Author Topic: Aвтомобили  (Read 614047 times)

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
Aвтомобили
« on: 03.06.2007, 18:31:55 »
В тази тема предлагам шофьорите във форума да описваме колите си (изключая ГТ  ), впечатленията си и по този начин да дадем полезна информация на тези от вас, които скоро ще имат кола.
Аз например от 2-3 месеца карам Опел Вектра комби, 1999 г, 2.0-двигател, с 4хAirbag, тракшън и шибедах. Впечатленията ми са много добри от немското возило, Опел си е Опел - здрав и пъргав двигател, добро поведение на пътя, сравнително евтина поддръжка. Единствено не смятам, че е подходящо за градски условия поради огромните си размери. Също така интериора може би не е направен перфектно за времето си - доста прилича на Кадет вътре, само тук таме с повече чупки. Но това е идеалната кола за съчетание лукс+работа - в багажника съм успявал да сложа разглобен щанд 3х2 м, 3 кашона и 1 монитор едновременно!
Иначе съм карал и Опел Астра, Фиат Уно дизел и Тойота Авенсис, но за по кратко.
« Last Edit: 29.04.2008, 00:26:12 by Repcho »

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Re: Aвтомобили
« Reply #1 on: 03.06.2007, 18:41:52 »
А аз съм карал Лада 1200 и Ауди 80 .Сега нямам кола .

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #2 on: 03.06.2007, 18:50:20 »
Quote from: tiristor
В тази тема предлагам шофьорите във форума да описваме колите си (изключая ГТ  ), впечатленията си и по този начин да дадем полезна информация на тези от вас, които скоро ще имат кола.
Аз например от 2-3 месеца карам Опел Вектра комби, 1999 г, 2.0-двигател, с 4хAirbag, тракшън и шибедах. Впечатленията ми са много добри от немското возило, Опел си е Опел - здрав и пъргав двигател, добро поведение на пътя, сравнително евтина поддръжка. Единствено не смятам, че е подходящо за градски условия поради огромните си размери. Също така интериора може би не е направен перфектно за времето си - доста прилича на Кадет вътре, само тук таме с повече чупки. Но това е идеалната кола за съчетание лукс+работа - в багажника съм успявал да сложа разглобен щанд 3х2 м, 3 кашона и 1 монитор едновременно!
Иначе съм карал и Опел Астра, Фиат Уно дизел и Тойота Авенсис, но за по кратко.
ти тоя двигател не можеш го изхраниш бре

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3 on: 03.06.2007, 18:59:06 »
Ауди А6 - 2.4 литра 6-цилиндъра, 30 клапана, бензинов, производство 1998 г. Супер кола! Вече наближавам 200 000 км и никакви оплаквания. Здрава ходова част, подходяща за дупчестата проводимост на нашите пътища. Абе, немското си е немско, пък качествения контрол при производството на Ауди е без грешка!
Малко трудна за паркиране в градски условия, но за дълги пътувания е супер - удобни седалки, двигателят не се чува в купето. Без проблем съм минавал към 1300 км за един ден, без да ми се изкриви кръста.

Offline c.r.u-to

• Запален по ГТ
    • ICQ Messenger - 229906915
    • MSN Messenger - kluklu_9@hotmail.com
    • View Profile
    • http://www.sofia.bg
    • Email
« Reply #4 on: 03.06.2007, 21:30:35 »
мицубиши пажеро 2,5 турбо дизел дълга база
ИЗДИРВАМ АВТОМОБИЛ МАРКА: ФОЛКСВАГЕН МОДЕЛ: ГОЛФ МОДЕФИКАЦИЯ : ДВОЙКА ГОДИНА НА ПРОИЗВОДСТВО 1983
РЕГ № С 9661ТТ МОЛЯ КОЙТО ЗАБЕЛЕЖИ АВТОМОБИЛА ДА МИ ПИШЕ НЕЗАБАВНО

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #5 on: 03.06.2007, 22:12:46 »
Шкода-68Е2 дълга база, 4х4, 4300 к.с., макс. скорост 130 км/ч
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline gecasux

• Напредващ
    • View Profile
    • http://www.data.bg/i.php?fid=14666091
« Reply #6 on: 03.06.2007, 22:17:36 »
Скорощния ми личен автомобил ще бъде Лада Самара 1995г 1300 68 коня иначе наще имат Опел Омега 1998 година всички екстри 2.0 136 коня и Опел Вектра 2.5 v6 170 коня 1995г всички екстри без кожа ма тя е много занемарена....ма с нея съм вдигал 230....
« Last Edit: 03.06.2007, 22:29:42 by gecasux »
3 7 7 4 T H E B E S T BUS http://www.data.bg/i.php?fid=14666091]

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
« Reply #7 on: 05.06.2007, 22:51:58 »
Quote from: Repcho
ти тоя двигател не можеш го изхраниш бре
извънградско държи 7.5-8.0 на 100, обаче в града се вдига на около 12/100, най-вече заради автоматика

Offline бушона

• Наистина съм луд
  • MB O 345/G, Citaro, Conecto & Tedom fan
    • View Profile
« Reply #8 on: 07.06.2007, 08:46:11 »
Аз от 4 години карам Рено Клио, сребристо на цвят, модел 1993 година.С лети джанти беше, но ги свалих, тъй като не кефеха и също и баса, който беше Пайнер го свалих, щото ми заемаше място в багажника и от два месеца карам Опел Астра комби 1997 година Октомври, купих я от Германия, бяла на цвят, но в момента я кара баща и.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #9 on: 07.06.2007, 10:27:30 »
Quote from: бушона
също и баса, който беше Пайнер
Не Пайнер, бушон, а Пайънийр - Pioneer няма нищо общо с чалготеката!

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #10 on: 07.06.2007, 13:24:03 »
Quote from: blagun
А аз като малък мислех, че е руска фирма и името го свързвах с пионерските организации....

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #11 on: 07.06.2007, 17:14:23 »
Quote from: blagun

Има и китайски "Pioner"  

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #12 on: 07.06.2007, 17:58:50 »
Който ен го е виждал, да се повози в БМЦ на Еридантранс, там сложиха такива за Monitor Auto Media.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline бушона

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #13 on: 13.07.2007, 18:34:55 »
Водя преговори за една Дачия Логан, модел 2004, на 85 000 километра, бяла на цвят от Германия.Ще ме заболи сърцето ако се изръся с 18 000 за чисто нова и то базов модел, без никакви екстри.А тази от Германия е само 5000 евро и то с ел.стъкла и огледала, радио със СД, климатик и цял куп други екстри.Имам приятел в Словакия, който си я купи наскоро от Дюселдорф, но я продава на мен с отстъпка от 5000 на 3000 евро.Лошото е там, че вече е със Славашка регистрация, а не с транзитна и ще е сложно.И тъй като Реното ми вече си казва годинките и започва да издъхва кажете какво мислите за Дачия Логан, защото сериозно се замислям да я купя.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #14 on: 13.07.2007, 23:58:23 »
Те Дачиите май са по лиценз на Рено и с техни части, така че сигурно си струва.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #15 on: 14.07.2007, 00:47:38 »
Quote from: ozzy
Те Дачиите май са по лиценз на Рено и с техни части, така че сигурно си струва.

Не просто са по лиценз на Рено, те са част от Рено от 1999. А иначе през '60-те имат лицензионен договор с Рено. За разлика от българският провал с Рено румънците си изиграват добре картите и даже след изтичането на лиценза разработката на модела (Дачия 1300 == Рено 12) остава румънска и те я доразвиват. Обаче аз лично не съм чувал много добри неща за Дачия Логан - сборка е от доста модели на Рено. А иначе за 18 000 съвсем не е базов модел - АБС, пълен елпакет, климатик, CD, лети джанти. Така като гледам вероятно е същия модел, който искаш да си купиш. Е, естествено 18000 и 6000 е доста голяма разлика, но пък и модела е 2006, а не 2004. Това, от което съм чувал да се оплакват е предницата, че там са най много проблемите. Май-добре е да питаш някой бакшиш, дето кара такава - те за 2 години обикновено им вземат живота и ще имат най-точни впечатления   Аз лично не бих си я купил не защото е Дачия, а защото е Рено. Ама ти явно си фен на рената, пък и имаш опит с него, та поне ще са ти по-лесни ремонтите

Online Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #16 on: 14.07.2007, 00:57:56 »
А кой е този "българският провал на Рено"? Поясни за тези, които не знаят, ако обичаш!
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #17 on: 14.07.2007, 01:16:04 »
Quote from: Bus_lover
А кой е този "българският провал на Рено"? Поясни за тези, които не знаят, ако обичаш!

Всъщност не българският, а българските, тъй като са два - БулгарРено и БулгарАлпин, и не НА, а С - щото провала е наш, а не техен. изразил съм се неправилно . Провалът се състои в това, че успяваме да направим нещо добро, но само за 2-3 години и сами се отказваме.

http://www.carhistorybg.com/makes.php?lid=1&id=8

http://www.carhistorybg.com/makes.php?lid=1&id=9

Offline бушона

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #18 on: 14.07.2007, 09:03:48 »
В момента имам двама приятели с Логан - единият с MCV, другият с ВАН.Този с товарната не е особено доволен от нея, тъй, като не му побирала достатъчно товар, а този с комбито и се кефи максимално. На мен този цвят ми харесва най-много и първоначално в магазина се бях хвърлил на такава, но ми прилоша, като видях цената.Днес ще ходя на тест драйв да видя как се държи на пътя.А относно изказването на етнис, че съм фен Рената - няма френска кола на която да не съм фен.А и на Дачия съм фен и сега искам точно Логан, защото известно време, преди да купя Реното съм карал една Дачия Либерта, модел 1990 година,в отлично състояние.Страшна кола беше.Имам много хубави спомени с нея, докато един ден мой приятел не се обърна в една канавка с нея.Без много шум свалихме нещата, които се използваха от нея и колата директно замина на вторични.Тази Дачия е главната причина да купя Реното, а можех да си я карам и до днес.Снощи се регистрирах при истинските фенове на Дачия в Румънския клуб и ще обменя информация с тях.
Едит: Тази която видях в автосалона е с 1.4 литров двигател, а тази в Словакия е 1.6.
« Last Edit: 14.07.2007, 09:08:00 by бушона »

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #19 on: 14.07.2007, 11:38:33 »
Quote from: бушона
В момента имам двама приятели с Логан - единият с MCV, другият с ВАН.Този с товарната не е особено доволен от нея, тъй, като не му побирала достатъчно товар, а този с комбито и се кефи максимално.http://bgphoto.net/photos/25943/o633199999126875000.jpg На мен този цвят ми харесва най-много и първоначално в магазина се бях хвърлил на такава, но ми прилоша, като видях цената.Днес ще ходя на тест драйв да видя как се държи на пътя.А относно изказването на етнис, че съм фен Рената - няма френска кола на която да не съм фен.А и на Дачия съм фен и сега искам точно Логан, защото известно време, преди да купя Реното съм карал една Дачия Либерта, модел 1990 година,в отлично състояние.Страшна кола беше.Имам много хубави спомени с нея, докато един ден мой приятел не се обърна в една канавка с нея.Без много шум свалихме нещата, които се използваха от нея и колата директно замина на вторични.Тази Дачия е главната причина да купя Реното, а можех да си я карам и до днес.Снощи се регистрирах при истинските фенове на Дачия в Румънския клуб и ще обменя информация с тях.
Едит: Тази която видях в автосалона е с 1.4 литров двигател, а тази в Словакия е 1.6.
Масово таксиджийте взимат Logan и много бързо се чупели  
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!