Author Topic: Актьорски изяви на возила от БГ ГТ  (Read 222415 times)

Offline burtan

• Запален по ГТ
    • View Profile
Позволявам си да отворя тази тема, като голям фен на българското кино. И понеже е във форум за градския транспорт, затова я нарекох така. Днес гледах един филм,  в който се виждат доста коли на ГТ през 80 години - автобуси, тролейбуси и не на последно място трамвайни мотриси. Филмът се казва: "Не знам, не чух, не видях". Можете да го дръпнете оттук: http://www.zamunda.net/details.php?id=109456 Бях го гледал преди доста години и почти го бях забравил. Също така други филми с транспортна тематика: "Другият наш възможен живот" http://www.zamunda.net/details.php?id=52269 Мисля дори, че сме го коментирали. Ще се радвам и вие да споделите филми и впечатления.

Offline 822

• Наистина съм луд
    • View Profile
"Петък вечер" в този филм има много трамваи,повечето са  софия 65-има кадри на дървеница,в гората и на още места,включително на 427 по 15.Друг филм е  "Войната на таралежите" в един от епизодите имаше доста трамваи."Куче в чекмедже" кадри с икаруси и един трамвай.Филма "Софийска история" от 1990г. ето и песента,към края София 65 по 9 с изглед от НДК към баира: http://www.vbox7.com/play:1626a4a4
ЦЕНТЪРА,ЦЕНТЪРА...ОНЯ РУСИЯ И ПЛЕМЕННИКА, ПАК МИ ДИШАТ ОТ ВЪЗДУХА,ВИКАЙТЕ ПАТРУЛКИ И ЛИНЕЙНИ!!!

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
В новият български филм "ЛЕТЕТЕ С РОСИНАНТ" има един епизод с главни действащи лица трамваи 2026 и 503. Първият е пълен с левскари, вторият с цесекари. В един прекрасен момент двата трамвая се сблъскват, запалянковците излизат и започва меле, а героите от филма свирят и пеят. Голям смях пада. А да - при катастрофата се мерва някаква София 100, която използват за самата катастрофа. Къде е снимана "катастрофата" не можах да го определя точно. Въпреки, че местата, където една линия се слива с друга не са кой знае колко. Май беше на Баучер. АКо някой ходи да го гледа филма може да обърне внимание на подробностите.  

Апропо Росинант всъщност е автобус ПАЗ, с който през целия филм пътува оперната трупа от Грац до Виена. Филмът е доста смешен и си залужава да се види, а и музиката на филма е писана от Горан Брегович.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Аз гледах откъс от филма и ми се стори, че е снимано при Семинарията, като и двата трамвая са чешки.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Quote from: etnies
Филмът е доста смешен и си залужава да се види, а и музиката на филма е писана от Горан Брегович.
И не само музиката. Като гледам, този филм е реплика на "Црна мачка, бел мачур"

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
От къде може да го свалиме ?  
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Quote from: ozzy
Аз гледах откъс от филма и ми се стори, че е снимано при Семинарията, като и двата трамвая са чешки.

Както може да се види на рекламата на филма дето я е пуснал conecto там са замесени доста трамваи - София 100 дето я блъска джипка (и никъде другаде не се вижда тя преди това). Има два чешки трамвая, обаче оснвният сблъсък е между 2026 и 503 - които му се мярва долната част на откъса

Quote from: KRAKOMOBILA
От къде може да го свалиме ?  

Е чакай де, то миналата седмица му беше премиерата на кино, ще мине време преди да го видим на дивекс

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
Quote from: etnies
Както може да се види на рекламата на филма дето я е пуснал conecto там са замесени доста трамваи - София 100 дето я блъска джипка (и никъде другаде не се вижда тя преди това). Има два чешки трамвая, обаче оснвният сблъсък е между 2026 и 503 - които му се мярва долната част на откъса
Е чакай де, то миналата седмица му беше премиерата на кино, ще мине време преди да го видим на дивекс
А на мача Левски - ЦСКА, между полувремената дадоха голям откъс как се удрят 503 и 2026, беше интересно но за около 20 секунди.  
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
"Софийска история" - Сегашният ми аватар (София-65 #625) съм го взел оттам.
"Печалбата" (2001) - За трима приятели, единият от които печели джакпот от еврофутбол. Снимани са 151, 192 по 5, 4204 по 22, 437.
« Last Edit: 08.12.2007, 17:20:01 by tiristor »

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Защо тези , които имат филмите не направят снимки , както е направил Тиристор и не ги покажат ?
МЛК беше направил снимки от филми .

Offline бушона

• Наистина съм луд
  • MB O 345/G, Citaro, Conecto & Tedom fan
    • View Profile
А видяли ли сте какво е паркирано пред Люлинската Арена?Първият момент като го видях си помислих, че някой го е зарязал там, но след това зацепих, че е ПАЗ-ът от летет с Росинант.

Offline tiristor

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Шивачки (2005) за три момичета дошли в София да търсят работа. Има много трамваи - 912, 920, 713...

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Въпрос: кой е инвентарният номер на БМЦ-то от рекламата на Еврофутбол?Вероятно е 19хх, но кой точно номер?

Мачо

• Guest
Радвам се на тази тема, но няма ли БГ филми с градски транспорт от по-късните години, например от 90-те, като изключим дадения?

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
След 1990 на практика филмовото производство спира. Кадри ако има, те ще са в някой телевизонен филм.

Offline бушона

• Наистина съм луд
    • View Profile
Quote from: ozzy
Да, аз за същия филм питах в темата "Видео"  Дали има откъде да го изтегля?
Спомените ми са, че пребиваха шофьора или шофьорът пребиваше някого... а някакви бабки гледаха от балконите и после разправяха, че нищо не са видели. И тогава кварталът много ми приличаше на Младост-1. Но може и Люлин да е бил, кой знае.
Наскоро го даваха по сателитния - това е обръщалото в Люлин 5 - не е изградено напълно, няма го високия блок на МВР, само маазина, който и сега го има.Бабките са от блока в който живее брат ми - 511.При слизане от Икаруса по 108, правещ последен курс човекът е пребит.

Offline tiristor

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Добрите стари 1970', филмът "Сбогом приятели". Вагон 831 се готви да завие пред Ректората към пам. Левски

[attachment=4645:831.JPG]

Offline бушона

• Наистина съм луд
    • View Profile
снощи пак даваха ония филм дето пребиват човека с бокса /Не чух, не видях, не разбрах/ и този път видях, че Икаруса е с номер 1543.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Quote from: бушона
снощи пак даваха ония филм дето пребиват човека с бокса /Не чух, не видях, не разбрах/ и този път видях, че Икаруса е с номер 1543.

сигурен ли си, че беше 1543. на мен ми се стори 1643.
във всеки случай беше от икарусите с бели дръжки и стари кабини. Имаше работеща уредба.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/