Author Topic: Климатиците  (Read 105435 times)

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Re: Климатиците
« Reply #200 on: 03.06.2015, 18:31:20 »
Аз се возих в еин автобус преди около месец с работещ климатик, ама по-скоро само духаше, отколкото да охлажда.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline wolf_rusi

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #201 on: 03.06.2015, 18:34:31 »
Ами не съм съгласен, в някой дружбенски климатика е надут яко... . Чак може да ти стане студено.
Но винаги при пуснат климатик се усеща свещ въздух  :)

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #202 on: 03.06.2015, 19:18:22 »
Прави ми добро впечатление, че в повечето нови МАН-ове климатиците се ползват и работят добре - днес се возих на три от тях и във всички беше приятно прохладно. Не така стоят нещата обаче в климатизираните автобуси на Карат С и съм на мнение, че е крайно време тази фирма да бъде заставена да предоставя човешки условия на клиентите си - все пак именно техните климатизирани автобуси не разполагат с никаква друга възможност за проветрение освен един люк и два отварящи се прозореца - в следствие на което вчера да речем в средата на салона на 9061 беше 34 градуса. Не знам защо трябва да се чака някой да ритне камбаната от жега и задух, за да се вземат мерки. И защо трябва да си пожелавам следващите автобуси на Карат С да бъдат и те да бъдат на метан, за да съм убеден, че водачите ще пускат климатиците и без да бъде петък тринайсети във високосна година...
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline martin4o

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #203 on: 03.06.2015, 19:41:13 »
Пускайте жалби. Нормите на автобусите с климатици са по-високи...
Има и водачи, които са си изпатили, задето са пускали климатик, но ако се засилят оплакванията, смятам, че ще се намери решение.

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #204 on: 03.06.2015, 21:34:25 »
И понеже нормите са завишени, та има повечко за тубата с маркуча... :crazy:

Offline velinio

• Маниак
  • |MCMXLVIII|
    • ICQ Messenger - 194251613
    • View Profile
    • Музикалната ми плейлиста
« Reply #205 on: 03.06.2015, 23:34:42 »
Проблемът е, че ако не във всички, то със сигурност в повечето климатизирани си е жега и климатик не работи. От известно време ползвам 204 и такава прохлада като в МАН-овете не съм усещал, винаги е жега. Една идея по-добре е в Мерцедесите, в които прозорците се отварят и отляво, и отдясно (т.е. и средното стъкло се мести), но и това няма да помага, ако се вдигнат още малко температурите.

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #206 on: 05.06.2015, 03:38:13 »
Слаби са климатиците в Мерцедесите, а винаги ще се намери някой, който да отвори прозорец и ефектът е нулев. Неслучайно в газовите МАН и тролеите прозорците имат ключалки срещу подобни изпълнения.
------------------------

Offline kom6ito

• Маниак
  • Citaro
    • View Profile
« Reply #207 on: 05.06.2015, 12:52:34 »
Дали са слаби в Мерцедесите, или просто не са пълнени с фреон, като пак опираме до поддръжката.

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #208 on: 05.06.2015, 13:05:24 »
За съжаление не винаги прозорците се заключват. Не веднъж съм виждал Шкода с работещ климатик и отворени прозорци. Има го и обратният случай - климатикът не работи, а прозорците са заключени и в превозното средство не се диша.

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #209 on: 05.06.2015, 13:08:45 »
Има го и обратният случай - климатикът не работи, а прозорците са заключени и в превозното средство не се диша.

Точно такъв беше случаят вчера в 1615 по ТБ4 - вътре мирише като в поделение на строителни войски, човек спокойно можеше да си умре от задушаване, но на нито един от 50-ината пътници не му дойде идеята да сподели тези особености на водача, освен на мен. В интерес на истината човекът реагира абсолютно веднага, та ми стана интересно за пореден път как българинът е готов да си пукне по най-нелеп начин, само и само да не се опита да извърши дори най-минимално действие, за да живее мъъъничко по-добре...
« Last Edit: 05.06.2015, 14:42:18 by The Freshmaker »
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #210 on: 05.06.2015, 13:59:07 »
Ни в клин , ни в ръкав , но в отговор на Фрешмейкър - Вчера в 3016 беше езеро , защото никой не се пресегна да затвори прозорците и люковете , нито пък когато задуха урагана и всичко стана пепел.За съжаление 95 % гледат на чуждото като общо и не ги засяга . Бил съм свидетел как жена си вее с вестника а прозореца над нея е затворен . За пореден път можем да се убедим , че болшинството не виждат по-далеч от носа си .

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #211 on: 05.06.2015, 14:15:42 »
Това е абсолютно масово явление в градския транспорт. Вали дъжд, влиза вода в превозното средство, тече по седалките и никой не си прави труда да затвори прозорците. Или пък случка от зимата - жена стои права до един отворен прозорец. През прозореца духа, влиза сняг, жената се увива с шала си, повдига яката на палтото си, но не пипва прозореца. Същото е лятото, сума ти пътници демонстративно пуфтят и си веят с вестници, но никой не отваря прозорец. Сякаш някой е длъжен да го прави вместо тях. При това положение би било добре на последна спирка водачите да проверяват прозорците и при нужда да отварят и затварят, но на никого не му се занимава.

Offline bahner

• Маниак
    • View Profile
« Reply #212 on: 05.06.2015, 15:31:32 »
Ето откъде черпят вдъхновение в Трамкар - Тимишоара, Румъния.

Галерия за градски транспорт - https://www.flickr.com/gp/127247218@N05/qB017P

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #213 on: 05.06.2015, 20:00:16 »
Дали са слаби в Мерцедесите, или просто не са пълнени с фреон, като пак опираме до поддръжката.
Не са слаби, има си пиниз за намаляне и са намалени ! Щото някои си мислят, че като го намалят и ще харчи по-малко, а не се сещат, че намалят само вентилаторчетата. Компресорът си работи :D

Обратното е при МАНовете, там пък не знаят как да го направят да духа по-силно :D

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline a40

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #215 on: 05.07.2015, 13:28:24 »
Пускайте жалби. Нормите на автобусите с климатици са по-високи...
Има и водачи, които са си изпатили, задето са пускали климатик, но ако се засилят оплакванията, смятам, че ще се намери решение.

То хубаво да пускаме жалби, но според страницата за подаване "сигнала не е въведен на кирилица".

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #216 on: 05.07.2015, 19:38:21 »
Ето откъде черпят вдъхновение в Трамкар - Тимишоара, Румъния.

Климатикът на 802 е слаган в депо Банишора , по заръка на Управлението .

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #217 on: 06.07.2015, 22:03:19 »
Песите: първа и втора снимка от миналото лято, трета и четвърта от това. Последната снимка е от днес. Последните секции обикновено са най-горещи. И в четирите случая е снимано по обяд/следобед, като климатика си е работил цяла сутрин. и в четирите случая трамваите са различни, това явление се наблюдава при всички трамваи. И наистина духа топло... Когато навън температурите са ниски - под 30 градуса, то вътре е полярен студ. Когато навън температурата е над 30 градуса, вътре виждате какво е положението. В кабините било същото...

Offline wolf_rusi

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #218 on: 06.07.2015, 23:12:02 »
В следствие на какво?  :help:

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #219 on: 06.07.2015, 23:23:24 »
И поляците знаят за дефекта от началото още, но досека никаква промяна. Едва ли някой може да ти каже от какво е (освен поляците за момента) :rolleyes: