Author Topic: Тролейбусна ККМ  (Read 73287 times)

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Тролейбусна ККМ
« Reply #260 on: 22.06.2016, 09:58:20 »
Все пак време за ремонт има предостатъчно и на дневна светлина - да не забравяме, че 86 не се движи събота и неделя, а бригадата дава дежурства денонощно. Проблемът с ремонтите явно е началнически! Кой точно началник не знам, щото в ДАП-а и НАД "ДАП"-а много шеф - от голям по-голям. То не е Златев, че борд на Директорите, че зам. кметове, че кмет, че кой знае дали няма и неофициални! Но определено има някаква тролейбусна контра по веригата!
Украйна, победа!

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
« Reply #261 on: 25.06.2016, 21:40:17 »
Верно били сменили стрелката. Ама само гнездата и бобината с пружината. Е, това нещо е най-важното като механизъм, но мостчето и пресечението с изолаторите не са пипнати, както и проводниците на трасето на 82, които вече са с дебелината на няколко косъма. :crazy:
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

• View Profile
    • Email
« Reply #262 on: 25.06.2016, 21:43:20 »
От известно време тече ремонт на това училище.
Иначе новият стълб на бул. Осми Приморски полк си има вече и наемател. :rolleyes: :D

Offline nokia

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #263 on: 25.06.2016, 23:29:39 »
Това е бившата гимназия по транспорт (май така се водеше), или т.нар "Авто". Интересното е, че е пребоядисана в разцветката на икономическия университет!

Offline Mammoth

• Moderator
  • Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #264 on: 26.06.2016, 00:07:35 »
Да, защото там май ще се мести икономическия.

Offline svilenrr

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #265 on: 26.06.2016, 16:43:48 »
Не Икономическия, а Колеж по туризъм който е част от Икономическия :).

• View Profile
    • Email
« Reply #266 on: 27.06.2016, 21:51:06 »
Съвсем сериозно апелирам към предприемане на правилните действия за елементарна поддръжка! :help: Не може заради някакви изхабени, морално остарели елементи да се получават почти ежедневни откачания на точилки. Тези секционни изолатори на Чаталджа са за спешна подмяна. В Аспарухово са от същия тип - не знам в какво състояние са те, но тези на Чаталджа просто не позволяват преминаване със скорост повече от 20 км/ч, което за мен е недопустимо. Тази вечер видях на 306, въпреки че на шофьорката й светеше зеленото, тя намали до около 20 и пак се откачи на десния изолатор. Апелирам колегата Mammoth да ходатайства там да идат с Портокала, да видят в какви изчадия на инженерната мисъл са се превърнали тези изолатори и да ги сменят.
Пиша това най-вече защото видях и чух как шофьорката си мърмореше под носа, докато отива да навива с тресчотката. Досещате се на каква тема е било мърморенето... :/ А това мърморене говори и за системен проблем, проявяващ се почти ежедневно, а не инцидентно.
едит: По-разбираемо би било, ако ставаше дума за някоя стрелка или кръстовка, но това са едни нищо и никакви секционни изолатори. Добре, че имат агрегати и не правят задръствания насред кръстовището. Отделно, че конкретно тези елементи отлежават несменени вече почти две години.
Ако толкова не им се занимава, да докарат Портокала и да ми дадат - аз ще се кача след работа и ще ги сменя!
« Last Edit: 27.06.2016, 21:54:34 by тролей №164 линия 2 »

• View Profile
    • Email
« Reply #267 on: 27.06.2016, 22:02:44 »
Изолатора на Спортист редовно хвърля прътите на 306, интересно е че само на него. Днес с шофьора на 317 го минахме бая бързо и нямаше проблем.
Веднага прилагам моя снимка на същия. Същият проблем като другите изолатори, само че няма износване, ами не достатъчно добър (стегнат) монтаж. Поради това е охлабил и се е изкривил така. Същият трамплин, който да изхвърля отново дясна точилка. Само че тук ъгълът е по-малък, не е толкова зле положението, колкото на Чаталджа и е по-малко вероятно да изхвърли точилка.
едит: Направете сравнението с левия изолатор, който е монтиран не перфектно, но достатъчно добре и ще разберете за какво говоря.
Все пак, тези на Спортист са добре. Другите са проблемните.
« Last Edit: 27.06.2016, 22:05:55 by тролей №164 линия 2 »

Offline DjeimsBond85

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #268 on: 02.07.2016, 13:42:26 »
Коя стрелка ... тази преди пазара посока обръщача ли?

Offline DjeimsBond85

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #269 on: 02.07.2016, 15:06:13 »
Бях надолу и няма ток от детелина до обръщача!Дори в момента вижда Портокала от нас да оправя стрелката ... минах преди малко и не бяха я сложили май... та как е паднала ми е интересно?Преди време помня как тролеите откачаха редовно тоягите !

• View Profile
    • Email
« Reply #270 on: 02.07.2016, 19:03:30 »
Това трябва да е станало от макарите. Аз преди година бях на път да стана свидетел на подобна гледка на ТИС Север. Явно точилката се е откачила и заклещила, а макарата е тръгнала да опъва надолу. :help:

Offline DjeimsBond85

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #271 on: 02.07.2016, 19:38:04 »
Те май са я махнали стрелката там .... както преди да я сложат е ... тя си беше проблемна поне няколко пъти помня шкодите им падаха тоягите... единия път наскоро дори единия тролей запали агрегата и така мина през нея ... няма за 3-4 метра!

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #272 on: 03.07.2016, 10:01:00 »
Понеже в тоя район съм ходил 1-2 пъти и затова не разбрах тази стрелка какво разделя и за какво служи. Някой може ли да обясни като на човек дето ходи във Владиславово най-чето до Jumbo!  :rolleyes:
Украйна, победа!

• View Profile
    • Email
« Reply #273 on: 03.07.2016, 12:28:51 »
Малко преди сп. Кап. Петко Войвода 2 има стрелка която разделя Константин и фружин (82,88) и мрежата отзад по 41. До колкото разбрах 321 е съборил стрелката. :crazy:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Да допълня (все пак, колегата казва, че ходи само до Jumbo), че тази стрелка я има отпреди няколко месеца (не винаги е била там). Към днешна дата, явно там отново няма стрелка. :crazy: :/
точното място
Сега, след като бай Златко Тъпаков се инати толкова време и не ще да изпълни дори и тъпото, и просто решение на общинския съвет за маршрут на линия 83 от Владиславово до ЖП гара (какво да говорим ако бяха взели "малко" по-правилното такова да е до Почивка), ми е много интересно дали тази ще бъде възстановена или ще бъдат махнати всички останали, обслужващи това прословуто трасе, наречено "улицата по 41"?
едит: Имаме я за спомен.
« Last Edit: 03.07.2016, 12:35:45 by тролей №164 линия 2 »

Offline Дядо Курти

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #274 on: 03.07.2016, 13:08:05 »
Разделя маршрута на тролеите. По принцип има мрежа от светофара на Константин и Фружин наляво по Света Елена и по Янко Мустаков (отстрани на Пикадили, стадиона и по маршрута на 41 до обръщача), но нямам спомен коя линия е минавала от там. ККМ в този участък не е използвана от Балканската война. До колкото си спомням, се очакваше тази мрежа да се използва при бъдещата промяна на маршрута на 83, което не е никак лошо като идея, т.к. в момента от там минава 118 в едната част и 41 от другата.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #275 on: 04.07.2016, 09:52:17 »
Лошото е, че и аз си помислих, че става въпрос за ОНАЯ стрелка, ама не ми се щеше да повярвам, че ще падне стрелка на 2-3 месеца! Викам си - сигурно не съм разбрал!
Искам да кажа, само, че ако не я монтират пак ще е цяло чудо, защо изобщо са я монтирали! Обаче искам неистово да се използва онази линия през Янко Мустаков и то ДА НЕ Е ДО ЖП Гара, защото 41 си ходи до ЖП Гара.
Украйна, победа!

Offline DjeimsBond85

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #276 on: 12.07.2016, 17:08:44 »
днес връщам се с 82 и стрелката преди капитан петко посока владиславово дето падна нещо прехвърли тролея по мрежата на янко мустаков ... тролея спря помислих че нещо е станало и видях само как шофиора мести тоягите в мрежата към обръщача!Ама интересно имаше ток по оная мрежа в началото!

Offline Mammoth

• Moderator
  • Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #277 on: 12.07.2016, 17:20:47 »
То никога не е спирало да има ток там.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #278 on: 12.07.2016, 17:23:03 »
днес връщам се с 82 и стрелката преди капитан петко посока владиславово дето падна нещо прехвърли тролея по мрежата на янко мустаков ... тролея спря помислих че нещо е станало и видях само как шофиора мести тоягите в мрежата към обръщача!Ама интересно имаше ток по оная мрежа в началото!

Тъкмо се чудих днес дали са я монтирали отново стрелката и мислих да питам. Ама от това дето пишеш явно са го направили! А иначе бъди сигурен, че няма мрежа без електричество във Варна. Щом карат нощната смяна да пуска тока, когато го спират заради ремонти по улиците и после на сутринта пак го спират. Иначе ако мине с тролея по Янко Мустаков сигурно ще му оглозга графитите и ще има залепвания. То май онази мрежа е използвана за последно преди тази на Почивка, която са я спрели 2000-та година.
Украйна, победа!

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #279 on: 12.07.2016, 17:38:31 »
Между другото от шофьорката на ...забравих на кой номер беше тролей, ама дето е много готина и съм разказвал, че сме си говорили скоро....та тя ми разказа, че това дето като погледнеш wikipedia изглежда, че е имало много линии едно време, които ги няма е било доста .... как да го кажа....доста като на книга. В смисъл:
Примерно линия 87 - която е била Владиславово - Радиозавод като стигне до радиозавода слага номер 85, която е била Радиозавод - КЗ. И като стигне КЗ слага линия 84, която е била КЗ - Почивка (или Чайка). И с един тролейбус сутрин и вечер изпълнява 87, 85 и 84.  Като се има предвид, че 81 се е движил само преди да изградят ВКМ до ЖП Гара и го е нямало после, а 82,83,86 и 88 се движат и сега излиза, че чисто и просто са били работнически курсове, които са вземали и пътници и просто интересното е било само изпозлването на ВКМ-а до КЗ и демонтирания участък от Сливница към Радиозавода.
Т.е. искам да кажа, че на практика Варна е била зле винаги с разнообразието от тролейбусни линии и едно време управниците са били същите напудрени като сегашните, дето са биели само тъпана, а зад това е седяло кьорфишеци. Самия факт, че ВКМ-а минава по Цар Асен, а не по Мария Луиза е пример за това.
Украйна, победа!