Author Topic: Околовръстен път София - oбща тема  (Read 449283 times)

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
Re: Околовръстен път София - oбща тема
« Reply #180 on: 07.12.2008, 14:32:55 »
Новия участък при ботаническата ми се струва, че има много неравности. На места все едно минавам по паваж. Едни такива леки вибрации. Не знам от колата ли е, от пътя ли е, но в стария участък тези неравности не ги усещам. Това е в посока Бояна.

И преди съм отбелязвал и сега ще кажа. Участъка по около 400 м от двете страни на Драгалевския възел ще се копае за траншеята в която ще слезе околовръстното. Затова асфалта там е правен за временно ползване
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline rebelheartous

• Запален по ГТ
    • ICQ Messenger - 161516830
    • View Profile
« Reply #181 on: 07.12.2008, 23:11:22 »
Да бе, това е ясно. Според мен човекът говореше за готовите нови платна преди тази траншея. Но не споделям мнението му, че асфалтът е положен некачествено.

Offline sando1

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #182 on: 08.12.2008, 13:48:29 »
Да, за новите платна говорех. Може и в моята кола да е проблема :). А иначе в локалното кръглите шахти пак се усещат като дупки, ама това си е навсякъде в България. Че е добре направен- да, но на каква цена и с какво закъснение!?

hive

• Guest
« Reply #183 on: 08.12.2008, 19:06:24 »
Аз смятам, че отчуждаването на имоти трябва да става на база на данъците които е плащал собственика на общината за последните 2 години. В много други страни така се прави, а сега си плащаш данъците на база ниска оценка, защото да може да плаща собственика по-малко месни данъци. Когато го отчуждават прави някакви други оценки и завишава, но не е плащал на такава база данъците за имота. Не реално ниски оценки са имотите навсякъде и се плащат по малко данъци, това трябва да се промени.

Колкото до околовръцното мисля, че трябва да почнат тапите и на бул. Сливница и тапата на бул. Цар Борис 3. Колкото по рано толкова по добре.

европари финансират околовръстното шосе на София

Отсечка от 33 км е включена в Оперативна програма Транспорт на мястото на анулирания търг за пътя Подкова-Маказа
Изграждането на северната дъга на околовръстното шосе на София ще стане с европари, съобщи председателят на Надзорния съвет на Национална агенция Пътна инфраструктура (НАПИ) Иван Атанасов. Отсечка от 33 км е включена в Оперативна програма Транспорт на мястото на анулирания търг за пътя Подкова-Маказа.

В момента се актуализира работният проект за разширяването на участък от пътен възел Кремиковци до връзката с магистрала Люлин. По груби оценки на експерти цената ще бъде над 260 млн. EUR.
Провеждат се работни дейности по разширението на участък от 4.5 км от южната дъга от бул. Симеоновско шосе до бул. България. Реконструкцията започна на 7 ноември 2006 г., но се забави заради отчуждителни процедури и допълнителни строителни работи. Плановете са отсечката да бъде завършена през следващата година.
http://ipo.bg/Default2.aspx?ArticleID=947ece51-e333-4602-83c7-f9babee25ea4

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #184 on: 08.12.2008, 22:45:44 »
1. трябва да почнат тапите и на бул. Сливница
2. тапата на бул. Цар Борис 3.
1. За кръстовището на Милево ханче засега никой не говори. АМ Люлин завършва между Филиповци и Люлин-5. Околовръстната магистрала ще се насочва към Калотина някъде около сегашното кръстовище с Ломско-Костинбродското шосе, а не на Милево ханче. И въпреки това ханчето ще остане основна входно/изходна точка на София, тъй като тесноватото Ломско шосе през Надеждите не може да се мери с бул.Сливница.
2. Тук се предвижда дълга естакада от Павлово до разклона за Горна баня при НБУ.

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #185 on: 08.12.2008, 23:08:07 »
Защо да ми е грозно пожеланието ми всеки да получи точно толкова, колкото е стойността на имота му (не по-малко). Подобренията също влизат в сметката - ако си направи основен ремонт на къщата, просто трябва да взема фактури от изпълнителите, които се представят при спорове по отчуждителната цена. А това, че до 2010 няма да подхванат този участък, е очевидно.

Не оспорвам пожеланието - и аз съм "за" това да се обещетяват на реални цени хората, независимо къде имат имот. Идеята ми беше за начина по който беше казано в първия пост, от който лъха на неприязън, без никаква представа кой поставя въпроса и с каква идея. Жената обясни човешки за какво иде реч. Основателен ли е тона в първия отправен към нея твой пост, как смяташ? За това говоря. За другото, както вече казах, съм напълно съгласен!
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #186 on: 09.12.2008, 00:24:48 »
1. трябва да почнат тапите и на бул. Сливница
2. тапата на бул. Цар Борис 3.
1. За кръстовището на Милево ханче засега никой не говори. АМ Люлин завършва между Филиповци и Люлин-5. Околовръстната магистрала ще се насочва към Калотина някъде около сегашното кръстовище с Ломско-Костинбродското шосе, а не на Милево ханче. И въпреки това ханчето ще остане основна входно/изходна точка на София, тъй като тесноватото Ломско шосе през Надеждите не може да се мери с бул.Сливница.
2. Тук се предвижда дълга естакада от Павлово до разклона за Горна баня при НБУ.

Ако съдим от интервюто на новия транспортен замкмет за въпросното кръстовище не само се говори, ами и тече процедура за изграждането му. В друга публикация (която сега не мога да открия) пишеше, че това ще бъде първото кръстовище, което ще бъде реконструирано на две нива (ех това бъдеще време... :rolleyes: )
« Last Edit: 09.12.2008, 00:27:33 by etnies »

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #187 on: 15.12.2008, 10:42:01 »
"Актуално.ком" - 15.12.2008 г.:

За радост не само на софийските шофьори, но и на хората, които идват с автомобил от провинцията, Околовръстното шосе ще заработи с пълния си капацитет. "Това ще се случи между Коледа и Нова година", каза Александър Цветков.

Недовършен остава само пътният възел на разклона за Драгалевци, който ще се доработва в движение. !

Значи, срокът за завършване на естакадата на Симеоновско шосе е до нова година. Пак добре, можеше да го оставят за пролетта, но очевидно щом работят и нощно време е решено да се свърши бързо.
« Last Edit: 15.12.2008, 10:44:09 by Vladislav »

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #188 on: 18.12.2008, 15:32:30 »
Строителните работи на моста при Симеоново наистина продължават на пълни обороти. Преди два дена, откогато са снимките, на едното платно на моста работеха едновременно 6 валяка! Цялата естакада е вече окончателно асфалтирана, почти готова е и източната част на северното локално. Обектът е пред завършване и наистина е вероятно между Коледа и нова година Бате Бойко да се усмихне широко с ножица връка пред камерите.

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #189 on: 18.12.2008, 15:43:52 »
Още няколко снимки. Най-сетне си инсталирах програма, която може да ги ресайзва...

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #190 on: 18.12.2008, 18:39:18 »
Днес беше отворено североизточното локално и трафикът в двете посоки на околовръстното най-сетне е разделен!

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #191 on: 18.12.2008, 18:43:55 »
От днес до 21 декември се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по Околовръстен път между бул. „Св. Климент Охридски” и бул. „Симеоновско шосе”  с изключение на автобусите от линия 111, 122 и 123.

Промяната в организацията на движение се налага във връзка с преасфалтиране на отсечката от ГБС „Инфраструктурно строителство” АД.

Още една добра новина.
Сигурно преасфалтирането, за което се говори ще е такова в истинския смисъл на думата (а не рехабилитация на настилката), но имайки впредвид че до няколко години трябва да се почва останалата отсечка от 2,7 км от Симеоново до Младост, е напълно достатчно.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline don_angelitto

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #192 on: 18.12.2008, 18:58:27 »
Извинявам се, нещо не съм особено концентриран и не разбрах- на кръстовището на Симеоновско шосе и Околовръстното ще махнат ли светофара?

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #193 on: 18.12.2008, 20:13:52 »
От днес до 21 декември се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по Околовръстен път между бул. „Св. Климент Охридски” и бул. „Симеоновско шосе”  с изключение на автобусите от линия 111, 122 и 123.

Промяната в организацията на движение се налага във връзка с преасфалтиране на отсечката от ГБС „Инфраструктурно строителство” АД.
Ето защо днес по 8ми декември отсечката от Росарио до Кл.Охридски се минаваше за 20 мин. Нищо, все пак е за добро, но да не забравяме, че ги и чака пътен възел Драгалевци, който не е започван. А как ми се иска и колко малко остава на околовръстното да свържат двете "соц" магистрални отсечки - от Мл.4 до Бояна, за съжаление голямата фуния при кръстовището с Бистршко шосе/Кл.Охридски си остава  :(

едит:Работата по недовършения от бай Тошово време мост при Мл.4 за трафика от Люлин посока Младост също напредва и да се надяваме, че до средата на другата година и този мост ще влезе в експлоатация
« Last Edit: 18.12.2008, 20:16:37 by Repcho »

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #194 on: 18.12.2008, 22:07:30 »
Извинявам се, нещо не съм особено концентриран и не разбрах- на кръстовището на Симеоновско шосе и Околовръстното ще махнат ли светофара?
Докато не пуснат естакадата отгоре (а това ще стане до Нова година, дай Боже) - няма как да го махнат. Сигурно ще си остане и после, разбира се, с пренастроени времена за сигналите. Като гледам мощната светофарна мисъл в общината, сигурно след Нова година ще има задръствания по Симеоновско и да се надяваме, че ще оцелят подходящи времена.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #195 on: 18.12.2008, 22:12:37 »
Долу не може да няма светофар, на снимките се виждат и новомонтираните високи тела

Offline don_angelitto

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #196 on: 19.12.2008, 00:17:46 »
мощната светофарна мисъл в общината
Аха. Кой им внуши, че като слагат под път и над път светофари, движението ще се улесни. Според мен е точно обратното. Естествено на някои кръстовища не може да няма светофари, но те просто се уливат.

По ул. "Сребърна" например вече дори не мога да преброя колко светофара нацвъкаха, които са абсолютно ненужни и само допълнително обременяват трафика.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #197 on: 19.12.2008, 23:40:44 »
мощната светофарна мисъл в общината
Аха. Кой им внуши, че като слагат под път и над път светофари, движението ще се улесни. Според мен е точно обратното. Естествено на някои кръстовища не може да няма светофари, но те просто се уливат.

По ул. "Сребърна" например вече дори не мога да преброя колко светофара нацвъкаха, които са абсолютно ненужни и само допълнително обременяват трафика.

Светофарите се слагат заради всякаквата липса на толерантност спрямо пешеходците от стрна на шофьорите и това, че пешеходна пътека не значи за никого нищо. Защото няма кой да спазва законите и правилата, няма и кой да следи за това. Защото дори 1 човек да загине за да може шофьорите да карат по-бързо, то светофара е оправдан.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #198 on: 20.12.2008, 01:10:29 »
Тази вечер минах край пътния възел при Симеоново и установих, че надлезът е напълно готов за пускане - дори вече са свързани лампите и е положена маркировката. Остава само да се излеят короните на подпорните стени, но тези неща могат да се довършат и после. В момента асфалтират пътя на изток от надлеза. Щом го доръшат и са готови за откриване.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #199 on: 20.12.2008, 17:53:24 »
В източния край има да се довършва мост на двете главни платна над дерето, минаващо източно от къщите в Симеоново. Дотогава ще се върви по северния локал, но това няма голямо значение, тъй като и бездруго по-нататък пътят става двулентов. Има за довършване и по южните тротоари, но това не пречи да се реже лентата. Приятно съм изненадан от скоростното завършване на източната страна на пътния възел.
Така и не ми става ясно, къде ще спира А111 - чак след естакадата ли (западна страна)? На локалните няма ни най-малка следа от джобове на спирки.