Author Topic: Видин, Монтана  (Read 58003 times)

Offline BulgariaBuses

• Запален по ГТ
  • Транспортът във Видин
    • View Profile
    • AntonioM-transportphotography
Re: Видин, Монтана
« Reply #200 on: 05.03.2023, 19:11:52 »
Този път е време да споделя малко снимки и от Монтана.  :)
Като цяло в Монтана има хубави и интересни автобуси, предимно пътнически микробуси и средно големи мидибуси.
Има градски транспорт, обслужва се от Монтата АТ с автобуси Карсан. По мои данни, Карсаните към този момент би трябвало да са 4, три са сини и един е чисто бял. Фирма Лион Турс 1991 е закупила една О405-ца от Боди-М Травел. Пътното в Монтана има бяло френско Конекто.

Всички снимки от пътуването ми до Монтана може да откриете тук: https://www.flickr.com/photos/197497905@N03

:arrow:Montana/Bulgaria by Antonio Mitkov, on Flickr

Транспортът във Видин

Offline _mattiaitaly_

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #201 on: 29.07.2023, 00:08:12 »
Здравейте всички,

комплименти за снимките!

Аз съм Матиа, италиански ентусиаст.

Антонио Митков може ли да попитам къде точно си правил снимките на О405 и О303? Септември ще съм в Монтана и ще е полезно да знам, благодаря! :)

Също така питам за Iveco 315 Poker във Вършец до Монтана.
Последната снимка е от преди година от Google Maps, някой има ли по-пресни снимки или случайно знае номера? Благодаря отново :)

Offline BulgariaBuses

• Запален по ГТ
  • Транспортът във Видин
    • View Profile
« Reply #202 on: 29.07.2023, 23:40:34 »
Здравейте всички,

комплименти за снимките!

Аз съм Матиа, италиански ентусиаст.

Антонио Митков може ли да попитам къде точно си правил снимките на О405 и О303? Септември ще съм в Монтана и ще е полезно да знам, благодаря! :)

Също така питам за Iveco 315 Poker във Вършец до Монтана.
Последната снимка е от преди година от Google Maps, някой има ли по-пресни снимки или случайно знае номера? Благодаря отново :)
Ще ти обясня къде са, не е проблем.  :) Ти ми писа и в друг сайт, аз ти препратих още миналата седмица отговор, но е възможно да не си го видял.
Транспортът във Видин

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #203 on: 07.01.2024, 12:12:39 »
"Чавдар" М81 на ул. "Дунавска" във Видин през 1974г.
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline BulgariaBuses

• Запален по ГТ
  • Транспортът във Видин
    • View Profile
« Reply #204 on: 19.04.2024, 20:23:14 »
От много време не съм споделям снимки тук, а има вече какво да кача и покажа.  :)
Ще започна малко от преди година. Март месец 2023 г., Вентотур докара от Швейцария още един градски автобус Мерцедес-Бенц Спринтер Сити 35, работил в град Сион към PostAuto (ex: № 4590). Пуснаха го на линия някъде началото на юни същата година. Първата снимка е на него.
След това развитието започна от началото на тази година. Още в началото на януари докараха Мерцедес-Бенц О530 Цитаро Ü. Първо ми направи впечатление, че е с двукрила първа врата, точно като градските, но после като се порових разбрах, че има доста екземпляри, както с двукрила, така и с еднокрила първа врата.  :) Готино, много запазено, произведено 2006-та година, първо е било в Люксембург, а след това в Германия е сменило няколко фирми, докато не се озовава в България края на август миналата година, внесен е от Тони 2004 от Харманли. Тапицерията по седалките е изключително запазена, няма и точка ръжда, а даже и тахографът е дигитал (смениха го, разбира се сега и е шайба вече). Втората снимка е на Цитарото.
След това Алексиев се отчетоха началото на февруари с туристически автобус Мерцедес-Бенц Туризмо евро-6. Може някой да го познае, преди беше на Цветина от Мездра, които го вкараха от Германия 2019-та година. Третата снимка е на него.
Евротуринг (туристическа агенция) закупи Спринтер Аувертер, а Чародей 13 две Ивека Винг (испански) от Самоков.
Четвъртата снимка е пък на също един от новите автобуси на Вентотур. Докараха го наскоро от Фрибург в Швейцария. Возил е деца, сега го преправят отвътре, за да може да пътува по линия. С него докараха и още един сходен на него автобус, отново от Швейцария. А петата снимка е отново на нова придобивка на Вентотур. Унви Вега (като Спринтерите на Ивкони) от Швейцария. Отвътре е луксозно изпълнение, с панорама.  :)
 :arrow:
Транспортът във Видин

Offline BulgariaBuses

• Запален по ГТ
  • Транспортът във Видин
    • View Profile
« Reply #205 on: 28.05.2024, 09:37:25 »
Видин 1990 г. и Чавдар Б14-20 Аквариум :)
Транспортът във Видин

Offline BulgariaBuses

• Запален по ГТ
  • Транспортът във Видин
    • View Profile
« Reply #206 on: 16.08.2024, 16:09:24 »
Малко снимки от на новозакупените автобуси във Видин от месец май до сега (август).  :)
 :arrow: Унви Вега GT и Cacciamali Thesi на Вентотур (март и април докарани, регистрирани май месец)
UNVI Vega GT by Antonio Mitkov, on Flickr
 :arrow:Cacciamali Thesi by Antonio Mitkov, on Flickr
 :arrow: Мерцедес-Бенц Спринтер 516ЦДИ на Евротуринг (юли месец закупен) от Силистра докаран. Внос е от Румъния.
Mercedes-Benz Sprinter 516CDI by Antonio Mitkov, on Flickr
 :arrow: Новата придобивка на Вентотур. Докараха го преди седмица от Австрия, градско изпълнение, доста голям и просторен Аувертер.
Ernst Auwärter Teamstar City by Antonio Mitkov, on Flickr
Ernst Auwärter Teamstar City by Antonio Mitkov, on Flickr
 :arrow: Новата придобивка на Алексиев. Два броя са, единият е този Спринтер 416ЦДИ от снимката, а другият е 516ЦДИ (на него имам само салонът, тъй като го боядисват и не става за снимки отвън..). Докараха ги от Австрия, возили са ученици, в доста прилично състояние са.
Mercedes-Benz Sprinter 416CDI by Antonio Mitkov, on Flickr
 :arrow: И последната нова придобивка от преди 3 дни, Мерцедес-Бенц Туризмо на Алексиев внос от Франция.
Mercedes-Benz Tourismo 15RHD by Antonio Mitkov, on Flickr
Транспортът във Видин

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #207 on: 15.09.2024, 09:37:24 »
Общинският съвет разреши на кмета на  Монтана да ползва кредит от фонд "Флаг" за стартирането на проект за подобряване на градската мобилност. С парите, отпуснати по проекта, в Монтана трябва да бъдат купени шест електробуса.

Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на  екосъобразния транспорт в региона. Община Монтана трябва да купи електробусите и да изгради зарядни станции за тях.

Проектът е с продължителност 24 месеца, считано от април 2024 година и е на обща стойност 11 113 229,97 лева. За Община Монтана стойността на инвестицията е 4 703 290,26 лева, от които 3 520 197,23 лева е безвъзмездната финансова помощ и 1 183 093,03 лева са собствено финансиране.

За да бъдат осигурени тези средства, общинските съветници одобриха общината да вземе кредит в размер на 1 000 000 лева от фонд "Флаг", срокът за чието погасяване е 12 месеца.

Монтана работи по поректа заедно с община Враца.
Монтана тегли кредит от милион за електробуси