Author Topic: Въпроси и отговори  (Read 79472 times)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Въпроси и отговори
« Reply #60 on: 07.08.2012, 22:27:56 »
В никакъв случай от Смолян до Стойките не минавай през прекия път (Смолянски езера) - той е в отвратително състояние, особено в Стойките, изкачването на Превала също е зле. Мини през Пампорово. Там също има нарязани участъци в самото Пампорово, но е по-поносимо.

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #61 on: 08.08.2012, 09:59:50 »
В никакъв случай от Смолян до Стойките не минавай през прекия път (Смолянски езера) - той е в отвратително състояние, особено в Стойките, изкачването на Превала също е зле. Мини през Пампорово. Там също има нарязани участъци в самото Пампорово, но е по-поносимо.
През Пампорово и вилно селище Малина е същата работа, та дори и по-зле. Зимата изяде половината асфалт още от центъра на Пампорово.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #62 on: 08.08.2012, 16:20:22 »
През Пампорово и вилно селище Малина е същата работа, та дори и по-зле. Зимата изяде половината асфалт още от центъра на Пампорово.
В момента съм там на място и в Пампорово усилено се работи (най-сетне!) по пътищата. В същинската част на курорта им остава само еднопосочната връзка зад хотел Мургавец до черквата.
За съжаление връзката с Чепеларе още е далеч от завършване.

А пътят през центъра на Стойките е наистина в ужасен, ама много ужасен вид!

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #63 on: 08.12.2012, 10:24:13 »
Ще прекараме студентския празник в Троян и на картата има два възможни пътя - един по-кратък през селата Борима и Дълбок Дол и един по-дълъг през Сопот и пресечката с главния път Ловеч-Троян. През 2011 минавах последно оттам и Ловеч-Троян беше новоасфалтиран участък но искам да ви питам с прекия дали някой има представа как стоят нещата?

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #64 on: 08.12.2012, 12:44:01 »
Никъде не пишеш откъде ще тръгнеш като сигурно предполагаш, че всички маршрути започват от София (ще приема, че тръгваш оттам). "Прекият път" не е в особено цветущо състояние, като последната отсечка между Дълбок дол и ІІ-35 (Плевен-Ловеч) е много зле. Карай по І-4 до разклона за Троян и оттам по ІІ-35. Пътят е добър.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #65 on: 08.12.2012, 20:42:29 »
Прекият път никак не е пряк, а е завойчест, освен забележките по състоянието му, които посочи Метан. "Царският" път си е царски, защото върви по долината на Осъм без много завои и е в отлично състояние.
А има и трети път, който може да пробвате на връщане, стига да не е наваляло сняг и да е слънчево - през Беклемето-Кърнаре и по Подбалканската. Но така като гледам, нямате особено шансове в този момент.

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #66 on: 08.12.2012, 20:46:24 »
Третият път не го препоръчвам по това време на годината. Не, че не се минава (преспите над Беклемето едва ли са станали още), но не е за след 8 декември.

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #67 on: 09.12.2012, 16:29:22 »
По някаква случайност и аз бях в Дълбок фол и си заобиколихме през главният път и през Абланица.
Дълбок дол - Троян/Ловеч беше целият в кръпки и дупки, но беше доста натоварен път, днес минаваше влак и за 10 минути се събраха 30-40 коли само в посока Троян. Стопанката на къщата ни каза че пътя към Борима бил в лошо състояние и в завой.

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #68 on: 10.12.2012, 11:17:48 »
Благодаря на всички,в крайна сметка минахме по царския път.

През Беклемето на мен лично ми се минаваше и аз ако бях сам оттам щях да мина дори и само за панорамите обаче спътниците не бяха на същото мнение и слава богу,защото вчера вечерта тръгвайки от Троян не валеше а на Хемус след Топли Дол беше за шейни,един господ знае как е било на Беклемето  :crazy:

Offline Deian

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #69 on: 02.03.2013, 11:26:05 »
Колеги, Шипка - Пловдив:
1) Шипка - Шейново - Павел баня - Брезово - Пловдив
или
2) Шипка - Шейново - Калофер - Баня - Пловдив

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #70 on: 02.03.2013, 15:16:02 »
Не е ясно състоянието на прохода Павел баня-Брезово (според информацията тук: http://www.roads-bg.eu/ не го бива много). Но е ясно, че мостът на Стряма между Калековец и с.Стряма все още го няма и трябва да избикаляш през Трилистник или Белозем. Докато Баня-Пловдив е скоро рехабилитиран.
« Last Edit: 02.03.2013, 15:22:15 by blagun »

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #71 on: 02.03.2013, 15:19:31 »
Колеги, Шипка - Пловдив:
1) Шипка - Шейново - Павел баня - Брезово - Пловдив
или

2 - много по-хубав и прав път
Павел Баня - Брезово освен, че е доста завоест (проход в "Св. Никола") е стръмен и тесен

Offline Deian

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #72 on: 02.03.2013, 15:27:44 »
А от Шипка през Шейново ли е по-добре да се излезе на подбалканския, или гледам има един път покрай Ясеново и през Горно Сахране? На някои карти втория го дават като по-нисък клас, докато на други - като второкласен. Не съм минавал през него никога.
Благодаря ви.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #73 on: 02.03.2013, 19:35:47 »
Според този сайт http://www.roads-bg.eu/ , споделен от Благун преди време, през Шейново е най-добрият път. Другият изглежда, че е в доста лошо състояние.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #74 on: 02.03.2013, 22:15:17 »
Може и Пловдив-Карлово-Казанлък-Шипка, така си все по първокласки хубави пътища, а удължаването е минимално.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #75 on: 03.03.2013, 13:59:09 »
Безмислено е. А от там дори пътищата са по-лоши.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #76 on: 26.05.2013, 14:02:05 »
Някои да има идея, как да стигна до Велинград, кои пътища в момента са в ремонт?

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #77 on: 26.05.2013, 14:39:18 »
Някои да има идея, как да стигна до Велинград, кои пътища в момента са в ремонт?
http://www.api.government.bg/index.php/Актуално-състояние-на-Републиканската-пътна-мрежа

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #78 on: 05.03.2015, 13:27:49 »
Колеги, откъде бихте ме посъветвали да мина, за да стигна от София до Разград?
След Търново да отбивам ли през Стражица, Николаево, Попово и Благоево - това е пътят, който гугъл ми препоръчва, може би защото е най-кратък.
Аз си мисля за продължаване по главния път през Омуртаг и Търговище и оттам вече нагоре към Разград. Интересува ме пътят да е в по-добро състояние (тук въпросът е по-скоро за след Търговище), това че ще мина повече километри и пътят ще е по-натоварен не ми пречи.

Offline bigblondewolf

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 55310178
    • View Profile
« Reply #79 on: 05.03.2015, 14:47:29 »
Цитирам местен от северозитока: Котелският проход е най-удобен, излиза на Търговище. Оттам нататък до Разград би трябвало да е ОК. Само да не ти стъпва крака през Ришкия проход.
Семейният скандал е като рок концерт. Винаги започва с новия материал и завършва със старите хитове