Всяка година по различни медии се провежда конкурс за най-добрия град за живеене у нас. Според вас кой ще е тази година и какво е вашето мнение по въпроса? До сега са печелили Варна, Бургас, София и Стара Загора, като Варна и Бургас по няколко пъти.
Според мен и тази година ще е или Варна или София, струва ми се че в тази два града стандарта е най-висок и са насочени най-много инвестиции, някак доста се доближават до големите европейски градове. Стара Загора е добре, но няма планина, няма море наблизо. Пловдив също е доста добре, но като че ли позападна малко напоследък, няма тролеи, няма екологичен транспорт, далеч от морето до планината е горе-долу наблизо. Но пък имат уникален старинен град и градски център. Бургас напоследък изглежда доста модерно, но пък някак Варна е по-социален и разнообразен град, има по-голяма и екзотична морска градина, по-разнообразен релеф, мисля че и пристанището е по-голямо.
Аз лично харесвам също Русе и Плевен, Плевен особено изглежда доста модерно, има инвестиции , работа, Русе пък изглежда много приятно за живеене, като цяло в Северна България градовете ми допадат повече, не знам защо, някак по-добра визия имат.
Дразни ме това, че се получава някаква централизация, почти всички инвестиции отиват в 3-4 от най-големите ни градове и всичко се бута там, докато многоприятни и красиви за живеене градове се обезлюдяват, вместо да ги развиват.
Та, какво е вашето мнение по въпроса, по критерии инвестиции, работа, доходи, природни ресурси, инфраструктура, градски транспорт, цени на наеми и продажби на апартаменти, културни мероприятия, образование, места за отдих и тн.