Компенсатори има, ама са чак при сп. Спортист. Ефектът им се губи, когато има завои и друг вид стационарни окачвания (тоест всичко без окачванията тип триъгълник и 00 - шини, стрелки, стабилизатори, играещи ролята на завойни шини). Не знам дали сте забелязали, но компенсатори има почти само на (дълги) прави. Ефектът е в рамките на правата. Няма как, само триъгълника и 00 са "подвижен" тип окачвания и единствени позволяват местене на проводниците в рамките на няколко сантиметра в хоризонтално (и вертикално) направление. Тук, на тази права от линка на колегата varnafan няма компенсатор и тъй като монтажът не е на ниво, резултатът е очевиден.
едит: Никой още не е обърнал внимание, че гирлянди тип "Цар Освободител" има и
тук, на гласеното "ново" трасе за линия 83. Компенсаторите са точно насред завоя - много умно!
Фактът, че на трасето до Почивка премахнаха и не възстановиха два от компенсаторите (едното място е по ул. Цар Асен, а другото на пл. Съединение за Почивка (когато преди 4-5 години копаха за нещо тротоара)), а на трето място (сп. Спортист) смениха единия просто, защото е доста след спирката и убива скоростта, показва, че никой от бригадата им няма особено доверие и не ги счита за особено работоспособни.
едит2: Мрежата по Сливница я помня - имаше някакви ремонти ала миналогодишните по 8-ми Приморски - бил съм в прогимназия някъде - тоест преди 12-13 години. Преди беше с триъгълно окачване и помня как проводниците ги бяха свалили, а проволките от триъгълното окачване висяха свободно или не - май ги бяха увили около конзолите. Всъщност, май тогава за пръв път в живота си видях мрежата по Сливница.
Минавахме с колата оттам.