Author Topic: Предложения и препоръки относно конкурса "Снимка на месеца"  (Read 16839 times)

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
Може би защото като са много снимки в един пост доскучават и са трудни за избор. Иначе идеята изглежда добра.
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Е не знам, вие кажете по този въпрос, аз съм в неутрална точка, а и принципно трябва да съм, защото останалото е натискане за конкурса, което не би ми направило особена чест и в никакъв случай няма да ми вдигне авторитета.  :blush2:
« Last Edit: 09.08.2015, 21:51:32 by AGENT 006 »

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Извън темата. Честно казано има неща, които не трябва да ги пишеш, а да ги запазиш за себе си. Това са си твои мисли, вземи си бележка от тях и не допускай да се случва. Че иначе на останалите им звучи смешно. :)

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
Просто ще се обезсмисли цялата идея на конкурса. Та давайте идеи, все ще стигнем до някакъв компромис.

Защо по всевъзможен начин се отбиват предложениета за промени в "конкурса"?
Това, което аз виждам в изписаните три страници е пълна липса на желание за промяна.
If you change nothing, nothing will change.

Полезно: Почивни дни 2019 | Обменни бюра София | Фиксинг на БНБ

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Извън темата. Честно казано има неща, които не трябва да ги пишеш, а да ги запазиш за себе си. Това са си твои мисли, вземи си бележка от тях и не допускай да се случва. Че иначе на останалите им звучи смешно. :)
Ами точно това е идеята драги ми Михайло, да звучи хумуристично, защото, когато повдигна въпроса за конкурса винаги съм обвиняван от теб в користни подбуди, а това не е така. Аз не съм само човек, който само протестира и съм и също толкова готов да предложа своите идеи, защото проблем наистина има, щом толкова много хора се съгласиха, че конкурсът за юли не отговаря на очакванията и не съм си изсмукал този проблем от пръстите, за да си осигуря някаква лична облага.

А относно казаното от НУЛЛ аз съм говорил с Emperor и той проявява разбиране, но Михайло е абсолютен скептик. Ако толкова няма кой да реализира тази стратегия съм склонен да се заема аз с конкурса.
« Last Edit: 10.08.2015, 10:24:50 by RADOCVET »

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
... користни подбуди...
Абе, само аз ли не съм разбрал, че раздаваме пари в тоя конкурс? :neznam: На път съм да се предам. Цялата работа е пълен фарс! Приемам предложение на Агента, не защото е негово, а защото е добро. И веднага след това бивам обвинен в това, че "по всевъзможен начин отбивам предложения за промени". Хайде разберете се какво искате и задружно уведомете модеряторите. :help:

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
Просто ще се обезсмисли цялата идея на конкурса. Та давайте идеи, все ще стигнем до някакъв компромис.

Защо по всевъзможен начин се отбиват предложениета за промени в "конкурса"?
Това, което аз виждам в изписаните три страници е пълна липса на желание за промяна.

Преди години имаше такъв виц: В БАН въвели нова аксиома в геометрията, която звучи така "Всяка произволна крива линия в пространството успоредна на Линията на Партията е права линия". В кая на краищата аксиомата се обезсмисля при липса на такава Партия ...
С този "конкурс" ще стане същото - ще изчезне ... Гласуват все по-малко хора, печелят само снимки, които се харесват на модераторите защото другите не се допускат. Всяка идея, която е в разрез с идеите на модериращите конкурса се отхвърля.

Такъв е животът!
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
... користни подбуди...
Абе, само аз ли не съм разбрал, че раздаваме пари в тоя конкурс? :neznam: На път съм да се предам. Цялата работа е пълен фарс! Приемам предложение на Агента, не защото е негово, а защото е добро. И веднага след това бивам обвинен в това, че "по всевъзможен начин отбивам предложения за промени". Хайде разберете се какво искате и задружно уведомете модеряторите. :help:
Добре ще го обясня отново, че почна да става развален телефон.
Аз написах това:
Е не знам, вие кажете по този въпрос, аз съм в неутрална точка, а и принципно трябва да съм, защото останалото е натискане за конкурса, което не би ми направило особена чест и в никакъв случай няма да ми вдигне авторитета.  :blush2:
Ти ми отговори така:
И аз ти обясних, че си прав и че умишлено написах мнението да звучи така смешно, защото винаги досега, когато съм предлагал промени ти си реагирал скептично до такава степен, че на моменти си ме и обвинявал, че протестирам, за да се облагодетелстват мои снимки. Това имах предвид под користин подбуди. Категорично целта ми не е да се облагодетелстват мои снимки и измислих предложението си с цел безпристрасност и обективност на конкурса.
И също така съгласието е едно, но ти като модератор трябва да кажеш нещо повече от да съгласен съм, а трябва кажеш, че се ангажираш с реализирането на тази процедура. Именно това имаше предвид НУЛЛ. Ти не показваш ангажираността си с конкурса, а би трябвало да го направиш щом си модератор. Ние лесно можем да даваме предложения, но няма как да решим проблема. Вие с Emperor като модератори на раздела имате тази задача, а по мненията, които даваш, включително и последното, изглежда, че искаш ние да решим проблемите вместо теб. Разберете се какво искате. Ние сме се разбрали отдавна, но вие с Emperor не поемате ангажимента. Най-вече ти, защото Emperor не ни отговаря тук, но аз съм си писал с него не веднъж и е споделял мнението ми, че е нужно подобрение, просто към момента му липсва избистрена идея в какво точно да се отнася то.
Сега разбран ли съм правилно?
« Last Edit: 10.08.2015, 15:25:19 by AGENT 006 »

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
И след толкова много препоръки какво е спазено? Ето мои снимки имат по 13 харесвания, но не са включени в конкурса. За сметка на това има включени снимки с по-малък брой харесвания.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline dobriii123

• Маниак
  • Фен на железопътния и градския транспорт! :)
    • View Profile
    • Email
Явно организаторите избират снимките по свое осмотрение, без да се гледат харесванията им, а това е най-важното-по този начин се получава непряк избор от страна на потребителите, а техните решения в такива случаи трябва да са от особено значение.

Online RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Аман от мрънканици!
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Написах го в другата тема в раздела "Снимки", ще го кажа и тук - от доста време съм затруднен в избора си. Мисля си, че съм достатъчно изчерпателен.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline dobriii123

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Аман от мрънканици!
Моля? Мрънканици? Предложения, мнения и питания откога станаха мрънкания? Че нали затова ни е дадено правото да пишем тук- да отправяме предложения, да изразяваме мнението си? Днес преглеждах стари теми и попаднах на една, в която се коментираше острото отношение на модератори или потребители от сферата-като ги питаш нещо и почва фулене и си мислех „А, това вече не  е така!". Да, ама явно е. Човекът ви попита съвсем ясно и аз отправих свое съвсем ясно предложение, кой мрънка?

Online RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Написаното не беше насочено конкретно към теб. А мрънкане, особено тук, в тази тема има много. Особено когато на някой снимката не му е номинирана. Откъде на къде трябва да има критерии по брой харесвания. Има потребители, които ползват старият изглед и там "лайкове" няма. Освен това, поне аз, слагам лайкове на уникални и редки снимки, което не означава че всички други не стават. Ами ако има публикувани няколко снимки в един пост и отдолу има n-на брой харесвания как ще се определи колко от тях са за конкретна снимка?

Модераторите на конкурса и раздела за снимки отделят от собственото си време да го организират и е редно да има отдадем уважение за труда. Много пъти беше казано ако на някой не му харесва - да се заеме и да направи нещо. Страничното хулене не е нужно никому.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Аман от мрънканици!
Моля? Мрънканици? Предложения, мнения и питания откога станаха мрънкания? Че нали затова ни е дадено правото да пишем тук- да отправяме предложения, да изразяваме мнението си? Днес преглеждах стари теми и попаднах на една, в която се коментираше острото отношение на модератори или потребители от сферата-като ги питаш нещо и почва фулене и си мислех „А, това вече не  е така!". Да, ама явно е. Човекът ви попита съвсем ясно и аз отправих свое съвсем ясно предложение, кой мрънка?

Така е! Това е форум - ако не ти харесва, никой не те държи насила тук. Ако не си доволен от нещо, ако имаш въпрос, недай Боже укор - това е мрънкане, с което нарушаваш атмосферата. Но отговорът винаги ще е един - като не ти харесва - заминавай си, никой не те държи насила.
Аз си направих труда да намалявам снимки от гаража, да ги качвам, ама проблемът си е мой. Поводът е, че нещо не съм виждал актуални снимки на спрени икаруси и чавдари, както и снимки от гараж. Е по-уникално от това, здраве.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
Това, че снимките имат информационна стойност не означава, че са подходящи за фотографски конкурс.

Offline dobriii123

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Имам въпросче-когато избирате снимки за конкурса, взимате ли под внимание лайковете на дадената снимка, или вие преценявате коя ви харесва на вас? Не казвам да гледате единствено общественото мнение, друга ми е мисълта. :)

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
Преди около месец предложих това:

Просто идея (днес много досаждам) ... 8)
Нека авторите на снимки сами да преценяват с кои свои произведения ще участват в конкурса.
Например се определя лимит от 3 (три) снимки за участник и съответните ясни изисквания. Всеки желаещ да участва да отсее от своите снимки (до лимита) и да ги "качи" в съответна тема. Определя се срок за гласуване чрез анкета и се определя победителя. Може да има поощрение ... например: снимката победител да е банер на форума за следващия месец, до избор на нова "Снимка на месеца".
Така всеки фотограф ще може да качва в темите "Снимки на ..." колкото иска снимки, но за участие в конкурса ще избира своите най-добри. Дори и тези, които не се занимаваме с фотография, но сме "щракнали" нещо по улиците, харесва ни и искаме да се похвалим да можем да участваме ... сигурно няма да спечелим, но пък може ...
Модераторите са само жури, което брои гласовете.

Обаче беше в началото на дискусията и бързо се натрупаха мнения след него и ... остана без коментар. И понеже знам, че във форума се четат най-много 5 - 6 мнения назад си позволявам да го предложа пак ...

В момента ... Теоретично само един участник може да събере толкова харесвания, че на практика в конкурса да се избира между снимки само от него.
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
Ето ти отговора:
Еми пробвахме и така. Резултатът беше, че направих конкурс за един месец с три снимки на агента, и една на Емперор. И на следващия ден се вдигна олелия до бога защо конкурса изглежда така.

И аз да си предложа идеята с преместването и се надявам да я видят и одобрят модераторите.
Темата за снимка на месеца и другите 3 с миналите години да се преместят.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Според мен пререканията се заформят от различните мнения на самите потребители тук. Някои разчитат на уникалността на дадена фотография, докато други поставят качеството на 1- во мястто, а някои от вторите се самозабравят, мислейки си, че щом имат качествена техника ще качват снимки на килограм във форума.

А снимането на открито, още повече на подвижни цели (в случая ПС) си е строго специфично и се влияе от много фактори.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".