Poll

Какъв трябва да бъде цвета на софийските автобуси?

оранжев
30 (22.7%)
жълт
7 (5.3%)
червен
20 (15.2%)
зелен
19 (14.4%)
син
9 (6.8%)
бял
13 (9.8%)
бял на някакви раета
7 (5.3%)
различен за всеки модел
27 (20.5%)

Total Members Voted: 132

Author Topic: Какъв трябва да бъде цветЪТ на софийските автобуси?  (Read 16043 times)

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Може да ви се стори глупава анкетата, но всеки по-голям град си има собствена разцветка за различните превозни средства. За съжаление цветовете са незиброими в една акета, затова съм посочил основният цвят....нека всеки даде пример или схема ако има свое виждане 

Аз съм за разцветката на Икарусите - червено с черна ивица, но червеното да е по-светъл нюанс от Икарусите
« Last Edit: 20.01.2014, 11:57:54 by difian »

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
При нас в Бургас всичко си е с различен цвят - даже ако е от един и същ модел, а и по-лесно се различават така, а не чрез инвентарни номера, които човек понякога трудно може да запомни, така че гласувах за последния отговор. Всички автобуси да са един и същи цвят е противно и фашистко!
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
червеното за автобуси и синьо за тролеи си е било идеална разцветка, неизвестно е само кой идиот почна да маже де що види оранжево  

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Обаче това синьо за тролейбусите някакси много тъмно седи,например на Граф унд Щифт.  Хубаво е да има някакво разнообразие на цветовете-например като част от Землянските О 305 Г са в синьо и оранжево,така седи хубаво,или пък като Ден Оудстен в бяло и оранжево,бежаво,синьо,или пък жълто и сиво.Да не е един автобус изцяло в един цвят,да има поне по 2 цвята,ама в същото време да не става шарения.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Quote from: Ivo
Обаче това синьо за тролейбусите някакси много тъмно седи,например на Граф унд Щифт.  Хубаво е да има някакво разнообразие на цветовете-например като част от Землянските О 305 Г са в синьо и оранжево,така седи хубаво,или пък като Ден Оудстен в бяло и оранжево,бежаво,синьо,или пък жълто и сиво.Да не е един автобус изцяло в един цвят,да има поне по 2 цвята,ама в същото време да не става шарения.
аз съм привърженик на едноцветния ГТ така става нещо като запазена марка а и като е унифициран един цвят е по готино.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Quote from: Ivo

Е да, ама софийският тролей ще го разпознаеш винаги. Дори по чужди форуми съм чел как хората си знаят че синьото с жълта ивица е типично софийски цвят. То това е и идеята. Ето дифиан като спец веднага разпознава повечето автобуси . Да не говорим че в Западна Европа повечето по-големи градове си поръчват автобусите и трамваите не само с различно оцветяване, но и с по-различен дизайн(темите за трамваите и  за ситаро).

Пък и няма да бие толкова, че автобусите са секънд хенд. В електрото не им пука за боята и си вапцаха инсбрукските тролеи в софийската разцветка. Докато в Брашов останалите осем не са ги пребоядисвали. Също и вътре в 18хх на вратите не знам дали е обърнал внимание над копчетата за отваряне на вратите са сложили лепенки със същия дизайн както на IVB, само че на български и с логото на Електрото. Докато в Автото е пълна анархия. така и не мога да разбера защо част от землянските Мерцедеси ги наплескаха в оранжево, а други ги оставиха с оригиналните раета след ремонта...
« Last Edit: 24.05.2007, 23:58:41 by etnies »

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Quote from: etnies
Е да, ама софийският тролей ще го разпознаеш винаги...
Да това с лепенките на български на копчетата,ги сложиха още като ги пуснаха на линия.Обаче копчетата не работят,щото хората така и не се научиха как да ги ползват.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Мен зеленият цвят ме кефи най-много. Макар че и оранжево със сини черти е готино.

Но така или иначе по превозните средства има реклами, така че няма начин всички да са в един и същ цвят

Offline x3m

• Наистина съм луд
    • ICQ Messenger - 319415660
    • View Profile
    • Спирка.org
    • Email
червени естествено. не само заради Икарусите, но и заради Чавдарите. а и по принцип обичам този цвят .

иначе за перфектна боя на тролей избирам 2604

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Quote from: Repcho
червеното за автобуси и синьо за тролеи си е било идеална разцветка, неизвестно е само кой идиот почна да маже де що види оранжево  

Toва с оранжевото започна от първите О305 през 2001, както и с първата партида О305G дето ги пратиха в Земляне и изобщо рециклираните в Майнц. Пък и на Янчулев и Софиянски червеното им действаше като на бик  

Offline бушона

• Наистина съм луд
  • MB O 345/G, Citaro, Conecto & Tedom fan
    • View Profile
Според мен много ще им ходи зелен, не знам защо

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
хубаво е на всеки рейс да бъде изобразен символа на града с този на превозвача. цветните схеми предпочитам да са уеднаквени - червено+бяло или някаква комбинация. един цвят е скука, затова и анкетата е недомислена. поправи я, или уточни, че се говори за преобладаващ цвят.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Quote from: maniak
хубаво е на всеки рейс да бъде изобразен символа на града с този на превозвача. цветните схеми предпочитам да са уеднаквени - червено+бяло или някаква комбинация. един цвят е скука, затова и анкетата е недомислена. поправи я, или уточни, че се говори за преобладаващ цвят.

Quote from: etnies
... За съжаление цветовете са незиброими в една акета, затова съм посочил основният цвят....нека всеки даде пример или схема ако има свое виждане  

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
Що не ги напраят като в пловдив повечето са бели или бежави или червено с бяло а общинските бяха сини ся новите не знам кви ще са на ТРАНС СИТИ маи бели и те като БМЦ на никан,като волвата им бяха сиви,МБ жълти,и ся БМЦ бели минаха през хиляда цвята.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Quote from: lud_pi4
Що не ги напраят като в пловдив повечето са бели или бежави или червено с бяло а общинските бяха сини ся новите не знам кви ще са на ТРАНС СИТИ маи бели и те като БМЦ на никан,като волвата им бяха сиви,МБ жълти,и ся БМЦ бели минаха през хиляда цвята.
Много добро попадение има 375 ,мисля , че беше - отгоре оранжев , по средата съвсем светло бежово и отдолу пак оранжев .365 пък е синьо- оранжево-синьо.
Унификацията в цветовете прави превозните средства еднообразни - като в армията.

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Тези 375 и 365 не са ли трамваи щот в пловдив с три цифри са тролеите

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Тези 375 и 365 не са ли трамваи щот в пловдив с три цифри са тролеите
Това са рейсове от гараж Земляне. Но аз си мисля, че специално 375 беше оранжев, с една синя черта посредата.

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Да не говорите за тези автобуси

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Да не говорите за тези автобуси
Да, позна.