Author Topic: Aвтомобили  (Read 614053 times)

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Aвтомобили
« Reply #1220 on: 06.06.2012, 03:20:30 »
Аз имам друго питане - при ПТП какво се случва със стрелката, показваща скоростта? Има ли някаква закономерност дали застива на скоростта, с която се е движел автомобилът в момента на катастрофата или пада на нулата или е различно - понякога така, понякога иначе?

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1221 on: 06.06.2012, 08:59:06 »
За мен всичко произведено от VW групата след 1995-97 год. в евтин до среден клас е боклук, но това е субективно. Търси информация в ежегодните доклади на Германският автомобилен съюз и попитай в доверен сервиз, ако имаш такъв.

Такава функция на скоростомера би била полезна при разследване - нещо като "черна кутия" ;) Не съм чувал за така конструиран скоростомер, доколкото се случва понякога този ефект, той е плод на случайноста и деформации от удара.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline celebrity

• Напредващ
  • програмист
    • View Profile
« Reply #1222 on: 06.06.2012, 11:49:24 »
Ами аз се колебая само между два модела - това сравнително ново Поло (най-новите екземпляри са само на 3 години) и Митсубиши Колт, но по-стария модел (1995-2002) като в прикачената снимка. Колт изглежда по-спортно някак си и носи повече на тунинг, но Полото е доста по-ново. Колт от 2002-ра насам не ми харесва хич. Други автомобили в този клас като Пежо 206/207, Рено Клио, Форд Фиеста и т.н. изобщо, ама изобщо не ми харесват. А по-висок клас за София не искам. ;) Иначе Колт рядко се среща и сигурно трудно се намират части. Ако трябва да избирате между тези два автомобила, кой бихте взели?
« Last Edit: 06.06.2012, 11:56:28 by celebrity »

Offline Tony

• Защо пиша толкова много?
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Форум за градски Транспорт Варна
« Reply #1223 on: 06.06.2012, 12:03:38 »
Мицубишито  като цяло е по-здраво, но вози по-твърдо и може би ще дава по-голям разход. Части се намират малко по-трудно от на VW, но ще ти се налага по-рядко.  :)  Между по-старото Поло като на снимката, която си пуснал и Колта, аз бих избрал Мицубишито, което е и доста по-евтино.

RIP 8155 (1992-2019), 8157 (1990-2019)

Offline celebrity

• Напредващ
  • програмист
    • View Profile
« Reply #1224 on: 06.06.2012, 12:12:29 »
А между Колта и по-новото Поло? :rolleyes:
Митсубишито ме притеснява като сигурност, все пак този модел е произвеждан още от 95-та. Не вярвам последните бройки от 98-02-ра да са кой знае колко по-различни. Иначе като външност Митсубишито ми допада повече.

Offline Tony

• Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #1225 on: 06.06.2012, 12:26:11 »
А между Колта и по-новото Поло? :rolleyes:
Oтново бих избрал Мицубишито.  :)
Относно сигурността - ако колата е добре поддържана няма за какво да се притесняваш, ако ще и 20 годишна да е.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1226 on: 06.06.2012, 12:31:49 »
Системи като AirBag и ABS би трябвало да са описани в офертата на конкретния автомобил, който те интересува. За стара кола никога няма гаранция, но по подразбиране би трябвало Мицубишито да има по-безпроблемен двигател. Да се очаква по-добра возия от Поло според мен не е оправдано, пък и има един принцип - колкото по-твърдо вози, толкова по здраво е окачването. Разгледай хубаво характеристиките, екстрите, първоначалната инвестиция, виж по форумите на двете марки, намери статии от типа "Автомобилът на старо" - дано всичко това ти помогне да си съставиш мнение!
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline зетко

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #1227 on: 07.06.2012, 01:20:38 »
Колегата сам ще си избере, но аз бих го посъветвал да поразшири търсенето. Нисан Микра е много здрава градска кола, Мазда 323 също не е лош избор. Не трябва да се забравя, че колкото по-нова е колата, толкова повече електроника има, но пък новото си е ново.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #1228 on: 07.06.2012, 03:16:18 »
Също така проблем с частите няма като цяло. Има си специализирани магазини даже за японки. Виж с втората употреба е малко по-трудно, но арабите на Симеон са магьосници  ;)

Offline celebrity

• Напредващ
  • програмист
    • View Profile
« Reply #1229 on: 07.06.2012, 13:07:20 »
Колегата сам ще си избере, но аз бих го посъветвал да поразшири търсенето. Нисан Микра е много здрава градска кола, Мазда 323 също не е лош избор.
Микрата ми е отвратителна. Виж, Мазда 323, от 2001-2003 е доста симпатична за мен, харесва ми повече от Мазда3. Как са като качество обаче не знам.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1230 on: 07.06.2012, 14:52:17 »
Последното ми проучване около Мазда показа, че те са единственият японски масов производител, който все още асемблира автомобилите само и изключително в Япония. Това трябва да ти говори достатъчно ;)
Все пак информацията ми е от преди поне 2 години, а "проблемът" е динамичен и можеш да провериш дали няма промяна.

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #1231 on: 07.06.2012, 15:21:59 »
Последното ми проучване около Мазда показа, че те са единственият японски масов производител, който все още асемблира автомобилите само и изключително в Япония. Това трябва да ти говори достатъчно ;)
Все пак информацията ми е от преди поне 2 години, а "проблемът" е динамичен и можеш да провериш дали няма промяна.
Половината Мазда е Форд.
Спрете си просташките мнения !

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1232 on: 07.06.2012, 17:17:56 »
Следва уточнение за кои модели и кои части. Точно за 323 това не е вярно. И друго - Форд са взели доста технологии, докато същото не важи в голяма степен за Мазда. :)

Offline Tony

• Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #1233 on: 07.06.2012, 17:29:42 »
За моделите на 323 от 80те знам, че са по лиценз на Форд. Но за новите модели мисля, че не е така.

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1234 on: 07.06.2012, 18:02:39 »
Аз доколкото разбрах говорим за последната генерация преди преименоването към 3, т.е. 98-03 г. И пак доколкото ми е известно, последната 323f си е самостоятелно разработена от Мазда, като Форд просто сменя емблемата и имената на моделите.
« Last Edit: 07.06.2012, 18:05:58 by GTUser »

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1235 on: 07.06.2012, 23:34:29 »
Имат модели близнаци с Форд плод на някакви договори за сътрудничество, но това не означава, че в заводите на Форд се прави Мазда. Аз съм го написал горе - не се асемблират (сглобяват) автомобили извън Япония или поне на мен не ми е известен такъв завод.

ЕД: Може и да съм го писал вече, но не помня.
Има един тест дали даден автомобил е сглобяван в Япония или в друга част на света макар и под марката на някой японски производител - ако автомобилът е произведен в Япония, то с ключ № 13 не би трябвало да може да се развие нито един болт в колата. Поне така съм чувал от хора заклети фенове на японските марки, а знаете колко популярен е този размер гайка в масовите автомобили, така че теста е лесно приложим, дори ако не можеш да разчетеш VIN-а.
« Last Edit: 07.06.2012, 23:39:32 by giorev »

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #1237 on: 13.06.2012, 14:38:02 »
Тъпа като ... да не казвам какво, дано е платила тройно цената на бариерата

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #1238 on: 14.06.2012, 01:27:46 »
Аз пък се кефя, какви бариери, какви забрани в 21 век, граници се минават с 60 км/ч., а тук бариери, зер ще си изплатят инвестициите за паркинга.
Спрете си просташките мнения !

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1239 on: 14.06.2012, 01:39:46 »
Според мен колата на девойчето се подхлъзва на мокрия под на паркинга и за това така става. Много е засилила.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР