Author Topic: Околовръстен път София - oбща тема  (Read 449332 times)

Offline Drafter

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
Re: Околовръстен път София - oбща тема
« Reply #140 on: 01.09.2008, 13:06:12 »
Като гледам чертежите на околовръстното от по-горния линк ми прилича на справочник по пътно строителство с показани всички известни на науката видове кръстовища, пресичания, подлези, надлези, траншеи, тунели и прочее елементи...Да сме живи и здрави за да го видим един ден цялото изпълнено...

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #141 on: 13.09.2008, 15:06:12 »
Повлиян от "приятната" новина за продължаване на затварянето на Симеоновско до 15 октомври, посетих обекта кръстовище Симеоновско шосе (СШ)/Околовръстно шосе (ОШ). Ето какво е положението:
1. Монтирани са трегерите на северното транзитно платно на ОШ. При това не са свързани със захождането и излизането на кота 0. При всички случаи изпълнението на тези връзки няма да мине без ново затваряне на ОШ.
2. На южното платно на ОШ не са отлети още колоните, да не говорим за трегери.
3. СШ от южната страна (откъм Симеоново) е непроходимо. В посока София е разкопано за водопровод или канал чак до Амбасадор (бивш).
4. Никакви временни асфалтирани връзки не се очертават.

При това положение явно до края на пуска не може да се очакват чудеса, така че трафикът по ОШ на първо време ще върви северно от надлеза по около километър трошенокаменна настилка. Вероятно доста наглеци ще подхождат/завиват от/към северната част на СШ. Реално ако не беше ВиК по СШ, кръстовището би могло да функционира като Т-образно и преди 15 октомври.
Вероятно през това време ще работят по южната половина, но до 15 октомври ми се струва оптимистично да са готови трегерите на южното транзитно платно на ОШ и трасирани и асфалтирани връзките на това платно със СШ.

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #142 on: 13.09.2008, 15:19:49 »
1. Монтирани са трегерите на северното транзитно платно на ОШ. При това не са свързани със захождането и излизането на кота 0. При всички случаи изпълнението на тези връзки няма да мине без ново затваряне на ОШ.

Ако те разбирам правилно тука имаш впредвид насипа, зад устоя на надлеза. Ако е това, то спокойно, няма да има нужда от ново затваряне на кръстовището за неговото изпълнение

до 15 октомври ми се струва оптимистично да са готови трегерите на южното транзитно платно на ОШ и трасирани и асфалтирани връзките на това платно със СШ.

Трегерите се монтират за няколко дена! Все пак идват готови от завода за предварителнонапрегнати st.-б. елементи. Обезпокоително е че основ?те не са наляти. Все пак бетона набира пълна якост на 28-мия ден след изливането и тогава чак ще може да се монтират гредите. А за изливането на основите не се иска изкопът за ВиК да е готов.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #143 on: 01.10.2008, 03:19:47 »
Ето малко и от мене: асфалтирането и в двата участъка - Шел Бояна - Драгалевско шосе и Драгалевско - Симеоновско шосе е вече на финалната права - готвят се да полагат най-горния слой асфалт, оформят локалните платна, редят бордюри и плочници по тротоарите. Поставени са стълбове за осветление. Работата по Драгалевския пътен възел все така не е започнала, на бъдещото платно до кръстовището нахалните цигани продължават да демонстративно да разтоварват дърва. Напредва работата по пътния възел за Симеоново - както виждате отснимките вече са излети и декофрирани колоните за втората част от моста, след десетина дена ще редят гредите и там (по информация на работниците на обекта).

А някой може ли да припомни какъв е срокът за пускане на северното платно?

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #144 on: 01.10.2008, 03:28:00 »
И още няколко снимки, че прехвърлихме лимита в предния пост.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #145 on: 01.10.2008, 10:57:32 »
Браво на Владислав и на Главболгарстрой  :D Доста са напреднали. Откакто го избягвам околовръстния съм изпуснал развитието, а то си е сериозно, дано успеят да свършат възел Симеоново + платната до първия сняг, а пролетта да правят само Драгалевци

Мен най ме яд, че можете тези затваряния да се използват да се изкарат платната до Кл.Охридски/Бистришко шосе. Там няма строежи, голо поле
« Last Edit: 01.10.2008, 11:09:29 by Repcho »

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #146 on: 04.10.2008, 15:30:44 »
Оформена е южната половина на кръстовището под надлеза. Практически готови са северозападната и югозападната четвъртина от локалните платна на Околовръстното. В източната част са по-назад нещата, особено в югоизточната, където явно трябва да се укрепва далекопроводен стълб, който е буквално на сантиметри от югоизточното локално платно. Днес, макар и събота, се гласят с кран да качват трегерите на южното главно платно.
По всичко личи, че до 15 октомври ще пуснат отново околовръстното (даже и платната към Шел, които, видно и от снимките на Владислав, са готови), но по Симеоновско има толкова много работа, че едва ли ще сколасат. Така че предполагам, ще се върне положението между 15-30 септември.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #147 on: 05.10.2008, 16:21:18 »
Ако на 15.10. са готови с гредите, още месец за пътната плоча, през това време ще се правят насипите.
За да подхванат насипите, трябва да свършат с локалните платна, а в източната част има още много работа по тях...
Дано като пуснат Симеоновско, се сетят и за светофар, иначе долу ще е шок и ужас, докато пуснат надлезите.

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #148 on: 10.10.2008, 22:21:05 »
На последния пост на Благун - западния насип вече са го подхванали. Вярно е, че и локалните платна от тази страна вече ги привършват - правят тротоари и са поставили стълбовете за осветлението. Но на източната страна има още работа - отводнителни системи, стените на рампата още не са довършени, макар че остава малко...

На снимките от преди три дни се вижда как поставят последната греда на надлеза. Също така южната страна на Симеоновско (към Симеоново) вече е готова за асфалтиране - можете да видите, че бордюрите на тротоарите са поставени и основата е трамбована и нивелирана. Вече оправят основата и от другата страна, свързали са и канализацията, която поставиха надолу по Симеоновско на минимум 6-7 м дълбочина. Приятно е да се види напредък.

Освен това, днес се разходих по самото околовръстно между Симеоново и Драгалевци (пеша, защото отново е затворено за коли поради довършването на кръстовището под надлеза). Установих, че почти са привършили асфалтирането - вече е положен износващият слой асфалт, при това изглежда доста прилично, но това ще се види като го "пробваме". Интересно ми е, какъв срок е поставен за цялостното пускане на двете платна между Симеоново и Бояна без Драгалевския възел?
« Last Edit: 18.10.2008, 20:31:22 by Vladislav »

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #149 on: 16.10.2008, 10:25:47 »
Тази сутрин се минава само по северното локално платно - това вероятно във връзка с изграждането на подпорна стена около далекопроводен стълб в югоизточния квадрант.
Въпреки песимистичните ми очаквания Симеоновско шосе е отворено. Неразкопаната половина на платното не е преасфалтирана (дае не е измита от нанесените инертни материали), но то не може всичко наведнъж да стане. Има си и светофар долу под надлеза. Като пуснат на 23.10. и южното локално, ще е прилично положението, сега има опашки на околовръстното, тъй като локалното платно е само двулентово.
Почти готово е северното платно по цялото му протежение, остава само вливането му около Драгалевското шосе. Засега не е пуснато, вероятно ББ няма да издържи на изкушението да резне поредната лента.

Не ми е ясно, къде ще бъдат спирките на А111/122? В досега изградените западни части на локалните платна няма джобове за спирки.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #150 on: 16.10.2008, 23:00:09 »
Спирките незнам дали са закрити, има си ги. Ако пуснат 111 отгоре по моста, може и да ги закрият, въпреки че тези спирки са удобни за връзка с А67. Иначе днес реших да отида до Овча Купел с 111 и вече твърдо се реших като ходя към Овча Купел да ползвам 76+102 или 76+73. Но този път взех 111 за да видя какво са нправили по околовръстното и какво-чаках го доста време ,ама нормално заради задръстването, от Младост таман излезнахме на околовръстното и започна задръсването..и така чак до Симеоновско, почти 1 час неможем да минем-общо времепътуването от Младост до Овча Купел беше...около 1 час и 40 мин! Е аз по-добре да бях отишъл с 76 и 102 или 76 и 73-хем щях да седна, хем се возят по-приятни хора, особено в 73, а пък нищо чудно да бях стигнал и по-бързо.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #151 on: 16.10.2008, 23:18:56 »
Спирките незнам дали са закрити, има си ги.
Къде по-точно ги има? Не е сериозно да минава отгоре по моста - връзката с А67 се ползва от кв. Симеоново, Малинова долина, Витоша.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #152 on: 16.10.2008, 23:32:13 »
Навеса е преди на 50-тина метра преди светофара, посока Горнобански път. Обаче май спирката я има само в посока Горнобански път. Другият навес е махнат и сложен отстрани до околовръстното, малко преди кръстовището.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #153 on: 27.10.2008, 13:04:45 »
Някой знае ли кога ББ ще открие официално цялата южна дъга?
За цялата южна дъга - Казичене-Княжево едва ли има врачка да познае. За работещия се участък анонсът през август беше - до края на годината, с изключение на пътния възел "Драгалевско шосе". Очевидно е, че това няма да се изпълни, доколкото на изток от пътен възел Симеоново и по надлеза има доста работа.
Вчера бях неприятно изненадан, че пуснатите миналата година южни платна (главно+локално) между Шел Бояна и Драгалевско шосе са затворени и движението върви по новите северни платна. Упорито изостава южното локално платно при пътен възел "Симеоновско шосе", както и старта на северното платно пред АИКО.
« Last Edit: 27.10.2008, 13:08:17 by blagun »

Offline rebelheartous

• Запален по ГТ
    • ICQ Messenger - 161516830
    • View Profile
« Reply #154 on: 27.10.2008, 20:34:52 »
Да, Благун ме разбра добре какво имам предвид. И аз днес минах оттам, въпреки че се бях заканил да чакам реженето на лената :D Общо взето движението до Драгалевско е в северното платно, а след това се връща отново в южното (въпреки че и двете северни между Бояна и Симеоновско са завършени). Приятно бях изненадан в нановото затваряне на южното между Бояна и Драгалевско и има защо - вадят се и се редят разместени бордюри (а имаше бол такива), лек бетон ще се излива като шапка върху подпорната стена на локалното някъде по средата, където имаше издигане и трето, струва ми се, че ще се разстила нов тънък слой асфалт отгоре, върху който да легне маркировката. За последното не съм убеден на 100 процента. Забелязах обаче, че на места имаше изрязвания в асфалта около бордюрите, които от просто монтиране на нови няма да запълнят дупките в пътя.

По естакадата напредват доста бавно. Имаше няколко валяка, който минаваха върху пластове чакъл, но до най-горната част има поне още 2-3 седмица. Както каза Благун, по източната част на естакадата почти нищо не е пипано, с изключение на завършените бетонни стени на моста.

И още нещо: някакви работници за пореден път се мотаеха по естакадата при разклона за Бизнес парка. По едно време (1, 2 месеца назад) премахнаха старата ограда. Сега ми се струва, че правят замервания и огреждат състоянието на моста. Няма да се учудя, ако заработи до края на годината.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #155 on: 01.11.2008, 23:45:07 »
А като почнат и кръстовището на Драгалевци всички автобуси от Хладилника сигурно ще ги пренасочат да тръгват от Студентски град или от Дървеница. Може и от Семинарията, ама там няма къда де почиват, така че първите два варианта са по-вероятни. А пък 111 колко време няма да се движи...

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #156 on: 01.11.2008, 23:54:40 »
Може да тръгват някъде и от Борово,Г.Делчев, авт О.Купел или през Сребърна и г.Делчев ,България и по 64 или през Н.Вапцаров и по Симеоновско(93,66 и 98 и122).Тогава 64 ще е до Симеоново.

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #157 on: 02.11.2008, 00:34:29 »
111 може спокойно да минава през Симеоново, Драгалевци и Бояна и по маршрута си.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #158 on: 02.11.2008, 08:28:03 »
Тирове и студенти! Не ми се мисли какъв цирк ще е от там - 280 и зад него тир от Украйна за Гърция...
В момента е забранено движението на ТИРове по южната дъга. Тези от Украйна за Гърция изобщо няма какво да търсят там, тъй като от Ботевградско през северната дъга и Суходол е по-бързо, тколкото през Казичене и южната дъга. ТИРовете от Турция за Македония имат 2 варианта - през Костенец-Самоков-Дупница или по северната дъга на околовръстното.

А като почнат и кръстовището на Драгалевци всички автобуси от Хладилника сигурно ще ги пренасочат да тръгват от Студентски град или от Дървеница. Може и от Семинарията, ама там няма къда де почиват, така че първите два варианта са по-вероятни. А пък 111 колко време няма да се движи...
Кръстовището на Драгалевското шосе е съвсем различно от Симеоновско - там околовръстното ще се пъха в траншея. Т.е. правят южната траншея на 2 етапа (за да не се прекъсва Драгалевско шосе) и после - северната - на 2 етапа. В момента, когато приключат южната траншея, кръстовището става на 2 нива.

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #159 on: 03.11.2008, 12:16:02 »
Кръстовището на Драгалевското шосе е съвсем различно от Симеоновско - там околовръстното ще се пъха в траншея. Т.е. правят южната траншея на 2 етапа (за да не се прекъсва Драгалевско шосе) и после - северната - на 2 етапа. В момента, когато приключат южната траншея, кръстовището става на 2 нива.

По скоро биха разделили етапите на източен и западен с прилежащите два моста от кръговото движение над траншеята. Така няма да се прекъсва движението по нито едно от двете направления.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!