Author Topic: Метростанции в участъците Младост-1-БПС и Дружба-Летище  (Read 37375 times)

Offline mitkov2

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Тази вечер около 17:40 на стацния Дружба, в пешеходния подлез (тунел) към Дружба-2 миришеше на изгоряло и беше доста задимено. Първоначално реших, че отвън гори нещо, но не беше от там. Долу пък нямаше следи от пожар, може да е станало нещо в служебните помещения?

Offline kristian40t097

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Имам едно питане, защо от около 2 седмици всички влакове точно преди станция Дружба в посока летището се влачат с безумно ниска скорост?
За трамвайния транспорт!!!!!

Offline mitkov2

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Имам едно питане, защо от около 2 седмици всички влакове точно преди станция Дружба в посока летището се влачат с безумно ниска скорост?
И в другата посока е същото. Милиони изляха, ама явно не по предназначение 😃

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email

Всеки ден минавам от там с метро и в двете посоки. На мен ми е направило впечатление, че влаченето е само в посока център, но не и посоката на летището.
Дори ми се е случвало влакчетата да са на МС Софийска света гора с 4 минути аванс, а след това до летището започва едно влаченее... редовно си изпускам автобуса заради това.
If you change nothing, nothing will change.

Полезно: Почивни дни 2019 | Обменни бюра София | Фиксинг на БНБ

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Специално преди станция Дружба нещо човъркаха отгоре миналия месец. Вероятно някоя авария е станала и има ограничение за влаковете на това място.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
Преди малко на Дружба къртеха в тунела нещо май. Ужасен пронизващ звук от някаква машина. Влакът пристигна на станцията с около 4 минути закъснение.

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
Има пропадане на тунела по път 2. Плопадането се усеща и може да се види при пътуване със старите влакчета. Затова е намалението. Подобно има на Мусагеница, но там заради спирането на самата станция няма намаление.

Offline kristian40t097

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Това са резултатите от хвалбите, че имаме най-евтиното метро в Европа.........  :fan:
За трамвайния транспорт!!!!!

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Тунелът не се е слегнал още ;)
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
Утре в "Тази сутрин" по БТВ ще има репортаж за проблемния участък преди станция Дружба.

Offline mitkov2

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Асансьорите на Дружба отново не работят след дъждовете от вчера и онзи ден. До кога така? След всеки дъжд едно и също...

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Отдавна се каня да пиша, че турникетите тип вратички, които монтираха на новите станции образуват огромни опашки в пиковите часове поради основните си два недостатъка:

1. Често фалшиво регистрират опит за неправомерно влизане, ако пътниците не спазват интервал или навлязат, преди да са чекирали картата си.
2. Четците реагират много бавно, а ако картата е в портфейл или чанта, е почти невъзможно да си отвориш.

На станция със старите турникети никога не съм се редил на опашка, докато някой пред мен търка картата в четеца или прави крачки напред-назад, белким се отворили вратичките. Доста неприятно.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Аз се съмнявам, че когато са ги избрали от този тип са мислили за всичко. Видели са нещо лъскаво стъклено и моторизирано, прехласнали са се и хайде нека това да е. Аз пък имам друг проблем, че ме е страх да не потроша нещо ако си оставя голямата чанта, която нося на рамо да се обърше свободно в „тунела“ между съседните бариери. На старите бариери си минавам в тръс, особено на изходните.  :D

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Аз пък не съм имал проблеми с новите.
Картата ми стои в портмонето, ама най-отвън и не я търкам, а я долепям и чакам... винаги е сработвала след не повече от секунда. Ако някой я търка като лампата на Аладин, нормално е четеца да се шашне и да не реагира.

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
Ако имате повече от една безконтактна карта е абсолютно нормално да има забавяне. И тези опашки гаранция се дължат на такива народни случаи.
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Но не може да се спори, че датчиците на старите апарати действат по-бързо от тези по принцип. Долепяш картата и се отваря веднага. При стъклените прегради трябва да сложиш картата директно и да чакаш 1-2 секунди.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
Просто има някакво време, нужно на вратата да се отвори, докато на другите веднага влизаш. Такъв датчик, който да работи през 5 безконтактни карти, намирайки точно тази дето му трябва, не съществува. Обикновено опашките ги правят точно хора, които не осъзнават горното.

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Такъв датчик, който да работи през 5 безконтактни карти, намирайки точно тази дето му трябва, не съществува.
Технически не е невъзможно. Оня ден пазарувах в декатлон, изсипах си покупките (4-5 артикула) в една ниша на касата и всичките те бяха сканирани от самата кошница и маркирани, касиерката не направи нищо ръчно. Не съм сигурен за нашите карти дали е точно възможно това.
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline poly911

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Незнам дали е тук мястото да го напиша но вчера докато пътувах с един от модернизираните влакове беше червен но не погледнах кой състав беше се случи нещо дето мисирките казват куриозно а именно аз съм във влак по линия М4 за летище София, на МС МЛАДОСТ 1 влака спря но в продължение на 60 секунди не отвори вратите нито за миг,а на станцията сигурно имаше едно 50-60 човека който гледаха този така да се каже цирк и тези които трябваше да слязат на тази станция слязоха на следващата

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
Да, това редовно се случва там. На Г.М. Димитров също.
Просторите не се отварят. Влакът спря чак на Жолио Кюри. Пътниците натискаха бутоните “екстрена връзка”. Машинистът се извини и каза, че не зависи от него.