Author Topic: MAN Lion's City G CNG (1150-1189, 1601-1620, 2000-2045, 2300-2319, 3100-3159)  (Read 701263 times)

Offline KrisKAPA

• Напредващ
    • Skype Me™!
    • View Profile
Има електрически автобуси МАН, но са модела от 2019 година, може и от по старите модели да има :D, има също и хибридни автобуси МАН
А дали се правят тролей от този модел не съм сигурен :D

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
Няма електрически МАНове. Догодина едва започва производството на първия електрически Lion's City и то само в солово изпълнение.

Offline KrisKAPA

• Напредващ
    • Skype Me™!
    • View Profile
Ами тогава това тук какво е?

:D :D :D  :arrow:

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
Просто е шоурум и да има най - много 2 или 3 бройки в този вид, а ако има още, значи са прототипи. Това че са го представили не означава, че е в производство.
Никога няма да се измисли по - добро превозно средство от Ikarus 280.92T Ganz. Място за спор няма!

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Днес за пръв път попаднах на по-занемарен такъв МАН. Попринцип винаги са ми правили впечатление че са перфектни като поддръжка и чистота. Един по линия 213, седалката на която седнах близо до 3-та врата беше счупена и облегалката се накланяше свободно назад, една от плоскостите на скосеното на тавана се беше откачила в единия ъгъл, а пък част от мяха , където се облягат хората беше сменена, ама не с оригинален а с някакъв друг който още чисто нов е целия намачкан и сбръчкан и видимо доста по-различен от останалата част. Освен това имаше прахоляци и мръсно под седалките, и на някои спирки не искаше да потегли поне 3-4 минути. За пръв път попадам на такова нещо, дано е изключение и да го оправят да светне като останалите. И да сменят счупената седалка и частта от хармониката с оригинална, че с това седи като кръпка все едно дано да е временно. При положение че из цяла Европа това е може би най-разпространения тип градски и крайградски автобус оригинални части трябва да има под път и над път.  Забравих да запиша номера обаче.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
Май не е само мое субективно усещане, обаче полската партида май има доста по-добър климатик, отколкото турската. Возил съм се и в малка жега, и в голяма жега, обаче никога досега не съм попадал на турски МАН с охладен салон. Дори и на местата, където би трябвало да се усеща най-добре (най-отзад отдясно до двигателя например) на турските не духа достатъчно студено, докато на полските може да ти се схване дясната половина.

Като допълнение, на 2307 не му работи страничната табела.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
И аз имам подобни наблюдения като че ли в полските е по-прохладно и като цяло изглеждат по-добра изработка но времето ще покаже. Може да е нещо от настройките. На мен полските ми харесват повече заради по-добрата конфигурация на салона и защото обшивката отвън е с цели ламарини а не така настанява като при турските
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline ivaylostoenchev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Май не е само мое субективно усещане, обаче полската партида май има доста по-добър климатик, отколкото турската. Возил съм се и в малка жега, и в голяма жега, обаче никога досега не съм попадал на турски МАН с охладен салон. Дори и на местата, където би трябвало да се усеща най-добре (най-отзад отдясно до двигателя например) на турските не духа достатъчно студено, докато на полските може да ти се схване дясната половина.

Като допълнение, на 2307 не му работи страничната табела.
Тя на 2307 му е свалена изцяло страничната табела, или поне беше до миналата седмица.
Дадена е за ремонт доколкото знам от шофьора.

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
Климатиците по задание май са еднакви. Може да са настроени на по-висока температура, че мно'о 'арчат. И на мен ми направи впечатление същото впрочем.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
На 31.07. се возих в някой 16**. Дръжката под прозореца на площадката срещу третата врата е пред изкъртване. Бая силно си се клатеше....  :help:

Offline KrisKAPA

• Напредващ
    • Skype Me™!
    • View Profile
''На 31.07. се возих в някой 16**. Дръжката под прозореца на площадката срещу третата врата е пред изкъртване. Бая силно си се клатеше....''

Същото се наблюдава и при някой полски МАНове, сигурно са пътници-глупаци  :)

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
Не знам какви дръжки, ама на землянските манове половината седалки са били счупени и там са излели някаква гнусна мръсна смес, вместо да сменят седалките.
Никога няма да се измисли по - добро превозно средство от Ikarus 280.92T Ganz. Място за спор няма!

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
Вратите на турската партида са шумни, за разлика от полската. Същите пневматични механизми като на BMC Procity.
------------------------

Offline velinio

• Маниак
  • |MCMXLVIII|
    • ICQ Messenger - 194251613
    • View Profile
    • Музикалната ми плейлиста
То май цялостното качество на салона е такова - дръжките и те са едни обли такива, с евтин вид като на ВМС-тата, нищо общо с полските, няма да се учудя и от климатиците, ако са спестили. То не, че тия неща карат автобуса и обикновеният пътник едва ли ще ги забележи на пръв поглед, но си прави впечатление. Карай, да върви, по-важно е да се пазят и да ни служат вярно и дълго! :)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
И в полските Ман-ове са почнали да слагат камери

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
То май цялостното качество на салона е такова - дръжките и те са едни обли такива, с евтин вид като на ВМС-тата, нищо общо с полските, няма да се учудя и от климатиците, ако са спестили. То не, че тия неща карат автобуса и обикновеният пътник едва ли ще ги забележи на пръв поглед, но си прави впечатление. Карай, да върви, по-важно е да се пазят и да ни служат вярно и дълго! :)

Струва ми се, че някои потребители вече започват да си внушават някакви неща, само и само защото били произведени еди къде си. Ако не беше известно къде са произведени нито тези, нито предишната партида щяхте да се прехласвате по немското качество, ама сега защото са от Турция дръжките им не били хубави, климатика...

Offline velinio

• Маниак
  • |MCMXLVIII|
    • ICQ Messenger - 194251613
    • View Profile
    • Музикалната ми плейлиста

Струва ми се, че някои потребители вече започват да си внушават някакви неща, само и само защото били произведени еди къде си. Ако не беше известно къде са произведени нито тези, нито предишната партида щяхте да се прехласвате по немското качество, ама сега защото са от Турция дръжките им не били хубави, климатика...

Аз пък имам чувството, че тук друга група потребители, изживяващи се като недоволни чичковци все търсят с кого и за какво да се заядат. Изказвам мнение, на теб какъв ти е проблемът? Не казвам, че са по-лоши, неслучайно написах и че тези неща не карат автобуса, но го отбелязвам като разлика и като нещо, което бие на очи.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Частите би трябвало да са едни и същи. Само сглобяването е в Турция или Полша, т.е. само са им затягали болчетата там.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Факт е че, някои компоненти на двете партиди са от различни доставчици, но и това няма значение. Разлика в качеството и сглобката би могла да се направи между турски МАН и БМЦ, там определено е видима и осезаема.

Offline Бобсън

• Запален по ГТ
    • View Profile
3121 е с повредена задна табела.