Author Topic: Железопътни инциденти  (Read 501454 times)

Offline nasko84

• Наистина съм луд
    • View Profile
Re: Железопътни инциденти
« Reply #1300 on: 31.07.2013, 00:27:34 »
гледах клипа и съм потрес, вижда че вагона не е наред и този не спира влака, а ако се е бил откъснал на две части и кондукторът не е в неговата, за да му даде разрешение да спре влака ще изпадне в невъзможност да изпълни реда за спиране  :crazy:

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #1301 on: 31.07.2013, 00:54:52 »
Испанският машинист е направил грешка.
Аз мисля че ти си в грешка. На 4 км. след удара има ГАРА, и влака е трябвало да спре. Машинистът е пътувал по маршрута от една година. Мислиш ли че влак пътуващ с 200 км/ч., за  4 км. ще спре ? Мислиш ли че машинистът си го е мислел ?
Те са си го прихванали още в диспечерския пункт, но няма време за реакция........
Спрете си просташките мнения !

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #1302 on: 31.07.2013, 09:59:47 »
При 200 км/ч екстреният спирачен път е под 2 км.
За намаляване от 200 до 80 са необходими почти колкото и за пълно спиране, без 200-300 м.

Online freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #1303 on: 01.08.2013, 01:26:01 »
До колкото разбрах машиниста се е разсеял гледайки някаква карта и не си е дал сметка в кой участък на линията се намира точно, затова и не е имал възможност да отреагира.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1304 on: 01.08.2013, 11:18:03 »
Чисто формално погледнато - машинистът е виновен. Но по трасетата трябва да има достатъчно предупреждения и подсигурявания при налагаща се смяна на режима. Още повече - по високоскоростните.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #1305 on: 01.08.2013, 18:07:55 »
Аз се чудя как по трасета, по които се движат влакове със 190км/ч, няма системи за автоматично намаляване на скоростта.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline nasko84

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1306 on: 01.08.2013, 22:02:05 »
Аз се чудя как по трасета, по които се движат влакове със 190км/ч, няма системи за автоматично намаляване на скоростта.

ами как, като не се движат там с толкова, а с 80км/ч сигурно затова няма. И тук някой да дигне 190км/ч от Карнобат - Синдел все някъде ще излети

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1307 on: 01.08.2013, 22:22:16 »
Въпрос на пари - имали високоскоростни трасета с такава система - това не е измежду тях. Засега поне...

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1308 on: 14.08.2013, 22:12:29 »
Жалко, че има тежко пострадал...
http://dnes.dir.bg/news/tzisterna-Еzerovo-14725989?nt=4
--------------------------------------------------------------------------------------------------
"ЖП цистерна избухна на гара, друга се възпламени, има ранени хора
|  14 август 2013 | Общество / Елица Петрова /
Вагон-цистерна с пропан-бутан се възпламени на жп гара Езерово край Варна, а впоследствие избухна. Съседна цистерна, превозваща петрол, също се възпламени. Седем души са пострадали, според данните на МВР. Най-вероятно причина за възпламеняването е техническа неизправност. Инцидентът е възникнал около 16,10 часа на петролна база след претоварване от ж.п. цистерна на автоцистерна. На място веднага са изпратени екипи на пожарната. Те започнали да охлаждат засегнатите съоръжения и да гасят запалилите се 50 дка сухи треви.
При възпламеняването са били ранени 2 души. Единият е с 90% изгаряния и е с опасност за живота. Той е настанен във Военноморската болница във Варна. Другият пострадал мъж е с контузна рана, няма опасност за живота му.
Към 17,30 часа беше съобщено, че огънят е локализиран. Впоследствие обаче цистерната избухнала, като се е запалила и съседна цистерна, в която има петролни продукти.

Броят на ранените
По информация на МВР при инцидента са ранени общо седем души.
Освен двамата, пострадали при възпламеняването, при взрива са ранени още четирима пожарникари и един работник. Те също са откарани в болница във Варна с контузни рани и обгаряния по лицето и ръцете.
Зам.-директорът на Спешна помощ във Варна д-р Антоанета Касабова обаче съобщи пред "Фокус", че ранените са 11 души. По думите на д-р Касабова при възпламеняването са ранени двама, а при експлозията още девет души.
Директорът на ВМА ген. Стоян Тонев заяви, че във варненския филиал на ВМА са настанени петима от ранените, сред които е и най-тежко пострадалият. Четиримата пожарникари, които се лекуват там, са с изгаряния между 10 и 20%, уточни той.
Към 20 часа продължава потушаването на пожара.
От взривната вълна са изпочупени прозорци на къщи в село Езерово, но към момента няма данни за опасност за околната среда и жителите на селото. Завод за преработка на отпадъци в района е спрял работа.

БДЖ спря влаковете
13 влака са засегнати от спирането на движението заради пожара на гара Езерово, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. За пътниците от блокираните влакове се организира превоз с автобуси от жп гара Повеляново до Варна. Те ще бъдат превозвани с автобуси, докато не се възстанови движението. "

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1309 on: 15.08.2013, 01:48:14 »

:eek:

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #1310 on: 15.08.2013, 08:19:15 »
Терминалът на Газтрейд. От жп линията е доста невзрачен, но приема огромно количество гориво. Пак че не се е стигнало до по-голяма беля.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1311 on: 05.09.2013, 08:47:55 »
ДНЕС 04.09.2013. ПРИ ПОДГОТОВКА ЗА ДЕМОНТАЖ НА КОНТАКТНАТА МРЕЖА НА
ГАРА ПОДУЯНЕ-РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА ИЗТОЧЕН РАЙОН ОКОЛО 14,40 ЧАСА, РССМ -
СМ-024 Е НАПАДНАТА ОТ ГРУПА РОМИ, СЪЩИТЕ СА БЛОКИРАЛИ МАШИНАТА,
КАЧИЛИ СА СЕ НА НЕЯ И СА ОГРАБИЛИ БИМЕТАЛНО ВЪЖЕ ОКОЛО 40 КГ.
УВЕДОМЕН ДЕЖУРНИЯ В ТРАНСПОРТНА ПОЛИЦИЯ
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1312 on: 05.09.2013, 21:28:50 »
Не мога да повярвам, че се случват такива работи. Като чете човек ще си помисли, че сме в 40 и някоя година, когато партизани са окупирали ж.п.гари, това ми напомня на случая в който партизани са окупирали мост на теснолинейката до Рилския манастир и са блокирали влака. Поне така пише по разни исторически книги и тия истории ми напомнят на тези от преди 70 години. Само дето тогава е бил военен и след военен период а сега уж са мирни времена.

Преди години имаше още един подобен случай, пак в този район, тогава пък ром се беше качил върху влака и беше започнал да хвърля желязо от вагоните. Помните ли че имаше и такъв случай преди 6-7 години?
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline abs111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #1313 on: 05.09.2013, 21:42:29 »
Иво,преди години преминавайки през Перник-разпределителна,видях с очите си,как "тея" изхвърляха желязо от стояща на съседен коловоз композиция.Най-фрапантното беше,че полиция от ТП пътуващ във влака ми  само изгледа случващото се!

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1314 on: 05.09.2013, 22:10:17 »
То колко случаи имаше с блокирани влакове с цел грабеж по околовръстната линия през кв. Христо Ботев, нали ЧКД постваше почти всеки ден съобщения за произшествия. То затова и вече избягват да пускат влакове оттам... Проблемът го знаят всички, но никой не предприема нищо - имаше идея за ограничаване на пунктовете за изкупуване на метали, циганите се вдигнаха на протест и всичко замря. А транспортна полиция не знам да е заловила някой нарушител.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1315 on: 06.09.2013, 00:10:34 »
Тази линия я откраднаха.
Влаковете от там спряха, след като спря и гара Подуяне-разпределителна.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #1316 on: 06.09.2013, 09:58:17 »
И да заловят някого, нали после той ще ги съди за нарушаване на човешките права и дискриминация.......много силно лоби имат тия правозащитни организации.........абе неслучайно циганите са изгонена каста от Индия. Щом дори индийците не са ги искали навремето, можете да си представите що за хора си говорим изобщо.

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1317 on: 06.09.2013, 15:36:26 »
Те че имат лоби правозащитниците имат го, така е, но за циганските набези мен ме съмнява да не би да имат и лоби от страна на висшестоящи в БДЖ и в транспортна полиция. "Ударните групи" вършат черната работа т.е. самото крадене, после парите се поделят между главните от трите страни - роми, БДЖ, транспортна полиция. Иначе просто ей така да се организират 3-4 циганина, да отидат да се качат на машината, да откраднат въжето, да си тръгнат и всичко да се потули е трудно, защото някой трябва да лобира. Не че няма и такива набези, но като чета периодично за големи кражби оставам с убеждението, че това са организирани престъпни групи. Транспортна полиция може да се справи с проблема, но не иска, то самата държава не иска да действа активно срещу циганите и техните набези, защото са удобен политически инструмент.
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1318 on: 06.09.2013, 16:27:44 »
Не 3-4, а 30-40.