Най-малкото аргументът за новите станции, защото съм против старите е несъстоятелен. Подходящ е за лаици, но не върши работа на дизайнера. Не съм в София в момента и ще мога да разгледам трета линия може би чак другата седмица, но не виждам концепцията да се е променила много спрямо тази, която се ползваше при последните удължавания на първа линия към летището и Бизнес парк. Да, тези станции са по-красиви от скучните и безлични „Бели Дунав“, „Княгиня Мария Луиза“ и „Централна гара“ обаче ползването на изцяло изкуствени материали лично мен ме дразни и това трябваше да се отработи като технология да има и изкуствени, но също толкова и естествени материали в облицовката на станциите. И шаренията не е чак такъв проблем, но когато са ползвани евтини изкуствени материали е твърде неартистично и за мен лично отблъскващо. Паметниците от какво се правят - камък, бронз, мед, мрамор, все естествени материали. Е би било прекалено скъпо и скучно всяка станция да е изпълнена в подобен архитектурен стил, но пълната липса на респектиращи естествени камък и метали е също толкова скучна и отблъскваща.