Author Topic: Aвтомобили  (Read 614071 times)

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Aвтомобили
« Reply #3300 on: 17.09.2024, 15:19:57 »
Това за спиране на вноса са изолирани случаи. То затова явно и в Гърция е пълно с японски пикапи от 80-те и разни други стари трошки. Даже и в богатата Чехия си има внос внос втору употреба в немалки количества. В Румъния уж и там поне време за да лобират за Дачия нещо бяха ограничили вноса, но сега няма такова нещо. При нас ако имаше много хора щяха да търкалят още Ладите и Москвичите от немай къде.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #3301 on: 17.09.2024, 21:36:41 »
Българинът предпочита каквото може да си позволи... комплексарите, които ще предпочетат 15-годишно БМВ на милион километра пред нова Дачия на еднаква цена са единици и обикновено теглят кредит за таралясника, защото са бедни като църковни мишки и издуханият варел е цел на живота им.

А дачиите съвсем не са толкова лоши... нашите служебни са все такива, защото сме клон на румънска фирма и имаме няколко над 100 000 км само с обслужване и гориво.
« Last Edit: 17.09.2024, 21:39:03 by bdz43r »

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #3302 on: 26.09.2024, 10:49:00 »
Lamborghini си е Lamborghini

Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline Анонимен0405

• Напредващ
  • В8701НХ :)
    • View Profile
« Reply #3303 on: 27.09.2024, 22:04:05 »
Lamborghini си е Lamborghini, но поне да беше показал някое легендарно Ламбо. :rolleyes:
Ето 3 от най- добрите Ламбота, правени някога, включително и моят фаворит- Murcielago LP-580 :D

И по 1 факт за 3- те модела:

Името Murcielago от испански означава "прилеп".
Miura е първата суперкола, вкарана в масово производство и най- бързата кола в света за 1966.
Спойлерът на Countach всъщност не е правил колата по- аеродинамична и стабилна на пътя, а точно обратното. При висока скорост имало опасност спойлерът да вдигне предницата на автомобила във въздуха и да катастрофира.

Харесвам всичко що има двигател и колела.

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #3304 on: 29.09.2024, 00:50:19 »
Спрете си просташките мнения !

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3305 on: 29.09.2024, 08:20:31 »
С тези италиански "Хай - енд" галимации внимавайте какво си пожелавате! Не е да не се развалят, а една смяна на гуми ви е 10 хиляди долара, същото е и с маслото, а за по-сериозни неща да не говорим. А са така направени, че да не може ти сам или всеки сервиз да ги прави тези наглед елементарни манипулации. Това са коли за колекционери, не за ежедневно дъргасане по пътя. Отделно двигателят гърми като ГАЗ-ка без шумозаглушител. И в никоя нормална държава няма да ти дадат да правиш Формула - 1 или да караш с над позволеното на магистралите, в града да не говорим...
По рейс и по жена не се тича!

Offline Анонимен0405

• Напредващ
  • В8701НХ :)
    • View Profile
« Reply #3306 on: 29.09.2024, 13:30:18 »
Да сме споменавали поддръжка? Човек ако има пари за такива коли, поддръжката му е най- малкия проблем. Отделна тема са комплексарчетата в България, които ги взимат на кредит и нямат пари да ги поддържат.  Поддръжката нормално да е скъпа, защото това са коли с усъвършенствано и сложно състезателно инженерство, не е Запорожеца ти с двигател от косачка и технология от каменната ера.

И ако искаш да караш като Шумахер, в "нормалните държави" има писти, за които можеш да си вземеш билет или карта за достъп до дадената писта, и спокойно да отидеш и да изпробваш автомобила. Класическите автомобили е разбираемо да не се карат. Все пак са реликви и трябва да се съхраняват.
« Last Edit: 29.09.2024, 17:11:41 by Анонимен0405 »
Харесвам всичко що има двигател и колела.

Offline Константин

• Приятел на ГТ
  • Фен на тролейбусите и автобусите Икарус.
    • View Profile
    • Email
« Reply #3307 on: 05.10.2024, 10:36:43 »
Ето един индийски SUV: TATA Safari първо поколение, фейсливт (2005).
Интересното е,че съм ги виждал и в България.

Тролейбусно депо:Надежда
Любим модел тролейбус :Икарус 280.92Т инв. номер 2915
Линия:7

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3308 on: 05.10.2024, 11:01:21 »
  При нас мисля, че се продаваше официално преди години. Чрез внос основно от Италия имаше употребявани преди години. Леля ми кара такъв доста дълго време. Оказа се здрав, но неудобен. И миризмата на химически завод от салона не изчезна до края.
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3309 on: 13.10.2024, 01:56:00 »
https://autobild.bg/product/%d0%b1%d1%83%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%be/
Най-новата книга на Иван Колев, посветена на Булгаррено. 160 страници луксозна голяма тетрадка с твърди корици, 79 лева.

Предишната е за Форд в България, същото, за Мерцедес вече я знаете.
https://autobild.bg/product/ford-%d0%b2-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f/

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #3310 on: 18.11.2024, 11:19:39 »
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3311 on: 18.11.2024, 21:26:26 »
 Някъде в Младост през 2002г. Автор и притежател: Нушка Петрова.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3312 on: 04.12.2024, 09:11:55 »
https://www.dnes.bg/a/2-svyat/661514-avtomobilnite-kompanii-v-evropa-zatvaryat-zavodi-i-sakrashtavat-rabotni-mesta
Какво ги е прихванало всичките "световноизвестни" и "висококачествени" производители на автомобили и части....И Валео, и Бош, и Мишлен, и Фолксваген, и Даймлер - Бенц, и Форд, и кои ли още не....Явно не им излиза сметката да произвеждат по Германия и т.н. Също и китайците им разказват играта. Лошото е, че и в България затварят такива заводи за части - заплатите много са се "вдигнали", скъпо им е да плащат и отиват в Молдова, Китай и т.н.
В същото време цените на новите коли са скочили в пъти. Навремето шефът ми купуваше кола за фирмата и каза горна граница 30 хиляди. Питам го "Евро?" Да - да, евро, лева естествено! Сега за 30 хиляди лева не можеш и Дачия базов вариант да купиш. А и Мерцедес, и БМВ, и Ауди/Фолксваген продължават да бълват скъпи еднодневки, които като им мине гаранцията и айде или убийствено скъпи части и ремонти, или коша...
« Last Edit: 04.12.2024, 09:24:00 by IKAR »

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3313 on: 04.12.2024, 10:14:51 »
Ами прихванало ги е, всички ламтят само за пари и печалба. Светът като цяло никога не е бил по-алчен от сега. Това с ограниченията за вноса и митата за китайските електрички е толкова лицемерно, че няма на къде. Преди 20 години, когато корейците дадоха яко газ защо не ги спънаха така? Защото маржовете не са били такива все още. Защо не са го направили и през 70-те на японците... Междувременно добре, че разкараха навреме тоя алчен португалец Тавареш от Стелантис, преди да иве съсвем мамата на половината европейски марки.

Offline TRIZUBECA

• Наистина съм луд
  • пендел
    • View Profile
« Reply #3314 on: 04.12.2024, 12:06:21 »
Някой от Вас има ли опит с 3-литровия TDI агрегат на Ауди в битурбовата му форма (313к.с. -> 320к.с. след фейслифт)? Гледаме една А6-а Allroad и дискутираме надеждност и разход. Аз лично съм доста запознат с дизеловите агрегати на Мерцедес, но съм неопитен с ВАГ. Максимално разпитвам и проучвам и искам да чуя вашите мнения!

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3315 on: 04.12.2024, 13:43:03 »
Не си ли чувал какви мнения битуват в автогрупите и средите за тази марка? Надеждност е последната дума, която може да се каже за Ауди. Наскоро фейсбука гръмна от подигравки точно за такава А6-ца, за която са дадени 15 хиляди лева за обслужване, от които около 12 за части в небеизвестния Das auto service. Въобще в който и сервиз да погледна там са предимно представители на трите немски "премиуми" и някой Фолксваген за цвят. От тях джамбазите и монтьорите станаха милионери, а на мен няма кой да ми оправи стария Фиат, защото няма да изкара никакви пари от него и няколко майстора ми казват да не съм се занимавал с  тази кола, че нямало смисъл, много стара била и не ставало нищо от нея, при положение, че продължават да пристигат нов внос немски дръгели на същите години  :crazy:
« Last Edit: 04.12.2024, 13:46:38 by bagercho »

Offline dst1123

• Запален по ГТ
  • Т25 (199x-12.2015)
    • View Profile
    • Email
« Reply #3316 on: 04.12.2024, 16:55:28 »
Някой от Вас има ли опит с 3-литровия TDI агрегат на Ауди в битурбовата му форма (313к.с. -> 320к.с. след фейслифт)? Гледаме една А6-а Allroad и дискутираме надеждност и разход. Аз лично съм доста запознат с дизеловите агрегати на Мерцедес, но съм неопитен с ВАГ. Максимално разпитвам и проучвам и искам да чуя вашите мнения!
Един приятел си взе точно такава а6 с7-facelift allroad 18-та година, цената му не беше никак малка (47500 лв. почти всички екстри за модела), но засега се е подготвил за напред във времето (тей му рекъл майстора) психически и финансово основно за смяната на ангренажните вериги, защото са от страната на скоростната кутия, тоест се сваля мотор, което не е никак евтина процедура. На въздушно окачване са, тоест ще трябва обстойно да се прегледат в какво състояние са възглавниците и компресора. За разхода, човека ми каза, че извънградско 5,5-6л с нормално каране, градско със софийски и русенски трафик към 8,5-9л. А и като цяло те съветвам на базово ниво да видиш на Филип Лазаров клиповете за тези аудита. Вървежа е наистина приятен, за нископрофилните 19-ки, с които беше оборудван по подобието на улици из Русе вози кажи речи като стар Ситроен на сфери.
Абстрахирайки се от мизерните джамбази, които внасят всевъзможни боклуци, на които мястото им е директно при Васко (за хората извън Русе, това е автоморгата Мегапартс). лоши коли като цяло няма, има кофти стопани, голяма част от които неглижират поддръжката и проблемните възли, понеже с последни пари си взимат кола, която не им е по джоба... 

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3317 on: 17.12.2024, 11:35:42 »
  МТС в Момчилград през 60-те години на XXв. Хубав е надписът на стената "Помни! Чакат те вкъщи" и стилизираната рисунка на ГАЗ - 51.