Надявам се, че ще оцените подобна тема.
Вчера прекарах малко време на автостанция "Изток" и ми направиха впечатление някои неща. Проблема със съсипаната оградна мрежа около трамвайното трасе, липсата на огради на тротоарите и произлизащото оттам неправилно пресичане е един, но смятам, че тук става дума за нещо повече. Транспортният възел автостанция "Изток" според мен е изграден под всякаква критика. Липсва директна връзка на селските линии с ТМ 22, дори и А 90 не контактува с нито една друга линия и въобще цялостната организация е такава, че подлезите са по-скоро неудобство, въпреки, че осигуряват безопасност на пресичащите. Според мен философията "имате безопасно място за пресичане, трябва да го използвате" не е достатъчна и за европейска страна в 21-ви век е логично да се иска не само безопасност, но и удобство, което конкретно на това място липсва. Би ми било интересно как се решават проблемите с междутранспортните връзки и мобилността на пешеходците в градовете в "белите страни". Също така, често съм се замислял и за булевард "Възкресение", че би било многократно по-добре да се слеят автобусното и трамвайното трасе от южната страна на булеварда и по този начин да се осигури безпроблемна директна връзка между трамваите и автобусите, както и значително облекчение на автомобилния трафик.