Author Topic: Aвтомобили  (Read 614101 times)

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Re: Aвтомобили
« Reply #1260 on: 20.06.2012, 16:40:11 »
Нелепо е някой с пари да се интересува от кола на 15 години, само защото на капакът е бб.

Но е факт.
Спрете си просташките мнения !

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #1261 on: 20.06.2012, 17:03:31 »
Безумия всякакви, но както обичаш да казваш, че кой съм аз да ги съдя... ;)
« Last Edit: 20.06.2012, 17:07:59 by difian »

Offline celebrity

• Напредващ
  • програмист
    • View Profile
« Reply #1262 on: 21.06.2012, 00:31:50 »
Ситроен обикновеено си купуват хора, които държат на конфорта и дизайна на автомобила  ;)
Комфорт може, но лично за мен няма нито един хубав автомобил в ниския клас като дизайн поне от 2008-ма насам и това без значение на марката. Всички нови автомобили започнаха да приличат на някакви пежа - с изопнати фарове.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #1263 on: 21.06.2012, 01:54:45 »
В ниския клас (каквото и да значи нисък - нисък като малка големина, нисък като цена или нисък като ниско Ферари) дизайнът не е нещото, кото е важно.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #1264 on: 21.06.2012, 07:40:40 »
В ниския клас (каквото и да значи нисък - нисък като малка големина, нисък като цена или нисък като ниско Ферари) дизайнът не е нещото, кото е важно.
Едва ли не се валага нищо за дизайна, все пак в съвременното потребителско общество, лъскавината е съществен фактор при избора на клиента.

@ Селебрити: Такива са дизайнерските течения, а повярвай, правят се много серизони статистичеси проучвания какво би се харесало на хората, наред с това, какво му хрумне на дизайнера! Та на мода е по-агресивният вид на автомобилите, а ти явно статистически си извън мнозинството на предпочитания на потребителите. :/

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1265 on: 21.06.2012, 12:25:07 »

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1266 on: 21.06.2012, 14:26:59 »
Едно време асовете от авиацията са слагали знаменца на борда на самолета си при свален противник. Май нещо подобно ще трябва да направя на клиото. 'Трошачът на чужди автомобили', както стана по-известно намери своята жертва на Хемус тази седмица. Едно БМВ 3 серия (Е46) 320 дизел нещо се засегна, че го изпреварих културно и с мигач със 140 на изкачването на Витиня, след което едва на тунела 'долетя', за да ме изпревари в него (където си бях пак в ограничението). Накрая на тунела намали заради потенциална полицейска заплаха, при което го изпреварих.  Последва нова мръсна газ и изпреварване от негова страна, при което подкарах зад него да видя какви ще ги върши (достигната скорост на изравняване 180). Карайки така, забелязах появата и увеличаването на 'искри' от ауспуха му (доизгарящо масло) в тъмното. Накрая положението наподобяваше все едно ръчкам с ръжен огън.  :rolleyes: И в един момент просто рязко намали (сигурно таблото му е светнало като коледна елха). Диагноза: проблем с турбината (поне).  :help:

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1267 on: 21.06.2012, 14:44:59 »
Хахаха, с това Клио особено ако няма добър външен вид си като скрита лимонка :D
Един приятел монтьор преди доста годинки вече беше сложил на едно Уно 1,8 или 2 литров мотор бензин с компресор - всичко сбирщайн. Самото Уно имаше непретенциозен външне вид, обаче вземаше скалпа на М3, М5 и пр. луксозни бегачки. Вече не си спомням точната цифра, но от Лъвов мост до Хр.Ботев по Сливница правеше доста над 100 и после заковаваше на светофара - отзад му беше сложил дискове.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1268 on: 21.06.2012, 14:58:26 »
Повечето даже не знаят, че се слага такава моторетка на подобна калинка, а и отзад изглежда точно като обикновено клио 1.2 примерно (надписът Спорт е махнат, ауспухът е скрит). :) Преди това едно от новите Мондео (пак дизелово) се беше объркало, но се досети, че нещо не е наред с това клио и върна газта.
« Last Edit: 21.06.2012, 15:00:50 by GTUser »

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1269 on: 29.06.2012, 22:14:02 »
Днес ми изтича годината след минаване на технически преглед. Имам ли някакъв гратисен период, за да я прекарам пак на преглед или ако излезна утре да карам и ме спре полиция, директно го отнасям?

Offline Svetoslav

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1270 on: 29.06.2012, 22:39:48 »
Мисля, че няма гратисен период. Мен преди 2-3 години така ме спряха на 300 метра от нас малко след 00ч, а прегледа е бил точно до тогава, а аз изобщо бях забравил, че колата не е минавала на преглед през съответната година. Поне момчетата се оказаха стабилни и само ме предупредиха без да се заяждат.

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1271 on: 30.06.2012, 01:37:22 »
Днес ми изтича годината след минаване на технически преглед.
Просто вече си закъснял ! Пипнат ли те,- лошо. Понеделник непременно трябва да минеш на преглед.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #1272 on: 01.07.2012, 01:08:10 »
Сега с новите системи може и като иде, да му треснат глобата. Нали имат връзка с КАТ.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1273 on: 01.07.2012, 15:46:53 »
Нали имат връзка с КАТ.
С КАТ нямат нищо общо, с ДАИ - да имат, но няма кой да чете толкова информация, 4 280 пункта мисля че бяха общо за страната.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #1274 on: 01.07.2012, 18:25:30 »
Да де, ДАИ, аз обърках, щото нали катаджиите пишат актовете  :D
То по едно време имаше тенденция, ако си просрочил прегледа и отидеш, да те пратят да си търсиш катаджия да ти пише акт и след това с акта да се върнеш. Макар че аз миналата година бях просрочил прегледа и нищо не ми казаха, даже с неработещи задни спирачки (установих го няколко дни след това, докато им правех преглед) бях. И щото на валяците гледам аз, че нещо хич ги няма задните спирачки, вдигам ръчна, това-онова, ама пичът каза, че били наред нещата :D А и при движение нямаше проблеми, ей с колегата Ноксвил бяхме пътували някакви дни преди това до Мелник, той ще потвърди :D Ама сега такива работи няма да има.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1275 on: 01.07.2012, 20:56:09 »
Ама сега такива работи няма да има.
Пак ще си е по старому, вакуум няма.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1276 on: 05.07.2012, 10:47:28 »
Сега с новите системи може и като иде, да му треснат глобата. Нали имат връзка с КАТ.
Няма доказателство, че е карал колата след изтекъл срок на прегледа. Освен ако пред сервиза не стои патрулка и проверява влизащите... Иначе ще кажеш, че си докарал колата с репатрак дотам.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1277 on: 05.07.2012, 22:59:52 »
Ехее, то всъщност изтече в петък срещу събота прегледа. В събота през нощта се повозих малко и понеделник я закарахме на прегледа, че дори и автомивка видя  :D Сега я вкарахме малко в бокса и утре или другиден ще ходим да си я вземем  :P

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1278 on: 20.07.2012, 17:09:53 »
Хайде поредната хранилка на родната милиция, която вече целогодишно ще ни информира (срещу 20 кинта) за изгоряла крушка:
Караме с пуснати фарове през цялата година

Движението на автомобилите с пуснати фарове през деня вече ще е задължително и през лятото. Това решиха депутатите, като приеха окончателно част от промените в Закона за движението по пътищата......
Пълния текст - http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=935362
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #1279 on: 20.07.2012, 20:34:09 »
За новите коли няма проблем - там си има дневни светлини 'по дифолт', за другите вариант са DLR светлините, които представляват същото