Author Topic: Актьорски изяви на возила от БГ ГТ  (Read 222419 times)

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Бтв. някой сеща ли се за името на един български филм, в който се разказва как пребиват един шофьор на Икарус на някаква последна спирка и някакви бабки от блока виждат боя, обаче не казват на полицията, защото ги е страх...

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Видях, че в темата за София 65 и 70 някои взеха твърде много да говорят за трамвай, участвал в холивудски екшън. Ами, защо да не констатираме появите и на други возила от градския и междуградския ни транспорт във филми (е, не само холивудски, разбира се).
Ако модовете счетат за нужно, могат да преместят мненията за филма с трамвая тук.
И така, някой помни ли името на американския филм, който излъчваха по "Диема +" преди 2-3 седмици, в който главните герои се возеха по едно време на задната седалка на Чавдар 11М4 - доколкото помня, участваха и български актьори и табели?
А също ми е любопитно в кой наш филм от първата половина на 70-те (цветен е) се вижда за миг Икарус 180?
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline бушона

• Наистина съм луд
  • MB O 345/G, Citaro, Conecto & Tedom fan
    • View Profile
1517 и 2425 - Шкода и Икарус - сегашния 1511 във филма патилата на спас и нели - 1987 година, Икарус 1705 във филма търси се съпруг за мама  - 1985 година.Друг Икарус въф филма куче в чекмедже - 1982 година.Ако се сетя зо още ще пиша.

Offline бушона

• Наистина съм луд
    • View Profile
Ако това се брои за тук филмът е Оркестър без име - когато оркестъра влиза с техния джип в Златни пясъци от там излиза един Мерцедес 0303.Годината - 1981.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Хм, не знаех, че в България е имало такива тогава.

Offline бушона

• Наистина съм луд
    • View Profile
Били са на Балкантурист и са били космически за България през онова време.Сега се сетих, че във филма за Спас и Нели има много Софии 70, една от които 188.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
То просто няма български филм, особено от детските, без присъствие на някое возило от МГТ. Но това присъствие е фоново. По вида на возилото или по маршрута можеш да се ориентираш за годината на филма.

Докато в една от сериите "На всеки километър" нацисти с мотоциклети с кош гонеха прогресивен ватман-комунист и след усилен екшън го застреляха. Това е снимано преди около 30 години (1968-69), естествено с трамвай от 40-те.

Offline lok45111

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Имаше един български филм, даваха го преди години по БНТ, казваше се "Не видях, не чух, не разбрах" и в сюжета доста се наблягаше на един гараж - май Република и някакъв шофьор на Икарус, който е привлечен като свидетел на побой. Някакъв пътник слизайки от рейса е ударен с метален бокс. Спомняте ли си го филма?

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Quote from: lok45111
Имаше един български филм, даваха го преди години по БНТ, казваше се "Не видях, не чух, не разбрах" и в сюжета доста се наблягаше на един гараж - май Република и някакъв шофьор на Икарус, който е привлечен като свидетел на побой. Някакъв пътник слизайки от рейса е ударен с метален бокс. Спомняте ли си го филма?
Да, аз за същия филм питах в темата "Видео"  Дали има откъде да го изтегля?
Спомените ми са, че пребиваха шофьора или шофьорът пребиваше някого... а някакви бабки гледаха от балконите и после разправяха, че нищо не са видели. И тогава кварталът много ми приличаше на Младост-1. Но може и Люлин да е бил, кой знае.

Offline бушона

• Наистина съм луд
    • View Profile
Този филм малко прилича на сюжета на Да обичаш на инат.Там Радо който кара камион на Булгарплод се забърква в черни сделки, като със колегите му решават да си зачисляват парите от оборота и крадат.Радо бива пребит, след като решава да излезе от играта и колегите му не са съгласни.

Offline lok45111

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Не си спомням, но май шофьора беше свидетел на побой, никой не е бил и никой не го е бил. В полу празен автобус се возят няколко бабки и един човек на слизане бива пребит. Шофьора отпрашва и после идва момента на разпитите. В край на крайщата хванаха побойника, който се оказа мотокарист в някакво предприятие. А гаража може да е бил и Дружба.

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
Да точно това е филма.А иначе става дума, че някакви закачат приятелката на човека и той тръгва да я защитава и го пребиват.Иначе във филма Икаруса май си е 280 с бели дръжки вместо черни и шофера е киселяк и постоянно писка по уредбата "Да се освободи последната врата, да се освободи последната врата". А филма с Велко КЪнев е с по-различен сюжет.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
Не пребиват шофьора, а един мъж, който защитава приятелката си, а шофера е свидетел на случая ама си пали джапанките.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Quote from: lok45111
Спомням си го. Май действието се развиваше в Люлин на обръщалото на А108/110.

Offline Balkanton

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/39030307@N07/
Quote from: Bus_lover
А също ми е любопитно в кой наш филм от първата половина на 70-те (цветен е) се вижда за миг Икарус 180?
Спомням си, че няколоко пъти се виждаше Икарус 180 в "С деца на море" (1972 г., цветен) в Созопол.
В "Момчето си отива" (1971 г.) имаше Икарус 620 също два-три пъти като фон.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Quote from: Balkanton
Спомням си, че няколоко пъти се виждаше Икарус 180 в "С деца на море" (1972 г., цветен) в Созопол.
Във филма "С деца на море" в НЕСЕБЪР се виждаха русенски Икаруси-180. По онова време линията Несебър-Слънчев бряг се обслужваше през лятото от русенски Икаруси. С автобуси от вътрешността на страната се подсилваше МГТ във Варна, Бургас и в по-малките черноморски градове (в Балчик, Поморие и Несебър съм сигурен, че имаше МГТ, Приморско-ММЦ-Китен също се водеше градска линия).

Offline Balkanton

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/39030307@N07/
Quote from: blagun
Във филма "С деца на море" в НЕСЕБЪР се виждаха русенски Икаруси-180. По онова време линията Несебър-Слънчев бряг се обслужваше през лятото от русенски Икаруси. С автобуси от вътрешността на страната се подсилваше МГТ във Варна, Бургас и в по-малките черноморски градове (в Балчик, Поморие и Несебър съм сигурен, че имаше МГТ, Приморско-ММЦ-Китен също се водеше градска линия).
Не знаех, че е имало такива прехвърляния на автобуси из страната. Сигурно безпроблемно е ставало, защото всички рейсове в страната (без софийските) са били собственост на ДСО Автомобилен транспорт с ДАП-ове по места.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Че те в Созопол нямат май ГТ. Явно все още е било в София, дето се е показал Икарусът 180. Както и да е, аз когато гледам някой стар наш филм, гледам и какви возила са снимани в него. Единственото, което не мога да преглътна, са парцалките, с които някога са се обличали, но това е една друга тема.

Offline Heuliez

• Маниак
    • ICQ Messenger - 484886265
    • AOL Instant Messenger - Skype+-+tedo_13
    • View Profile
    • Email
Също  във Филма Куче в чекмедже  има Икаруси 280 и салона дават когато са още новички  

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email

Скриншот от филма Derailed

"Другият наш възможен живот" - повечето софии-100 от Красна поляна. Главната героиня е ватманка на 418.