво е, че някой се старае и се опитва да въведе ред и да поддържа системите.  :fan: Единствено твърдя, че в момента явно не във всички автобуси вътрешните табели работят и явно не съм единствен.
Външната табела показваше правилната линия и посока, гласовото оповестяване беше налице.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile

Специално за багеристо, защо слагаш в кавички ИБИС техник?
Това ще отговоря на следващия фалшив профил, който си прави регистрация само, за да ме напсува, тъй като по някакъв начин съм подложил уменията му на съмнение  ;)