Author Topic: Siemens Desiro (ДМВ и ЕМВ)  (Read 198637 times)

Offline qwerty95

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Re: Siemens Desiro (ДМВ и ЕМВ)
« Reply #580 on: 17.06.2021, 00:26:57 »
Кюстендил-Бургас ???  :D  :D  :D

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #581 on: 17.06.2021, 00:39:15 »
Да. Като ги пуснаха първите 2 пролетта на 2005-та година, едната се движеше София-Варна-Добрич, другата Кюстендил-София-Бургас, като в София беше някъде по обяд.

Имам спомен, че София-Варна се взимаше за рекордно време от 6 часа и нещо само с няколко спирания, и че неделя мотрисите се движеха като ПВ или БВ Варна-Бургас. Кой знае какъв дневен пробег са правели първите месеци. Не помня по-късно някъде 2009-та като пуснаха Варна уиикенд експрес с вагони 63-та серия и вагон-ресторант дали се подобри рекорда или не. Сигурно може да се изровят разписания от някъде.

Също си спомням че по едно време пробваха и БВ почти без спиране София-Видин пак с ДМВ Сименс, към който имаше огромен интерес и така и не можах да си взема място. Просто като ги пуснаха тези ДМВ-та хората така им се радваха, че билетите свършваха дни по-рано. По едно време имаше и влак Свищов-Велико Търново или Свищов-Габрово с такава.

Вярно, ще кажете това са мотриси за крайградски влак, ама с първоначалното обзавеждане избиваха всичко и нямаше проблем и до Варна да се пътува на удобните седалки. А това е машина все пак, дали ще направи днес 5-6 курса Радомир-Кюстендил или 1 София-Варна все тая. Дано стане работата със ремонтите им и да тръгнат 25-те в пълния си блясък отново и да възстановят някои директни влакове, които сега са с прекачване защото не достигат. 21-22 да тръгнат ще е супер.

ЕДИТ: на тази снимка съм хванал в кадър въпросиня влак на гара Велико Търново за Свищов
« Last Edit: 17.06.2021, 00:50:29 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #582 on: 17.06.2021, 02:27:51 »
Също си спомням че по едно време пробваха и БВ почти без спиране София-Видин пак с ДМВ Сименс, към който имаше огромен интерес и така и не можах да си взема място. Просто като ги пуснаха тези ДМВ-та хората така им се радваха, че билетите свършваха дни по-рано. По едно време имаше и влак Свищов-Велико Търново или Свищов-Габрово с такава.

ЕДИТ: на тази снимка съм хванал в кадър въпросиня влак на гара Велико Търново за Свищов

Да, имаше директен влак от Свищов за Габрово и обратно - и ако трябва да бъда конкретен - същият се движеше през 2010 година, а година по-късно, след влизането в сила на новия ГДВ (за 2011 година), същият беше спрян по незнайни причини.

Това беше една от удобните директни университетски връзки за всички студенти (но и граждани) по направлението Габрово - Велико Търново - Свищов, която, според мен, има перспектива и днес. За съжаление, явно от БДЖ са на противоположно мнение; в случая, мисля че нашият съфорумец Saruman може да даде повече детайлна информация за тогавашните събития.

ПП - в последните години, линията Габрово - Свищов трудно намира превозвач, който да я изпълнява (въпреки многогодишните усилия на общинския габровски превозвач, поне за периода преди пандемията).
« Last Edit: 17.06.2021, 02:31:01 by Sixkiller »
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #583 on: 17.06.2021, 11:10:48 »
Все пак ДМВ е оптимално да се използват за пътнически влакове по по-слабо натоварени неелектрифицирани линии и по възможност да вървят по-малко под контактна мрежа.  :rolleyes:

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #584 on: 17.06.2021, 11:39:50 »
Освен седалките, в Сименсите липсват и масички, затова са неудобни за дълги разстояния. За съжаление, не вярвам да възстановят дизеловите мотриси в първоначалния им вид. Доколкото знам, 4-5 са напълно разграбени и най-вероятно ще идат на скрап.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #585 on: 17.06.2021, 11:45:46 »
Доколкото знам, 4-5 са напълно разграбени и най-вероятно ще идат на скрап.
Две са и вече документално бракувани, както и две от електрическите.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #586 on: 17.06.2021, 12:35:29 »
Имат масички в 1-ва класа. Повечето имат една стъклена преграда в единия си край и предлагат и 20-тина места в 1-ва класа. Седалките са същите като във 2-ра но с подлакътници и масички и по схема 2+1. Не са удобни разбира се чак за пътувания като София-Варна но щом 2 са бракувани, могат с останалите да пуснат пак разни удобни влакове без прекачване като Габрово-Свищов, Пловдив(или София) Момчилград, Плевен-Свищов и Плевен-Ловеч, Варна-Силистра и подобни които при добра реклама и минимален брой спирания биха били доста търсени. Сега по такива дестинации се движат много неудобни бусчета по 1-2 пъти на ден. Също и по някоя европрограма да пробват да финансират и възстановят линии като ГО-Елена, Бургас-Поморие с продължение до Слънчев браг и др.

Все пак ДМВ е оптимално да се използват за пътнически влакове по по-слабо натоварени неелектрифицирани линии и по възможност да вървят по-малко под контактна мрежа.

Зависи. Има валкове, като например Шумен-Русе, които са със Шкода и един вагон. Ако може да се засече колко ток се разходва, може за такива влакове да е по-ефективно да се движи ДМВ Сименс със 120 места, ако пътникопотока е за един вагон със 80-90 места. Отделно комфорта че имат климатик в жарките добруджански лета е голям плюс. Все пак ДМВ Сименс са доста икономични. Отделно, че са с по-малка маса и в някои участъци могат да се движат по-бързо. От друга страна, за Кюстендил пък е обратното, там един Сименс не събира всички желаещи и има неудобство от прекачване. Може да се мисли сутрешния и вечерния директен БВ да е с 55-ца и 3 вагона, както беше миналото лято, поне за силния летен сезон.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Bulgaria111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #587 on: 17.06.2021, 12:37:49 »
То има ли първа класа в Сименсите? Аз, винаги когато видя такъв влак, независимо от разстоянието виждам да пише само 2 на вагоните. ;)

Offline mitkov2

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #588 on: 17.06.2021, 12:41:47 »
То има ли първа класа в Сименсите? Аз, винаги когато видя такъв влак, независимо от разстоянието виждам да пише само 2 на вагоните. ;)
Това е мотриса, няма вагони и локомотив...
« Last Edit: 18.06.2021, 15:11:43 by difian »

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #589 on: 17.06.2021, 12:44:07 »
Дизеловите имат малък салон първа класа в предната си част, един прозорец и той е разделен от останалия със стъклени врати.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #590 on: 17.06.2021, 12:49:58 »
А чува ли се нещо за ремонта им? Вече мина сума време от подписването на договора някъде и май нищо не се прави.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #591 on: 17.06.2021, 20:55:11 »
Прави се - на час по лъжичка. 10 серия са ги позакрепили малко. В работа са между 12 и 14.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #592 on: 18.06.2021, 00:03:45 »
Това закрепване скъпият ремонтна Алстом ли е? Гледам че още не са им ударили боя.
The Grand Tour

Offline Victor_14

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #593 on: 02.07.2021, 12:44:28 »

70200 Мездра-Монтана

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #594 on: 07.07.2021, 22:25:12 »
Моят въпрос е, какъв влак се движи между София и Благоевград, тръгващ в 14:30 ч. от София, пътнически  ПВ 50115. Дезиро ли е?
Никога не съм пътувал с Дезиро в България, през Шумен упорито не минава нито един такъв влак. Между Горна Оряховица и Варна се движат вмирисани руски електрички от 70-те срамота. Никой ли няма да се сети за този район? Защо Добрич се радва на Дезиро от самото начало 2005 г., докато за Шумен, Търговище, Попово, няма нито един и досега???
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline Victor_14

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #595 on: 07.07.2021, 22:28:33 »
Съжелявам не е с Desiro с вагони е

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #596 on: 07.07.2021, 22:29:12 »
Ясно, значи ще пътувам с автобус. ;)
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline Victor_14

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #597 on: 07.07.2021, 22:30:57 »
Винаги дезиротата ги слагат на най-неудобните влакове

Offline Victor_14

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #598 on: 07.07.2021, 22:31:59 »
А пък и не знам колко изобщо са в движение

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #599 on: 07.07.2021, 22:34:11 »
Жалко жалко, аз живея в Германия, но исках и в България да се почувствам бял човек, когато пътувам с влак, но уви не е било писано да е този път. Румъния са толкова напред от нас, какви влакове имат там от години и стават все повече. Аз пътувам всяка година с Дачията от Букурещ за Виена, от стари вагони е, но е с климатик, затворена система на тоалетната и просто за българските стандарти е много добре и удобен. Само дето е много бавен.