Author Topic: Климатиците  (Read 105446 times)

Offline lopik

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Re: Климатиците
« Reply #160 on: 15.06.2014, 00:13:00 »
В София все още не.

За София питам. Много задушно е в трамваите през последните дни..

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #161 on: 15.06.2014, 01:00:42 »
Уточнявай, защото в Плевен има.

Offline lopik

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #162 on: 15.06.2014, 01:03:43 »

В Плевен няма трамваи. В другата тема стана въпрос за климатиците в кабините на ватманите и се зачудих дали някои от модернизираните трамваи имат възможност за климатици и в салона.  :)

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
« Reply #163 on: 15.06.2014, 01:20:47 »

В Плевен няма трамваи. В другата тема стана въпрос за климатиците в кабините на ватманите и се зачудих дали някои от модернизираните трамваи имат възможност за климатици и в салона.  :)

"Модернизираните" трамваи в София са всичко друго,но не и модернизирани. Пък и такова нещо като климатик в салона си е направо извънземна технология за Трамкар. То Инеконите нямат,какво да говорим за "модернизирана" София.  :/

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #164 on: 16.06.2014, 19:38:42 »
Днес един нагъл пътник направи проблем на ватмана на 2311, че не е пуснал климатик ( само да кажа, че днес беше по-хладно и облачно през целия ден и е нормално да не се пусне климатика в такива днни). Ватмана се държеше много възпитано и културно към пътника".  Обясни му, че не са се обадили от диспечерското управление, та да пуска климатика, и ако има претенции зад кабината му има телефони.  В отговор на това пътника нарече служителите на градския транспорт " нещастници", което разгневи ватмана ( все пак и неговите нерви имат предел).
Може да е нищо кой знае какво, но безкрайните претенции на някои пътници и обидите всеки ден могат даизкарат извън нерви и най-хладнокръвния ватман или шофьор. Да не говорим за идиотите, които трябва да се заядат с някой в градския транспорт и най удобната жертва е шофьорът/ватмана защото няма къде да избяга.
R.I.P  Ikarus 280

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #165 on: 16.06.2014, 19:41:44 »
Естествено, ако ватманът пусне климатика, веднага ще се намери някой, който да се размрънка, че му е студено. За това Софии без климатик и парно - лятото горещо, зимата студено!

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #166 on: 16.06.2014, 20:12:09 »
А какво общо имат диспечерите с пускането на климатика? Това да не е парно, та да има наредби за пускането му? Ако в превозното средство е задушно, ще е редно да се пусне климатика или поне да се отключат прозорците. Често нито климатика работи, нито прозорците са отключени, и вътре можеш да си умреш от спарен въздух. Иначе не оправдавам никого...

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #167 on: 16.06.2014, 21:06:29 »
Петко , когато има допълнителен разход на енергия - шофьорът не взема сам решения.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #168 on: 16.06.2014, 21:34:51 »
Е нали новите вагони имат функция за връщане на изразходваната енергия отново в мрежата, подобно на метровлаковете? Плюс това надали един климатик ще харчи много ток? До скоро би трябвало българските трамваи да са харчили много повече, за нормален превоз. Не говоря за отопление.  :rolleyes:

Offline CNN

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #169 on: 17.06.2014, 01:17:50 »
Е как какво? Трябва да има точни критерии за пускане на климатика и топлото. На някой може 20°C да му е жега, а на друг да му е студено.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #170 on: 17.06.2014, 07:50:22 »
Без да съм много наясно с климатиците , но моя вкъщи като го наглася на 24 градуса и той си решава кога и за колко време да се включи ! По същия начин е и на автомобила ми като сам си регулира въздушния поток ! Такива са предполагам и на Песите и като му се зададе температурата при излизане от депо не е необходимо ватмана да го включва и изключва !

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #171 on: 17.06.2014, 09:27:21 »
Без да съм много наясно с климатиците , но моя вкъщи като го наглася на 24 градуса и той си решава кога и за колко време да се включи ! По същия начин е и на автомобила ми като сам си регулира въздушния поток ! Такива са предполагам и на Песите и като му се зададе температурата при излизане от депо не е необходимо ватмана да го включва и изключва !
На новите превозни средства - тролеи и автобуси (шкодите, новите конекта, ситорото и предполагам на тедомите) климатика и парното се регулират автоматично - включват си (при палене) и си изключват сами като е нужно. Водача може да го изключи като се задейства и после да го включи принудително.
Същото предполагам че е и при трамваите.

Offline CNN

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #172 on: 17.06.2014, 16:45:28 »

На новите превозни средства - тролеи и автобуси (шкодите, новите конекта, ситорото и предполагам на тедомите) климатика и парното се регулират автоматично - включват си (при палене) и си изключват сами като е нужно. Водача може да го изключи като се задейства и после да го включи принудително.
Същото предполагам че е и при трамваите.
Нарича се климатроник.

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
« Reply #173 on: 17.06.2014, 20:15:48 »
Не, че плюя наличието на климатици в Песите, но са много шумни, а шумовото завърсяване е изключително вредно.

@hitar_potter
Аз не го казвам заради друго, а защото от този шум ме е обляла глава.
Домашните климатици не фучат така.
« Last Edit: 17.06.2014, 20:30:33 by NULL »
If you change nothing, nothing will change.

Полезно: Почивни дни 2019 | Обменни бюра София | Фиксинг на БНБ

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #174 on: 17.06.2014, 20:23:16 »
Айде сега, икарусите са бая по-шумни, пък сме оцелявали в тях  :D
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #175 on: 17.06.2014, 20:37:38 »

"Модернизираните" трамваи в София са всичко друго,но не и модернизирани. Пък и такова нещо като климатик в салона си е направо извънземна технология за Трамкар. То Инеконите нямат,какво да говорим за "модернизирана" София.  :/
То в кабината няма , че прозорчето е колкото лист А4 а ти за салона се къхариш. Ама нали пусто съм запознат в средата в която трябва да работя и нямам право да се обаждам.

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
« Reply #176 on: 17.06.2014, 20:52:02 »
При отворени прозорци на Т6М и Т8М е достатъчно проветриво в салона. Проблемът е, че повечето климатици са със задръстени филтри - (Русич и Цитаро)
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #177 on: 17.06.2014, 21:26:19 »
Не, че плюя наличието на климатици в Песите, но са много шумни, а шумовото завърсяване е изключително вредно.

@hitar_potter
Аз не го казвам заради друго, а защото от този шум ме е обляла глава.
Домашните климатици не фучат така.
Всичките климатици в градския транспорт са толкова шумни.
Вкъщи ти духа един или два вентилатора, а тук си е цял коридор и има доста повече вентилатори. Няма как да е по-тихо.

Offline kristian40t097

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #178 on: 06.07.2014, 17:01:40 »
Искам да попитам защо толкова рядко в автобусите на Карат се пускат климатици?  При днешния задух едната кола по линия 8 е с климатик и той не работеше, че дори шофьора не беше отворил и люковете и след като го помолих, защото е много горещо той просто ме погледна лошо и ми каза, че имало прозорци за тая работа........... :crazy:
За трамвайния транспорт!!!!!

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #179 on: 06.07.2014, 17:08:02 »
Не ги пускат, щото им наложиха норми за дизела. Преди да ги наложат, работеха климатиците.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.