Author Topic: Околовръстен път София - oбща тема  (Read 449254 times)

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
Re: Околовръстен път София - oбща тема
« Reply #220 on: 19.05.2009, 18:35:45 »
Промени в движението по Околовръстното шосе

от 19.05.2009, Автор: Строителство.инфо

Преминаването на пътни превозни средства по северното директно трасе на Околовръстния път - надлеза над бул. "Симеоновско шосе", се забранява от 12.00 часа днес до 29 май, информират от Столичната община.

Първо ще бъде забранено преминаването по крайната дясна и по средната лента, като движението ще се извършва по крайната лява лента.

Във втория етап на ремонтните дейности движението ще се извършва в крайната дясна лента.

Защо се налагат тези ремонтни дейности, данеби асфалте да се е нагънал  :fan:
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #221 on: 19.05.2009, 19:09:43 »
Не само, че се е нагънал, ами имаше и проблемни шахти в посоченич участък, мърлявщината взима връх

Offline Didoni

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #222 on: 19.05.2009, 20:28:40 »
 Откакто официално откриха участъка по околовръстното, всички (не само участниците в този форум) се оплакват от качеството на равността на настилката и изпълнението на шахтите.
 Обаче предполагам на  пътните инженери и специалисти още тогава (при откриването) им е направило впечатление, че в някои участъци, положеното до момента не е износващия (последен) пласт на асфалта. Визирам участъците, където се вливат и отливат връзките между основните платна и кръстовището на Симеоновско, както и самите връзки. През последните няколко месеца по тях се изпълняваха довършителни работи по бордюрите и  тротоарите на моста и връзките.
 Та предполагам затварянето сега е за да се изпълнят финалните асфалтови работи точно по тези малки участъци. Лошото е че никой не го обясни това още по нова година когато го откриваха с Бат Бойко.
 Иначе за шахтите в локалните платна е голяма излагация.Технически ръководител от обекта ми обясни, че последният пласт (Splitmastic) е с фиксирана дебелина 4см и там не могат да коригира грешката направена на предния пласт който се полага по водещи корди. Явно или там е грешката или в нивата на шахтите.
 За възела на Черни връх не коментирам, там е ясно. Ако става дума за други неравности, кажете.

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #223 on: 21.05.2009, 10:15:26 »
изглежда за това става въпрос
http://www.aop.bg/case.php?mode=show_doc&doc_id=194315

Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #224 on: 21.05.2009, 11:38:10 »
Ясно, за стария участък астава дума.

Интересени са първите 5 позиции:

1. изместването на част от трасето на безнапорен гравитачен водопровод Я 1300/1730; в обхвата на ПВ Драгалевци.

2. По трасето на бул.”Черни връх” което е в обхвата на пътен възел “Драгалевци” е предвидено изграждане на “Водопровод от резервоар Драгалевци по бул. Черни връх-участък 1”-Ф 800. ... изграждането на водопровода трябва да предшествува изпълнението на пътните работи в участъка;

3. При пътния възел “Симеоново”, нивелетата по бул.”Симеоновско шосе” се понижава до 1,80м. Това налага реконструкцията на съществуващия газопровод – изместване успоредно на съществуващия на понижено ниво съответстващо на нивелетата на пътя с минимално покритие 0,80м.

4. При км. 45+369 при п.в. “Симеоново”, трасето на СОП засяга стълбове №№ 45 и 46 на съществуващата ВЛ 220 кV – “Дървеница-Панчарево”. С цел постигане на нормираните габарити на далекопровода се налага реконструкция (изместване) на стълбове от №44 до №47;

5. Поради затруднения в отчужденията на терени за изграждане корекцията на река Копаница, се налага изграждане на временна корекция в обсега на СОП с тръби Ф 1500;

1. Излиза че преди да се почне ПВ Драгалевци освен отчуждаването има още проблеми - изместване на водопровод, (което неименуемо означава немалко хидравлически загуби и съответно по-малко налягане на водата на ползващите го) и построяване на водопровод към бъдещ резервоар под бул. Черни връх

2. ПВ Симеоново съвсем не бил готов. Щом Симеоновско шосе ще "се понижава до 1,8 м" и щом за довършването му е необходимо и изместване на реката по позиция 5

Като се има впредвид и че износващия пласт асфалт не е бил положен (според поста на Didoni ,аз лично нямам набюдение и не мога да кажа)

На какво са рязали лента нашите юнаци декември незнам.
« Last Edit: 21.05.2009, 11:40:45 by LG_ »
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #225 on: 21.05.2009, 11:42:48 »
...
Като се има впредвид и че износващия пласт асфалт не е бил положен (според поста на Didoni ,аз лично нямам набюдение и не мога да кажа)

На какво са рязали лента нашите юнаци декември незнам.

на места е положен, на други - не
личи си много добре къде е положен, там стига до чупката на бордюра, иначе като не е положен се вижда и малко от вертикалната част на бордюра

а рязането на лентата и на мен ми беше чудно :)
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.

Offline Didoni

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #226 on: 23.05.2009, 15:28:00 »
Преди малко минах по околовръстното. Както и предполагах асфалтираха връзките между кръстовището на Симеоновско (под моста) и основното директно платно на околовръстното. Северната връзка (откъм града) са я направили и честно да ви кажа не съм виждал по добре направени шахти. Направо са перфектни(шахтите са 4 или 5). Трябва да мине малко време, може би месец или два, а най-добре един зимен сезон, за да се разбере колко са качествени. Но до момента аз не съм минавал по по-равни шахти правени в последните 10 години. Сега правят южната връзка (откъм Симеоново).
« Last Edit: 23.05.2009, 15:31:46 by Didoni »

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #227 on: 23.05.2009, 20:11:00 »
Преди малко минах по околовръстното. Както и предполагах асфалтираха връзките между кръстовището на Симеоновско (под моста) и основното директно платно на околовръстното. Северната връзка (откъм града) са я направили и честно да ви кажа не съм виждал по добре направени шахти. Направо са перфектни(шахтите са 4 или 5). Трябва да мине малко време, може би месец или два, а най-добре един зимен сезон, за да се разбере колко са качествени. Но до момента аз не съм минавал по по-равни шахти правени в последните 10 години. Сега правят южната връзка (откъм Симеоново).
Аз минах преди 10 минути и шахтите в северното платно (преди разклоняването за надлеза) са си в същото окаяно състояние. Аз като минах режеха асфалта по надлеза и слагаха релси напречно на платното за компенсиране на  колебанията в конструкцията (дано ме разбрахте) А като се качваш на широката част след кръстовището с Драгалевско шосе посока Младост са оставили разлика в нивата на асфалта, при това не плавна, ами е като праг, ако не го видиш-язък за колата. Освен това при изкачването на надлеза над Симеоновско посока Младост е нещо страшно-пропадания, неравности, вълни-трагедия. Не знам тия от ГБС как въобще могат да си правят устата и за частта до Камбаните при това изпълнение :-Х

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #228 on: 23.05.2009, 20:15:56 »
... слагаха релси напречно на платното за компенсиране на  колебанията в конструкцията (дано ме разбрахте) А като се качваш на широката част след кръстовището с Драгалевско шосе посока Младост са оставили разлика в нивата на асфалта, при това не плавна, ами е като праг, ако не го видиш-язък за колата. Освен това при изкачването на надлеза над Симеоновско посока Младост е нещо страшно-пропадания, неравности, вълни-трагедия. Не знам тия от ГБС как въобще могат да си правят устата и за частта до Камбаните при това изпълнение :-Х

дилатационни фуги се казват

точно там няма износващ пласт
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.

Offline prof66

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #229 on: 25.05.2009, 18:45:15 »
глупаво питане имам :)

някой въртял ли се  е с gps по направените възли на околовръсното
- нещо колкото и да чета не успявам да се ориентирам,
а ако има трак нещата биха станали много ясни :)

естествено, ако някой има такъв трак - да го постне, мерси предварително :)

най накрая се прежалих и се разходих до там с велосипеда :)
ползвайте, ако някой му е интересно :)

не очаквах нещата да са толкова... назад, но все пак - интересно :))

fenn

• Guest
« Reply #230 on: 01.06.2009, 17:22:46 »
глупаво питане имам :)

някой въртял ли се  е с gps по направените възли на околовръсното
- нещо колкото и да чета не успявам да се ориентирам,
а ако има трак нещата биха станали много ясни :)

естествено, ако някой има такъв трак - да го постне, мерси предварително :)

най накрая се прежалих и се разходих до там с велосипеда :)
ползвайте, ако някой му е интересно :)

не очаквах нещата да са толкова... назад, но все пак - интересно :))

Колега, би ли обяснил за какво служи прикачения файл, защото аз не можаш да го отворя с нито една програма !?!

Offline sharkb

• Запален по ГТ
    • View Profile

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #232 on: 16.06.2009, 08:25:39 »
При Черни връх продължава да е пълна мизерия, чак ми става неприятно като мианавам оттам

Значи дръвцата продължават да си стоят на трасето и никаква земна сила не е в състояние да ги помести оттам?

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #233 on: 17.06.2009, 11:13:48 »
При Черни връх продължава да е пълна мизерия, чак ми става неприятно като мианавам оттам

Значи дръвцата продължават да си стоят на трасето и никаква земна сила не е в състояние да ги помести оттам?

Не е заради дръвцата, водопроводът под Черни връх бави нещата.
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #234 on: 17.06.2009, 18:53:17 »
Ама строителите правят ли нещо по въпроса или чакат водопроводът да благоволи най-накрая да спре да бави нещата?

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #235 on: 19.06.2009, 22:12:03 »
Е, съгласен съм, че трябва да имат проект, ама големият проект за Околовръстното откога върви, що чакаха досега, та не са направили малкото проектче за водопровода?

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #236 on: 19.06.2009, 22:55:22 »
Нали имаше забавяния и допълнително забавяне и заради друга техническа и инженерна инфраструктура. Въпросът ти е риторичен, нали сме в България.  :(

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #237 on: 19.06.2009, 23:42:55 »
При Околовръстния лявата ръка не знае какво прави дясната

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #238 on: 20.06.2009, 07:36:03 »
Е, съгласен съм, че трябва да имат проект, ама големият проект за Околовръстното откога върви, що чакаха досега, та не са направили малкото проектче за водопровода?
Затова пък имат готов проект от миналата година за преасфалтиране на Черни връх по съществуващия габарит, а сега искат да се изпълни по регулация след водопровода - с 4 ленти.
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #239 on: 22.06.2009, 16:56:47 »
За улицата между Хладилника и Околовръстното ли говориш? Много добра идея е да го поразширят. Чудя се как ли им е дошла!