Колко любвеобвилни хора имало в този форум и какви топли чувства хранят към маршрутките.А и както виждам има доста по компетентни от мен.И още нещо вече понеже има липса на "неуважаващи себеси колеги шофьори със закупени книжки"изискването да имаш категория "В"отпадна вече назначават веднага дори ако имаш категория "М" или "Т".
Ако не си го разбрал още, повечето списващи тук мразят маршрутките. Всичко идва от там, че "маршрутките крадат пътници от ГТ", на някои хора им е трудно да проумеят поговорката "за всеки влак си има пътници", в този ред на мисли личното ми мнение е, че маршрутните таксита са
част от системата на градския транспорт. Това, което ме дразни в тях пък е, че напоследък голяма част от ПС изглежда като обори, стари, раздрънкани, мръсни, вдлъбнати от вси страни, хлопащи, тропащи и пр. Другото дразнещо е, че
никога не се движат нормално или карат като бесни или се влачат като сополи. Смятам, че "принципите", които си описал в темата трябва да се променят, което ако има воля не е трудно - GPS + разписание по точки.
Да си призная и аз често ги псувам, но и често им правя път (когато съм на кеф), защото си давам сметка, че съм сам в автомобил, който е само 1-2 метра по-къс от бус, който превозва 10-20 човека, т.е. маршрутките покриват и някакви екологични критерии.