viktorlc, ползвай последно одобрените карти на ОУП (
http://www.sofproect.com/Images/web_maps19112009/OUP_GOTOV_10000.pdf), защото някъде има промяна на основните градски булеварди, което рефлектира върху широчината им, а от тук и върху натовареността, която биха имали, както и са посочени изцяло нови пътни артерии.
Иначе за трасето:
1. Отдавна съм на позиция, че трябва да минава по 'Владимир Вазов, а не по 'Ботевградско', както от днешна гледна точка, така и от бъдеща такава, с оглед възможностите за развитие на зоните от двете страни на двата булеварда. В този смисъл одобрявам идеята на североизток.
2. За центъра - трябва да преработиш проекта, защото доколкото знам е върнато официално класическото трасе на МД3 през центъра (не през пл. 'Батенберг', а по 'Скобелев', 'Патриарх Евтимий', 'Васил Левски').
3. Относно югозападната част на трасето:
- не приемам този 'завой' до 'България по няколко причини - Красно село остава без метро; наземно метро след Център по хигиена няма как да има с оглед бъдещото преустройство на кръстовището при 'България' и 'Гешов'; 'Манастирски ливади' изток остават настрани от метрото, както и голяма част от 'Манастирски ливади запад'. В този ред на мисли съм за запазване на МД3 изцяло по 'Цар Борис III', а метрото по 'България' да е като част от Втори метродиаметър;
- идеята за приоритет на 'Овча купел' пред 'Княжево' е разумна безсъмнение, но там с оглед горната карта на ОУП главните пътни артерии са така замислени (с множество чупки), че не знам какво трасе би било най-подходящо. Затова и по-рано бях дал идеята за такова от 'Цар Борис III' по 'Монтевидео', минаващо посредата на целия район (квартал + ж.к.) и правещо връзка с бъдещата ж.п. спирка до квартала, отбелязана в картата за развитие на ж.п. транспорта в последно приетия ОУП (метролиниите не са променяни в него, но и още не са минали уж официалните проучвания на СО за трасетата): (
http://www.sofproect.com/Images/web_maps19112009/34.pdf).
Но ако другото е мое субективно виждане, то забележката ми за центъра мисля, че наистина е факт и ако действително е официално прието решение, то трябва да преработиш проекта си поне в тази си част за представянето, което ще имаш.