Author Topic: Климатиците  (Read 105447 times)

Offline velinio

• Маниак
  • |MCMXLVIII|
    • ICQ Messenger - 194251613
    • View Profile
    • Музикалната ми плейлиста
Re: Климатиците
« Reply #240 on: 09.07.2015, 22:54:09 »
Отива отзаде, реже ремъка и климатикът НЕ РАБОТИ!

Попринцип винаги пишеш много вярни неща, но тука нещо не мога да разбера-вместо това, не е ли много по-лесно просто да се натисне едно копче и да пусне климатика, вместо да се занимава със скандали, рязане, подмяни итн? И на него ще му е много по-приятно прохладно, и на пътниците, и няма никой да вдига скандали, че дори може и някой да се сети да пожелае "лека работа"

Но вижте сега, ако наистина има такава горивна норма, че нафтата не стига и при постоянно работещ климатик ще вземат пари от шофьора, то тогава човека с нищо не е виновен, но за сметка на това хората си го искарват на него, а трябва да си го искарат на фирмата. И аз да бях ако трябваше да плащам от джоба си и аз щях да се потя в жегата и нямаше да го пусна. Да свършва по-бързо тази концесия и да си се връщат линиите към гаражите, досега поне на гараж Дружба никога не съм засичал автобус с неработещ климатик и смея да твърдя че обслужването е на доста по-високо ниво.
Всичко е заради нафтата, явно водачът предпочита да се поти като кон, вместо да пусне климатика и да изхарчи някой и друг литър нафта, която след това така или иначе точи според писаниците тук. В Дружба няма как да видиш такъв автобус, тъй като там всички са на метан и той явно не се пести. Ще видим сега като дойдат новите дизелови къси автобусчета, ако не затегнат контрола, пак ще е същата история... Ама те и хората рано или късно ще започнат да пускат жалби системно. :help:

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #241 on: 09.07.2015, 23:00:03 »
Всичко е заради нафтата, явно водачът предпочита да се поти като кон, вместо да пусне климатика и да изхарчи някой и друг литър нафта, която след това така или иначе точи според писаниците тук. В Дружба няма как да видиш такъв автобус, тъй като там всички са на метан и той явно не се пести. Ще видим сега като дойдат новите дизелови къси автобусчета, ако не затегнат контрола, пак ще е същата история... Ама те и хората рано или късно ще започнат да пускат жалби системно.
ама само според писаниците тук.....

Offline martin4o

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #242 on: 09.07.2015, 23:20:27 »
Има няколко водачи в Карат, които вече 2-3 години по цяло лято пускат климатик по всички линии. На първо време се сещам за тези на 9065. Щом те смогват да спазват нормите и да карат по този начин, с чиста съвест мога да упреквам (а защо не и да пусна жалба) останалите че не го правят. Автобусите са еднакви, нормата за климатизираните е еднаква.
Във виртуалното неслучайно са сигнализирани и автобусите с климатик.
Е, тогава къде е сбъркал въпросният пътник, пътувал по линия 5?

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #243 on: 09.07.2015, 23:35:55 »
Ами какво да ви кажа, за всяко нещо си има първопричина, надали наистина ако всичко е наред някой ще кара в тези жеги без климатик, как си представяте да работите при 30 и отгоре градуса комфортно иначе, на всичко отгоре и постоянно да ви вдигат скандали и разправии? Като някой измисля такива горивни норми така ще е. А общината въобще плаща ли си всички дължими пари към транспортните оператори,  иначе за изисквания винаги се говори. Нека погледнем и от двете страни на проблема, може наистина шофьора да не е виновен за тази ситуация и да са доста затегнати горивните норми.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #244 on: 10.07.2015, 00:05:17 »
Пускането на климатика води до преразход на столарските норми............
А във фишовете за заплати даже вече не се отразяват удръжките за преразход, удържат от парите за храна ! Това е за Карат-С.
Спрете си просташките мнения !

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #245 on: 10.07.2015, 00:07:14 »
Има няколко водачи в Карат, които вече 2-3 години по цяло лято пускат климатик по всички линии. На първо време се сещам за тези на 9065. Щом те смогват да спазват нормите и да карат по този начин, с чиста съвест мога да упреквам (а защо не и да пусна жалба) останалите че не го правят. Автобусите са еднакви, нормата за климатизираните е еднаква.
Във виртуалното неслучайно са сигнализирани и автобусите с климатик.
Е, тогава къде е сбъркал въпросният пътник, пътувал по линия 5?
Сбъркал е, че се прави на такъв какъвто не е. Ама е виновен този, който му е ойдисъл на акъла.

Също рейс със рейс еднакъв НЯМА - единия може да е 10 кила икономия, другия 10 кила вътре при едни и същи условия. Като са били нови са били еднакви всичките - сега не са. Правото да си пуснеш жалба си е лично твое, щом смяташ че ще има ефект.
И никъде не съм оправдал непускането на климатика. Единственото, което исках да кажа е, че въпросният господин не е никой, та да бъде пуснат климатка, за да може той да си покаже билетчето или картата (както самият той и пишештите тук смятат). Единствената причина е, че просто на шофьора не му се е разправяло с полиция, линейни, контрольори и т.н.
И както казах винаги може да се измъкне от ситуацията, ако стане въпрос - реже ремъка отзаде и климатик НЯМА и не е имало.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #246 on: 10.07.2015, 02:18:27 »
въпросният господин не е никой

Айде бе! Който плаща, той поръчва музиката.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline martin4o

• View Profile
    • Email
« Reply #247 on: 10.07.2015, 09:53:22 »
Почвам да се чувствам виновно, че искам дадена услуга да ми се предостави както трябва. И аз ли съм крив, че един рейс харчи много повече от друг, защото е експлоатиран и обслужван еди как си?
Аз не обвинявам водачите, че искат да отърват глобите си. Много по-разумно е обаче проблемът да се отнесе до хората над тях, вместо да правят циркове и мизерии, да повреждат климатици и да се карат на пътниците, че си искат това, което им се полага.

Offline btr95

• View Profile
    • Email
« Reply #248 on: 10.07.2015, 14:11:57 »
Качвайки се в превозното средство пътника и превозвача сключват договор, по силата на който пътникът е длъжен да си продупчи билет, а превозвачът има правото да изисква пътника да си продупчи билет. От друга страна превозвачът е длъжен да осигури комфортен превоз на пътника, а пътникът може да изисква такъв превоз. Така че пътникът поискал да се пусне климатика в автобуса е в своето законно право.
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #249 on: 12.07.2015, 19:47:34 »
Насаждането на чувство за вина у всеки, който не е доволен от това да бъде третиран като измет, е типично средство за промиване на мозъци, и колкото повече хора се "връзват" на насаждането на такъв тип мислене, толкова по-зле живее едно общество и толкова по-лесно се превръща то в инструмент за решаване на нечии нечисти намерения...

Аз симпатизирам на професията на водачите в ГТ и уважавам техния труд, което обаче не ме превръща в кон с капаци. Ако фирма Карат С експлоатира своите служители - нейните служители са тези, които трябва да си търсят правата, а не клиентите да опират пешкира. Това важи за всяка фирма или дружество, занимаваща се с пътнически превози, пък и с каквато и да било друга дейност.
« Last Edit: 12.07.2015, 19:49:20 by The Freshmaker »
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #250 on: 16.07.2015, 04:27:15 »
Вярно ли е, че единият от титулярите на автобус 2004 кара с изключен климатик, заключени прозорци и затворен капак на покрива?
------------------------

Offline btr95

• View Profile
    • Email
« Reply #251 on: 16.07.2015, 23:53:34 »
Вярно ли е, че единият от титулярите на автобус 2004 кара с изключен климатик, заключени прозорци и затворен капак на покрива?
Може да е канибал и да се опитва просто да си направи задушено.
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #252 on: 17.07.2015, 01:42:05 »
В Конектата на Карат си работят климатиците, днеска се возих например в 9057 и си беше приятно прохладно. Най-добре е в новите МАН-ове в тях е най-приятно хладно, и зимата в най-големите студове бяха най-топли.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline kristian40t097

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #253 on: 17.07.2015, 13:47:30 »
Аз зимата в по-топло превозно средство от Т6В5 не съм се возил, може би само в новите МАН-ове е по-топло. В Песите хич не ми се струва топло, но с тях пътувам само при свободно време и за удоволствие.
За трамвайния транспорт!!!!!

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #254 on: 17.07.2015, 14:24:12 »
Според мен най-добрите климатици за лятото имат Skoda 27 Tr - прохладно е, диша се нормално, проветриво е, но не е мраз и не духа прекалено като в Песи-те и МАН-овете, като цяло в тях се получава по-приятен микроклимат, отколкото в 26 Tr. При МАН-овете на моменти духа твърде силно и може да създаде проблеми на хора, които са чувствителни към течение, особено когато навън е над 30 градуса, а в Песа неотдавна вероятно щях да хвана менингит, ако се бях повозил по-дълго... За зимата не мисля, че има кой знае каква разлика между къси и дълги тролеи Skoda и автобусите MAN, над Песи-те нямам наблюдение, а за Т6В5 е факт, че са добре отоплени.
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
vasko - оригиналът! :)

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #256 on: 31.07.2015, 15:07:56 »
Лято е. Липсата на изобилие от новини подтиква журналистите да пуснат отново миналогодишните.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #257 on: 02.08.2015, 19:26:34 »
Няколко пъти, през последните 1-2 седмици, минавам покрай гараж Земляне като путъвам насам-натам.

Това, което забелязвам всеки път е 10-15 и нагоре броя автобуси от новите MAN-ове си стоят в гаража посред бял ден, че и по време на пиковите часове...  :qdosan:

За мен е недопустипо и един брой подвижен състав с изправен климатик да стои в гаража/депото през горещите летни дни!!!  :angry:

Наясно съм с факта, че една е кола е зачислена на двама души водачи, но това не е оправдание! Ако трябва ще променят системата и ще направят така, че колите с климатици да могат да се карат и от други водачи при отсъствие на редовните им такива!  ;)

Също така, вчера (събота) видях в метрото 2 номерни състава и един Русич от старите, т.е. влакове без климатик. Доколкото знам, имаме 30 броя от по-новата разработка на модела Русич (с климатик), следователно не трябва в събота и неделя и извън пик в делник да има и един състав без климатик!  :angry:

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #258 on: 02.08.2015, 19:43:20 »
Много си далеч от нещата... ти за ремонти, профилактика и графици да си чувал?  Каквито влакове има в наличност, такива се пускат!

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #259 on: 02.08.2015, 19:51:10 »
Наясно съм с нещата! ;)

ремонти
Ако се налага ремонт на влак с климатик, според мен, трябва той да се прави с предимство и по-най-бързия начин, за да може влакът да се върне в движение колкото се може по-скоро!

профилактика
Може профилактиките на всички влакове с климатик да се направят малко по малко преди началото на летния сезон, за да не се налага това да се прави през лятото.

графици
Това не го приемам за основателен довод! Не е приемливо изправен влак с изправен климатик да кисне в депото. Ще правят графиците така, че да е комфортно на пътниците!!!

А относно MAN-овете? - и при тях ли ими ремонти и профилактики?  :rolleyes: