Author Topic: Околовръстен път София - oбща тема  (Read 449312 times)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Околовръстен път София - oбща тема
« Reply #260 on: 31.07.2009, 00:12:11 »
И не забравяйте, че целта е потоците от/към калотина да се поемат от бъдещата северна тангента. Така че да я почват нея час по-скоро! А 'Сливница' и 'Царица Йоанна' ще са по-скоро с регионален характер и  е по-важно там околовръстното да е безконфликтно шосе, а не въпросните два булеварда.
Царица Йоанна - да, по Сливница ще остане основна входна артерия даже и след отклоняване на транзитния поток в посока Костинбродско шосе.

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #261 on: 31.07.2009, 03:40:16 »
Северната тангента ще е във вид автомагистрала и изобщо няма да има сравнение между двете пътни артерии като габарити и скорости, а транзитният трафик не би използвал 'Сливница', за да не се бута из града. Така че натоварването по последния ще се намали смятам осезаемо. Но когато имаме Северна тангента все пак  :rolleyes:
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline naster1

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #262 on: 17.08.2009, 15:53:19 »
Не бях минавал скоро по северната дъга на околовръстното .... е няма такъв "път"  :angry: :( след като минах през околовръстното на Загреб(перфектно) и през Белград(качество ала-неремонтирано Цариградско) това подобие на път, покрай София ми се стори като част от инфрастуктурата на Афганистан или Бангладеш :( Интересно ми е дали и разширената част след детелината на Ботевградско в посока Тракия е също толкова зле, колкото и частта от северната страна ?

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #263 on: 17.08.2009, 16:37:53 »
единственото предимство на посочената отсечка е че е широка иначе може да се ползва от министерство на здравеопазването за разбивне на камъни в бъбреците единственият що годе нормален участък е между надлеза за казичене и моста над влака но пък там има ограничение 40
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #264 on: 20.08.2009, 12:11:32 »
ставали ли са катастрофи между Симеоновско шосе и Кл.Охридски където от две платна околовръстното става в едно.След челопеченско шосе където околовръстното от две платна минава в едно към Чепинци е имало много катастрофи заради несъобразена скорост

Offline Didoni

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #265 on: 20.08.2009, 23:31:28 »
Лично бях свидетел на катастрофа точно там през пролетта (почти съм сигурен, че беше месец май). Пред очите ми стана. Тъкмо слизах вече от моста и виждам в огледалото, някой се засвяткал, а вече идваше стеснението. В крайна сметка изпревари мен, изпревари и един ТИР в последния момент и не можа да вземе шикана на стеснението (тогава беше малко по различно там) и се заби в този отпред (ауди А6). Беше волво (някакъв стар модел) с ямболска регистрация, шофирано от мъж на около 50 години. Малко по-нататък имаше патрулка и им казах. Посмачкаха си колите, но нямаше ранени.
По темата, смятам че сега е добре сигнализирано стеснението а и новите табели ме радват. Според мен има нужда от още по една непосредствено преди възлите, но може би и дотам ще стигнем. Ако някой е минавал скоро и има представа, водопровода западно от драгалевския възел се вижда, но директното трасе посока симеоновско дали след като мине над него ще се спуска надолу под Черни връх? Че ми се струва доста близко и не много дълбоко за да се обезпечи габарита на съоръжението отдолу(зависи и от надлъжния наклон разбира се).

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #266 on: 08.09.2009, 12:22:55 »
Малко снимки от вчера на строителните работи по пътен възел Драгалевци. Вижда се че вече правят подпорнат стена за траншеята от югозападната страна на възела.

От другата страна на бул Черни връх подпорната стена е на етап фундаменти:

Тука една снимка на готовия участък между Драгалевци и Бояна:

както и един видеоклип между Драгалевци и Симеоново

« Last Edit: 08.09.2009, 12:27:57 by LG_ »
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #267 on: 11.09.2009, 22:53:54 »
Не помня дали е коментирано нагоре по темата, интересно ми е на какви етапи ще бъде организирано изграждането на възела. Например, първо строят южната половина, покриват траншеята и насочват движението по нея, за да започнат северната половина, или ще бъде разделено на повече етапи с измествания на движението насам натам, както процедираха със симеоновския възел? Днес в 18.00 ч на това кръстовище имаше страховито задръстване - в южното платно колоната беше неподвижна чак до Шел Бояна, като движението беше блокирано даже и в локалното. Досега не бях виждал подобно нещо.
« Last Edit: 28.09.2009, 08:28:40 by Vladislav »

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #268 on: 12.09.2009, 00:58:54 »
Всяка от траншеите ще "среже" Драгалевското шосе в процеса на изграждане. Не ми се вярва да се стигне до затваряне, а по-скоро на отмествания на платното. Т.е. имаме най-малко 4 етапа - изграждане на западната и източната част на южната траншея и същото - за северната.

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #269 on: 13.09.2009, 17:02:32 »
С една дума, още не е много ясно. Гледам че в момента строят или по-скоро копаят и западната и източната части на южната траншея. Вероятно като се стигне дотам ще остане неизградено само мястото, което сега заема Драгалевско шосе, и тогава ще изместят шосето върху вече готовата част от съоръжението. Но аз не мога да си представя добре как ще стои на терена конструкцията на кръговото, така че ще трябва да почакам да се пооформят нещата.

Още един въпрос: гледам че подпорната стена стърчи над терена на сегашното кръстовище. Това означава, че мостовата конструкция също ще е издигната по-високо, така ли?
« Last Edit: 13.09.2009, 17:06:35 by Vladislav »

Offline Muslon

• Маниак
    • View Profile
« Reply #270 on: 15.09.2009, 03:08:50 »
Не мисля, че ще са две траншеи. Според мен ще е една, дори евентуално без подпорни стълбове по средата.

шоп

• Guest
« Reply #271 on: 15.09.2009, 04:31:04 »
Кога може да се очаква да бъде завършено това кръстовище? С какви темпове работят след като вече отчуждаването е приключило?
Как стоят нещата с двата моста при Младост? Въведени ли са в експлоатация?

Juventus

• Guest
« Reply #272 on: 16.09.2009, 16:53:25 »
Имам няколко въпроса към софианци. Това прословуто околовръстно шосе, което е с дължина от около 60 км, пълен кръг ли прави около София? Също така, какви са габаритите му и с по колко ленти са платната му в неразширената част? Има ли ясното коя част от околовръстното ще се разширява, какви са сроковете, откъде идват парите и за каква сума говорим? В интернет се посочва 2010 и 300 милиона евро, но като виждам каква малка част са разшириши за толкова време и на такава цена, ясно е, че ще има голяло закъснение и още по-голямо оскъпяване.
« Last Edit: 16.09.2009, 16:55:08 by Juventus »

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #273 on: 16.09.2009, 18:34:48 »
Прави пълен кръг, но южната му част по-скоро минава в София (заради близоста на Витоша).
основната част от него е двулентова, като определени участъци -
Цар Борис III - Пушкин, Бъкстон - Черни Връх - Симеоновско Шосе, Малинова Долина - Младост 4, Лозен - Челопеч и др са с по 4/6 ленти общо - около 22 км от общо 62.
По другите въпроси конкретен отговор е трудно да се даде
« Last Edit: 16.09.2009, 18:57:14 by etnies »

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #274 on: 16.09.2009, 20:18:17 »
Лозен Челопеч е 4х4 или общо с осем ленти в двете платна. А вбъдеще ще има и локали 2х2...
А сега е бавно, именно защото се строи Южната дъга, която е застроена отстрани, прилежащите урбанизирани териитории нямат и грам инфраструктура и пътят е най-натовареният в България. Преди година някъде в сайта на МРРБ гледах някаква статистика за натовареността на пътищата в България и това съм запомнил. Та основно тези фактори влияят върху огромната стойност на километър и бавното строителство. Около Бояна към Овча Купел ще има тунели и там също е доста сложно, но останалото вече може да се каже, че е извънградски път. В сайта на АГК има пълния проект за Околовръстното, заедно със Северната скоростна тангента:
http://sofia-agk.com/esoft/planove/displayImage.php?folder=podrobni/Ok_pat_SBORNA_OK_zeme_OGP_OK_DAG/
« Last Edit: 16.09.2009, 20:22:58 by difian »

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #275 on: 16.09.2009, 23:21:00 »
Quote from: news.dir.bg
Затварят част от бул. ”Черни връх” за седмица
16 септември 2009 / News.dir.bg

Заради изграждането на пътен възел "Драгалевци" от обекта "Южна дъга на Околовръстния път" ще бъде затворена част от бул. "Черни връх", съобщи БТА.
От утре до 25 септември се спира движението на превозни средства по булеварда от Околовръстния път до ул."Акад.Петър Динеков" и локалните платна на Околовръстния път пред Ботаническата градина и в района на входовете на градината, съобщиха от Центъра за градска мобилност.
Автобусите по линия 64 ще се движат от Центъра по хигиена до гробищен парк "Драгалевци", автобусите по линия 93 в посока лифт "Драгалевци" ще се движат от бул. "Черни връх" по Околовръстния път, пътен възел "Бояна", ул. "Даскал С. Попандреев", ул. "Кумата", ул."Нарцис", пл."Цар Иван Александър" и по маршрута им. Автобусите от линия 98 ще се движат в посока с. Железница от бул. "Черни връх" по Околовръстния път, пътен възел "Бояна", ул. "Даскал Стоян Попандреев", ул. "Кумата", ул. "Нарцис", ул. "Папрат", ул. "Захари Зограф" и оттам по маршрута им.
В участъка между бул. "България" и бул. "Черни връх" по Околоврътния път в посока ж.к. "Младост" автобусите от 111-а линия ще се движат в централното платно на Околовръстния път.

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #276 on: 28.09.2009, 08:33:04 »
Quote from: в. Дневник, 27 септември 2009 г.

Част от бул. "Черни връх" в София ще бъде затворена до неделя

От днес (28 септември - понеделник) до 4 октомври ще бъде затворен за движение в двете посоки участъкът от бул. "Черни връх" между Околовръстния път и ул. "Акад. П. Динеков", съобщиха за БТА от центъра за градска мобилност. Ще бъде затворено и локалното платно на Околовръстния път между входовете на Ботаническата градина.

Промяната в организацията на движението е заради продължаващото строителство на пътен възел "Драгалевци" като част от обект "Южна дъга на Софийския околовръстен път". С променени маршрути ще се движат автобусите по линии 64, 93 и 98.

В участъка между бул. "България" и бул. "Черни връх" в посока жк "Младост 1" по Околовръстния път автобусите по линия с номер 111 ще се движат в централното платно на Околовръстния път и ще спират срещу съществуващата спирка "Киноцентър".

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #277 on: 11.10.2009, 23:12:07 »
Ето малко нови снимки. За съжаление не сме от хората, които могат да кажат кога ще замършат строежа на пътния възел, но поне вече се работи активно. Направи ми впечатление, че подготвят за асфалтиране и дори вече асфалтират подходите от двете страни към тази част от траншеята и локалните, която сега се изгражда.

Offline koqn

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
« Reply #278 on: 21.10.2009, 14:38:33 »
Според http://sofia-agk.com/esoft/planove/displayImage.php?folder=podrobni/Ok_pat_SBORNA_OK_zeme_OGP_OK_DAG/ няма да има кръгово, за каквото преди се говореше..

Живо се интересувам кога ще успеят да отпушат околовръстното, напълно или частично.
Някой с повече инфо?

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #279 on: 21.10.2009, 14:59:01 »
Това от плана е вече доста остаряло. Подобна полудетелина би отнела много от прилежащата територия и оскъпило строежа, затова се отказаха от нея. Кръговото ще е на ниво терен правещо връзка на бул Черни връх с локалите, а околовръстното е в траншея.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!