Author Topic: MAN Lion's City G CNG (1150-1189, 1601-1620, 2000-2045, 2300-2319, 3100-3159)  (Read 701259 times)

Offline KrisKAPA

• Напредващ
    • Skype Me™!
    • View Profile
А вътрешните табла на новите манове проработиха ли вече, скоро не съм се возил в тях, за това питам  :neznam: :D

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
Поне на дружбенските не съм забелязвал да работят. За другите не знам.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Не работят. При натискане на бутон СТОП се изписва спиране и после Боянско ханче или 26 ДКЦ.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline mgt

• Маниак
    • View Profile
За 3121 - Има изгорял драйвър, проблем, който се прояви малко след отпадането на гаранцията и са поръчани драйвъри за да се възстанови тази табела, както и неизправните оборотни.

Вътрешните табла на новите "МАН"-ове ще изписват дестинация + спирка съвсем скоро. Вече е изпратено от Чехия табло за тестове, за да не се сваля от автобус, работи се и по софтуерната интеграция.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Как са приети и пуснати в експлоатация тези автобуси, след като явно не са били годни за това!?  :help:

Offline mgt

• Маниак
    • View Profile
Това, че вътрешното табло не показва спирките не означава, че автобуса не е годен. Доставчика на вътрешните табла ги е предал с тестова база данни и без предоставен от ЦГМ списък със спирки и GPS координати, не е имало как да се види дали таблата работят коректно. Така, че основната вина е на ЦГМ и по-точно на тромавата им процедура за предоставяне на информация, която са длъжни да предоставят на транспортните оператори.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Най-неприятното в случая е, че почти на никой не му пука за изписването на идващата спирка на вътрешните табла. Надявам се скоро системата да заработи пълноценно, защото е важна.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Dimitar155

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Това, че вътрешното табло не показва спирките не означава, че автобуса не е годен. Доставчика на вътрешните табла ги е предал с тестова база данни и без предоставен от ЦГМ списък със спирки и GPS координати, не е имало как да се види дали таблата работят коректно. Така, че основната вина е на ЦГМ и по-точно на тромавата им процедура за предоставяне на информация, която са длъжни да предоставят на транспортните оператори.
Точно тази информация е достъпна свободно в техния сайт.

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
Вчера вечерта от двигателния отсек на автобус 2009 се чуваше звук, подобен на дизелов двигател, работил десетилетия. Да се надяваме, че МАН-а са го спрели за ремонт.
------------------------

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
Един МАН шуми като за 5 о305ици.
Отвратително е да се возиш отзад!
Никога няма да се измисли по - добро превозно средство от Ikarus 280.92T Ganz. Място за спор няма!

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Возете се отпред тогава. Там се чува само климатика.  ;)

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
Вече за трети път го пиша аз, сигурно поне още 10 е писано от други - шумят не двигателите, а охлаждането. Абсолютно всички метанови автобуси шумят по този начин, включително БМЦ-тата, и включително Ютонгите. Вероятно МАН прегряват по-лесно, защото все пак са съчленени и с по-големи двигатели. Това за О305 няма да коментирам, че само се афектирам излишно с дръвници.

//под "прегрява" визирах включването на режима на по-силно охлаждане
« Last Edit: 15.08.2019, 22:46:25 by wiNt »

Offline tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Никой не прегрява. Това че някой не затваря капачето не значи, че прегряват. Все пак трябва да се отчете факта, че вече не са гаранционни и са над 400 000 км. Надявам се като пишете глупотевени тук знаете какво е прегрял двигател.
The Grand Tour

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
Аз не казвам, че двигателят е по - шумен от на о305, а цялостно, мен не ме интересува от какво е. А и не винаги има място да се возя отпред, че да ходя там.
А и само да кажа, че бмцтата ит метановите са най - тихи! Дизеловите Ютонг даже шумят повече и греят повече...
Никога няма да се измисли по - добро превозно средство от Ikarus 280.92T Ganz. Място за спор няма!

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Какво изобщо коментираш, щом не те интересува?

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
Пречи ми, че ми шуми, а ми е все тая от къде е. Щом шуми значи пречи и това, че не е от двигателя, никакво оправдание не е.
Изразявам мнение. Това, че не ти харесва да има критика за новите автобуси също не ме интересува.

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Тези автобуси така шумят. Свободен си да не се возиш в тях. Аман от мрънкачи.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline KrisKAPA

• Напредващ
    • Skype Me™!
    • View Profile
Защо има малашевски манове, които им липсват преградните стъкла, за пример 2018, там сигурно никога не е имало такова  между 3та врата отляво, а една плоскост между 3 и 4та врата ми се видя лепена с тиксо, каква забога е тая малоумнщина?  :neznam:
« Last Edit: 16.08.2019, 01:59:33 by KrisKAPA »

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Пречи ми, че ми шуми, а ми е все тая от къде е. Щом шуми значи пречи и това, че не е от двигателя, никакво оправдание не е.
Изразявам мнение. Това, че не ти харесва да има критика за новите автобуси също не ме интересува.

Бъди сигурен, че това, че на теб ти е шумно също не пука на никой  ;) Все пак никой не се съобразява с мението на един 15 годишен пубер, който смята, че света се върти около него. А ти с това "все ми е тая", "не ме интересува" "на мен ми пречи", които присъстват в почти всяко твое мнение показваш точно това. Наистина не знам защо още те търпят, освен да провокираш спам след глупавите ти изказвания, не допринасяш с нищо за форума...
« Last Edit: 16.08.2019, 11:59:40 by bagercho »

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
Странно защо все се заяждаш, като аз изразя мнение за някой модел, а на другите нищо не казваш. Ама да ти призная с тези твои заяждания, след постовете ми в които съм писал за впечатленията ми от конкретен модел, допринасяш още по - малко за форума. Само гледаш да се получава спам, като този. Като не ти хареса някое мнение, подмини го, а не се отговаряй така... казвам кое не ми е харесало и точка, няма смисъл от такива мнения, като твоите горе...